Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Legyen külön babaszoba vagy...

Legyen külön babaszoba vagy ne legyen?

Figyelt kérdés

Nagyon nagy a hálószobánk, lenne egy nagy rész, jóformán a fele, ami a babának lehetne berendezve.

Viszont külön babaszobára is van lehetőségünk.

Az utóbbitól kissé idegenkedek, mert az a típus vagyok, aki jobb szereti a közelében tudni a kicsit.

Tapasztalatokat várok pro és kontra.

Köszönöm.

2008. dec. 13. 12:16
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Szia,

Nálunk külön szoba van a kicsinek, a miénkből nyílik. A terhesség alatt azt mondtam, egyből külön alszunk, nehogy később legyen gond az átszoktatással. Ezzel szemben, mikor hazajöttünk, három napig még anyukám kezébe se adtam a babát, az első 3 hétben mellettem aludt mózeskosárban, most egy hete az ágyában alszik, légzésfigyelő használata mellet, én meg a szobájában matracon, kb. egy méterre tőle. De van hogy hajnalban, ha nem akar szopi után visszaaludni, magam mellé veszem.

2008. dec. 13. 12:22
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Nekünk a 2 szoba boltívvel volt összenyitva.A szülés előtt elválasztottunk ezeket.A mi szobánkban alszik a baba,hiába van légzésfigyelő én így vagyok nyugodt és kényelmesebb is csak odalépni éjszaka az ágyához,mint átmenni a másik szobába.Ha elalszik és mi még 1-2 órát a másik szobában tévézünk sokkal jobban alszik egyedül.Most 1 éves és hamaros lesz egy újabb kis átalakítás a lakásban.Akkor szeretném külön tenni tőlünk,hogy mi ne zavarjuk Őt,de eleinte biztos vele fogok aludni 1 darabig,hogy ne legyen hirtelen egyedül.
2008. dec. 13. 12:24
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

Nekünk külön van a kiságy,de a szobánkból nyílik a szobája,és nagyon közel van.Egy kis rezzenésre is egyből fent vagyok,szval megnyugtató.

Légzésmegfigyelőnk is van.

Ha Te tudod magadról hogy szeretnéd magad mellett tudni,akkor nyugodtan tedd a szobátokba,mert neked is jobb,és a babának is,főleg ha tudsz szoptatni.Én sajnos elég hamar nem tudtam,ráadásul a párom nagyon sokat dolgozik,és így jobb hogy én megyek a babához.De ettől függetlenül az ő kis szobájában is van egy kanapé,ha pl lázas ,vagy nyűgösebb,ott tudok aludni.De ha minden rendben akkor a párommal,is össze tudok bújni.

Nekünk ez vált be.

2008. dec. 13. 14:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk még a háloban van a kiságy, 9 hos a fiam, de kezdettol fogva surun kel éjjel, megesett, hogy oránként..ugyhogy már csak ezért is. Ha nem etetem-itatom vagy épp nyugtatom meg, amikor még csak ébredezik, akkor úgy felsírja magát, hogy nem tudok segíteni rajta. A férjem szerencsére jo alvo, amit irigylek is tole, ot nem zavarjuk. A másik meg, hogy nagyon jo látni, hogy alszik, mit csinál, és foleg pici baba korában megnyugtatott, hogy láttam. Persze, igy minden rezdulését hallom és ébredek is rá, de nekunk még megfelel így. Ha majd átalussza az éjszakát, akkor átszoktatjuk a gyerekszobába. Nekem ez tapasztalatom.
2008. dec. 13. 15:37
 5/7 anonim ***** válasza:
72%

Jobb a külön szoba.

Nekünk még nem volt kész, mikor a kicsi megszületett, és velünk volt. Én egyáltalán nem aludtam jól, mert minden mozdulatára felébredtem . Lányom furán alszik, sokat dobálja magát, ezáltal én sem aluddtam. Ilyenkor felvettem, cici, és akkor egy órát aludt nyugodtan. Egy idő után már ő sem aludt jó, hisz égett a villany, ment a tévé, beszélgettünk, mikor ő már aludt, így sokszor felsírta magát.

5 hós volt, mikorkész lett a szobája, most külön van. Én képes vagyok végigaludni az éjszakát (ha lányom is), mert nem ébredek fel minden mozdulatára, pedig van, hogy fordítva fekszik reggel az ágyában:-) Hátránynak látom azt is, hogy ha éjjel felébred, csak cicin nyugszik meg, máshogy nem, hisz ezt szokta meg.

Szóval én külön szoba párti vagyok,(külön is tettem volna, ha kész a szobája időben) van légzésfigyelő, szól ha gond van, lehet bébiőrt venni, bár nekem nincs jó tapasztalatom vele, és hidd el, mindhárman nyugodtabban fogtok aludni:-)

2008. dec. 13. 17:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi 1 éves koráig hagytuk a mi szobánkba.Én megőrültem volna ha nem hallom éjjel a szuszogását.Most 3 éves de ha kitakarózik álmába, vagy megfordul azt is meghallom a másik szobából.Ez az ösztön.A második babám is így lesz.És nem volt nehéz átszoktatni ,értelmes kislány megértette hogy az az ő szobája, ez meg anyáéké.
2008. dec. 13. 22:06
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Na mi most vagyunk ebbe az időbe, hogy külön tegyük és mikor?? Most 5 hós de fel kell éjszaka inni-enni.Tápszeres baba.Szal én nem tudom mit tegyek de én is tervezetm az első időkben h külön szoba, egészségesebb!
2008. dec. 17. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!