Mit tegyek, ha nem akarok családi veszekedést?
Gondoltam ide is kiírom a problémámat, hátha többen tudnának segíteni:
Két lányom van, a nagyobbik 4 éves, a kicsi 7 hónapos. A párom nővére a nagyobb lányom keresztanyja, ő külföldön él, de gyakran jár haza hozzánk. Ilyenkor mindig drága ajándékokat hoz a keresztlányának, de a kisebbnek szinte semmit. Mikor megszületett a tesó, a sógornőm folyton azt mondogatta a lányomnak, hogy téged már apa nem is szeret annyira, nézd azért foglalkoznak vele többet. A kislányom nagyon féltékeny lett a kicsi születése óta, nagy részben a keresztanyja miatt. Ő valószínűleg azért mondogatja ezt, mert gyerekkorukban nem volt valami jó viszony közte és a párom közt, csak később, mikor a nő elkerült külföldre. Én jóban vagyok vele, gimnáziumi barátnőm, és emlékszem, hogy mindig is hangoztatta, hogy neki soha sem kell majd két gyerek, mert ő nem tudná egyformán szeretni őket, neki csak egy lesz. Ha találkozunk vele és a párjával mindig a nagyobb lányommal foglalkoznak, teljesen elkényeztetik őt. Gyakran a keresztanya elviszi vásárolni, és mindent megvesz neki amit csak akar (ruhát, játékokat). Az őszi szünetben szeretnék elvinni őt nyaralni Görögországba. A párom nem akar vele veszekedni, és én sem, de már elegem van abból, hogy a nagyobb már "utálja" a kistestvérét, a keresztanyja miatt. Kitiltani nem akarom a házból, mert mióta jóba lettek párommal ismét, a szüleivel is rendeződött a viszonyuk. Nemsokára szeretnénk még egy babát, el sem merem képzelni mi lesz akkor. A nővel hiába próbáltam beszélni, olyankor csak a szemét forgatja vagy megsértődik, és a fejemhez vágja, hogy minek nekünk sok gyerek, miért nem elég egy. Nagyon el vagyok keseredve, a lányom már alig akar velem lenni, ha keresztanyu elmegy, mindig vele akar menni és olyankor nagyon hisztis. Mit tehetnék? Ma este érkeznek hozzám a párjával.
A párom és én 24 ő 26 éves.
huh!
ha igy ugrasztja a gyereket a testvére ellen nem lennék a helyetekben és elhajtanám ajándékostúl hogy ne zavarjon be a kis életetekbe.
ne mértem miért hagyjátok a férjeddel hogy megmondja hány babát tervezzetek csak azért mert ő nem állhatja a nagyobb családot és a tesókat.
én megbeszélném a férjemmel hogy ne is jöjjenek mert ez a helyzet se a nagyobbik se a kisebb és a várva várt leendő gyermeknek se tesz jót .
higgyétek el nincs az a drága ajándék ami felérne a boldogsággal ...
Hát elég nagy kakiban vagy!!!
Az a helyzet h ha már most nem szereti a nagyobbik gyerek a kicsit akkor később még nagyobb lesz a baj!!!
Az lenne a legjobb hogyha rád nem hallgat a sógornőd h a párod álljon a sarkára és ő mondja meg a tesójának h ne szólljon bele a dolgaitokba!!!
Én a te helyedbe azért már el is zavartam volna h azt mondja a nagyobbik gyereknak h őt kevésbé szeretitek a kicsi miatt!!
Én elsőre ezzel próbálkoznék:
Ha gimis barátnőd szerintem ülj le vele vagy menjetek el kettesben valahova és mond el neki, hogy emlékszel rá, hogy ő mondta, hogy ő csak 1 gyereket tudna szeretni, de te mennyire szereted mindkettőt, mond el, hogy a nagyobb egyre féltékenyebb a tesójára és ez neked milyen rosszul esik. Kérd meg kedvesen, hogy próbáljon meg egy kicsit a kicsire is jobban figyelni, mert neked és a férjednek is ez nagyon fontos. Mond el neki, hogy nagyon jó keresztanya, szeretitek őt, csak észrevettétek a nagyon ezt a változást és jó lenne, ha segítene nektek, hogy ez visszafordítható legyen.
ha ez nem válna be, akkor kicsit beszigorítanék, nem mehetnének el kettesben a lányom és a keresztanyja vagy valami szankció muszáj lenne
esetleg megkérném, hogy a kicsi(k)nek is ő legyen a keresztanyukájuk...
A 00:05-ös válasz nagyon jó!
Ha tényleg ennyire szem előtt akarod tartani a családi békét,akkor egyszer (EGYETLEN EGYSZER) megpróbálkozhatsz azzal,hogy úgy állítod be a dolgot,mintha nem ő lenne a hibás.Hogy tényleg elmentek valahová kettesben "csajosan dumcsizni",és elkezdesz panaszkodni neki,hogy kialakult ez a testvéri féltékenység és apával nehezen kezelitek ezt a helyzetet.És akkor megkéred,hogy segítsen ő is,hiszen a nagylány életét is meg fogja keseríteni az,ha nem szereti (eléggé) a hugit.Szóval ez mindannyiotok érdeke.De ezzel a verzióval tényleg maximum egyszer próbálkoznék,tényleg csak azért,hogy elmondhassam magamról,én mindent megtettem,hogy ne kelljen veszekedni.Kicsit nyalisnak hangzik mindaz,amit leírtam,de azt mondod,nagyon fontos,hogy ne veszekedjetek...
Azt írod,hogy a szülőkkel való jó viszonyt is kockára tennétek egy veszekedéssel...Esetleg beszélhetnétek velük erről.Vagy már próbáltátok?Nem értenék meg?
Ha jól sejtem,már megérkeztek hozzátok keresztanyuék...Megírod,mi volt?
Köszi a válaszokat! A párommal sokat gondolkodtunk, hogy beszéljünk-e a nővérével erről, mert nagyon sértődékeny és (csúnyán mondva) hisztis nő. Nem akartuk, hogy megharagudjanak ránk, mert a párjával rengeteget segítettek nekünk, hogy fel tudjuk építeni a házat (sógornőm lakberendező és ingyen megcsinált mindent), a családi autót is tőlük kaptuk ajándékba. Tegnap délelőtt mégis elkísértem vásárolni és ott elmondtam neki, hogy a nagyobbik féltékeny a picurra (amíg itt voltak nálunk folyton nyavalygott, hogy neki nem kell testvér és hogy keresztanyuval akar lakni), és hogy ő nagyon jó keresztanya, szeretjük őt, de ez részben miatta van. Azt hittem megértette, mert kedves volt, aztán hazaértünk és teljesen kiakadt. Mert hogy nem ő tehet arról hogy féltékeny, hanem én és a férjem, mert miért vállaltunk két gyereket, tudhatta volna párom hogy ez lesz, mert velük is ez volt. Még aznap átköltöztek férjem szüleihez, és sógornőm ott panaszkodott. Ma pedig hazamentek. A nagyobbik lányom most nagyon mérges rám, mert szerinte én küldtem el keresztanyut.
Az is nagyon zavart, hogy hozták az ajándékokat és én egy nagyon szép (és még drágább) farmert kaptam, de sajnos kicsi volt rám, mert a szülés óta még nem bírtam teljesen lefogyni. Erre megjegyzi: "Jaj hát én azt hittem jó lesz, rám is jó volt. Úgy emlékszem vékonyabb voltál."
Bocsi ha hosszú lett, de nagyon el vagyok keseredve. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!