Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyósom zugivó.Mit mondanátok...

Anyósom zugivó.Mit mondanátok a kisgyereketeknek,ha a mamánál szeretne lenni nélkülünk?A férjemmel csak úgy engedjük hozzá a gyereket,ha legalább egyikőnk vele van,a mama nem vigyázhat rá.

Figyelt kérdés
Nem az a kimondott alkoholista,időnként kiszámíthatatlanul felönt a garatra.Sokszor hetekig,hónapokig nem venni rajta észre,hogy iszik,aztán rákezd és bepiál,de akkor napokig beteg utána.Özvegy lett pár éve,egyedül él,nyugdíjas.Ez a zugivása régóta tart(évtizedek óta).Mit gondoltok,mit mondhatnánk a gyerekünknek,ha nagyon a mamánál szeretne maradni nélkülünk?

2021. nov. 10. 21:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk ugyanez megy sajnos...

Már lassan 13 éve iszik.

Van amikor kultúrált de van amikor beszélni is alig tud.

A gyerek 9 éves a kicsi 2.

Sok probléma volt ebből főleg amikor kicsik voltak még. Miért nem veheti fel, miért nem hagyjuk ott néha.

Általában akkor jön amikor magáról is alig tud. Így nem adom a kezébe a gyereket nem is engedjük, hogy vigyázzon rá.

Nem hiányzik, hogy lefeküdjön a gyerekek meg azt csináljanak amit akarnak.

Múltkor a konyhát gyújtotta magára majdnem mert elaludt. És ez reggel volt..

A nagy gyerek nem nagyon szereti mert mindig okoskodik és kötekedik vele. A kicsit meg annyira nem érdekli még.

A nagy tudja, hogy iszik mert kénytelenek voltunk elmondani neki. Nem értette, hogy mért viselkedik így.

Hétvégenként átmegyünk és ha van benne akkor az udvaron maradunk ha valamennyire okés akkor tovább vagyunk de a nagy már sír, hogy menjünk mert kötekedik.

Hiába szólunk rá ugyanúgy csinálja.

Ez egy nagyon rossz dolog tapasztalatbóp tudom.

Amikor kisebb volt és nem tudtuk volna ezt neki elmagyarázni akkor azt mondtuk, hogy beteg.

Sajnálom, hogy nálatok is ez megy. Kitartás..

2021. nov. 11. 10:35
 12/20 anonim ***** válasza:
73%

Azért itt már nem csak zugivásról beszélhetünk, sajnos súlyosan gyógyszerfüggő is az anyósod.

Nagyon egyszerű, "kisfiam, a mama nagyon beteg, nem látogathatjuk meg."

2021. nov. 11. 10:45
 13/20 anonim ***** válasza:

Hány éves a gyermek hogy magától van arra igénye hogy a szülők elmenjenek. Ezt így direkt kéri?

Ellmondanam hogy a mamaval csak úgy lehetünk együtt ha mi is ott vagyunk. Mama nem tudja egyedül megadni azt a figyelmet, nyugodtabbak vagyunk mi is.

De nem tudom miért kellene így megmagyarazni. Illetve a gyerekek rugalmasak elfogadjak h A mamához mehetnek egyedül B mamához nem.

Nálunk is így van hogy egyik mamanal ott vagyunk, nem zugivo csak idős. Sosem volt ebből probléma, sőt elő se jött a téma, így alakult a gyerek belenőtt a helyzetbe.

Nem kell nektek ügyet csinálni belőle, ő sem fog.

Bár az ittas szagú és állapotú nagymama nálam eléggé kiakasztó lenne, csak szigorú szabályok alapján mehetnénk hozzá, tehát ha vasárnapra megbeszéljuk és zavart akkor elmennének.

2021. nov. 11. 12:16
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Xanax és pia, kizárt, ez nem zugivo kategória 😱🤬
2021. nov. 11. 12:21
 15/20 anonim ***** válasza:
60%

Volt egy külön tanárom, alkesz volt és zseni. Matektanar. Nem volt más aki azt az egyetemi tananyagot tudta volna korrepetálni a kisvárosban. Így muszáj volt járnom. Hamar rájöttem hogy ha reggel 8 rá megyek hétvégén akkor nincs beállva, este már nem mentem. Érdekes hogy részegen is tudott oktatni 🤔 ő csak ivott, így is brutális volt nekem aki először találkozott alkoholistaval, tanultam is hogy elsőre átmennek.

Sajnos ez betegség, erről az oldalról kell megkozeliteni és nem hagyni az érzelmi hisztiknek, hogy nyafog hogy nem mehet az unokája oda.

2021. nov. 11. 12:25
 16/20 anonim ***** válasza:

Miért olyan furcsa dolog, hogy egy kisgyerek kéri, hogy hagyják ott egyedül a rokonnál?

A lányom 3 éves és már ő is kéri, pedig távol vagyunk a nagy szülőktől, keveset találkoznak, de imádja a nagyszüleit és ha együtt vannak, akkor kéri, hogy mi hagyjuk őket békén.

Barátnőm kislánya 4 éves, ő is könyörög az anyjának, hogy egyedül nálunk aludhasson.

Huh, ez már tényleg nem a zugivó kategória.

Én egyenlőre nem mondanék semmit a gyereknek, csak annyit, hogy most nem alhat ott. Ha továbbra is erősködik, akkor meg jó szöveg, hogy a nagyi beteg, idős és amiatt megyünk haza.

2021. nov. 11. 13:02
 17/20 A kérdező kommentje:
Ott aludni nem akar szerencsére,csak nála maradni.Mi közel lakunk ráadásul anyósomhoz,pár utcányira...Nagy érzelmi zsaroló.Mindkét gyerekét tudja érzelmileg zsarolni.Sajnáltatja magát,nemcsak mióta apósom meghalt,mindig ilyen volt.Férjem rendszeresen látogatja.Ő letett arról,hogy az anyja kigyógyul ebből,már akkor is zugivó volt,mikor a férjem gyerek volt.Vannak neki emlékei róla,hogy milyen volt olyankor az anyja.Mindketten a gyerekünket akarjuk védeni,nem pedig anyósom lelkivilágát.A gyerek az első.Borzalmas dolog ám,mikor odaviszed a kisbabádat és egy vörösarcú,szesztől bűzlő nagymama fogad,akinek a tekintete se volt tiszta.Csak a jó neveltetésemnek köszönhette,hogy nem hagytam ott azonnal.Ráadásul pálinkát iszik a gyógyszerre.A legszomorúbb,hogy a gyermekünknek nincs több nagyszülője,mert meghaltak. :-(
2021. nov. 11. 14:10
 18/20 anonim ***** válasza:
Neked szerintem más bajod is van az anyóssal és szimplán nem akarod hogy láthassa a gyereket, de nem tudod hogy eltiltani tőle mert a férjed ragaszkodik hozzá. Szerintem.
2021. nov. 11. 15:29
 19/20 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva nem szívesen engedem olyan ember közelébe a gyerekünket,aki alkoholos állapotban is szokott lenni.Főleg,hogy a nagymama az illető,aki nem veszi tekintetbe,hogy ott a családja,unokái.Szerintem nem csoda,hogy nem szívlelem.De eltiltani nem akarom.
2021. nov. 11. 20:08
 20/20 anonim ***** válasza:
Erre egy megoldás van. Ha odamentek, és ittas, szemébe mondani, hogy "részeg vagy, nem maradunk itt", és indulás vissza.
2022. márc. 1. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!