Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tovább GYED után?

Hogyan tovább GYED után?

Figyelt kérdés

Nem tervezek visszamenni 3.gyermekem betoltott 2 éve után dolgozni. Szeretnék vele 3.eveig vele lenni.

Első és masodszulottemet is bölcsibe kellett adnom 1 és másfél évesen vele a 3.al szeretnék itthon maradni ovikezdesig.

GYES és 3 gyermek után járó családi pótlék mellett mire lehetnek még jogosult? Mert havi 80.000 Ft az semmi. Sőt annyit se kapnék...

2021. nov. 6. 16:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%
Meg vagyok döbbenve, hogy hova esett a színvonal. De ezt akkor sem akarom szó nélkül hagyni. Mindig jöttök a "nyugattal", hogy ott bezzeg 6 hét után mehetsz vissza. Igen az alsó és középosztálybeliek, akik nem tehetik meg, h otthon maradjanak a gyerekükkel. Egy felső-középosztálybeli anya és onnan feljebb háztartásbeliként éli az életét, nemhogy 3 év de 10 év után sem megy vissza, azért mert megteheti.
2021. nov. 6. 19:36
 12/21 anonim válasza:
21%
Szerencsére ennél több nem jár neked.😌
2021. nov. 6. 20:06
 13/21 anonim ***** válasza:
56%

Dolgozhatsz gyes mellett is.

De egy felelős család ennek utána néz legkésőbb a terhesség alatt, hogy hogyan tervezzék ezt az időszakot.

Nem kevesellted ezt az összeget régen??

2021. nov. 6. 20:06
 14/21 anonim ***** válasza:
68%
Ennyi gusztustalan, rosszindulatú ember hogy létezhet? Honnan tudjátok, hogy a férje mit dolgozik? Egyből másnap már nem lesz mit enni, élősködő, el kell venni a gyerekeket stb. Undorítóak vagytok.
2021. nov. 6. 21:34
 15/21 anonim ***** válasza:
64%

Ha a 3. gyerek betölti a 3-at még akkor is maradhatsz otthon 8 éves koráig ha megtehetitek. Ekkor GYET-et igényelhetsz, ugyanaz, mint a GYES.

Ezeken a válaszokon kicsit (nagyon) le vagyok döbbenve.

Más nem jár.

2021. nov. 6. 21:36
 16/21 anonim ***** válasza:
83%

14es te miről beszélsz? Ha dolgozik a férje akkor miért ne érdemelne meg az adókedvezményt? Azért, mert a nő nem dolgozik? :)

Kilakoltatni meg elvenni a gyereket? Mivaaan?

2021. nov. 6. 21:38
 17/21 anonim ***** válasza:
53%
16-os, külföldön élve pont az ellenkezőjét látom. Az iskolázatlan, minimálbért kereső nők maradnak otthon sokáig 3 gyerek mellett, mert a bölcsi, ovi fizetős, és 3 gyerekkel ez majdnem annyiba kerülne, mint az anyuka fizetése, ezért inkább eltengődnek 1 fizetésből, meg a gyerekek után kapott támogatásokból évekig. Ahol a nő tanult és van jó munkája, ott visszamegy dolgozni, mert ha nem, akkor elveszíti azt a pozíciót, amiért évekig tanult, dolgozott. És ha több gyerek van, akkot inkább felvesznek egy nannyt, aki otthon foglalkozik a gyerekekkel.
2021. nov. 6. 21:41
 18/21 anonim ***** válasza:
75%
Én meg pont azt tapasztaltam, hogy az értelmiségiek és a jobb módúak körében elterjedt, pláne több gyereknél, hogy anyuka háztartásbeli. Az bízza nannyre akinek tényleg annyira spéci szaktudása, munkája van, hogy onnan nem eshet ki, de inkább nem akar kiesni éveket, ez a jellemzőbb. Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy a 4-6 órás munka teljesen átlagos, nem csak papíron létezik mint itthon. Amúgy az ovi is már délben bezár, sok esetben otthon ebédelnek a gyerekek. Az "átlag" jómódú inkább otthon marad a gyerekével éveket vagy részmunkaidős állást végez, amit kint meg is fizetnek.
2021. nov. 6. 22:35
 19/21 anonim ***** válasza:
49%
Én addig nem szültem az ELSŐ gyerekemet amíg nem lett stabil munkahelyem, nemhogy utána ne menjek vissza dolgozni. A 3 gyereket a kicsi 3 éves koráig ugyanúgy el kell látni( ruha, étel, ajándék karácsonykor) ne csak a legkisebbre gondolj, igenis menj dolgozni ha nincs meg az anyagi háttered munka nélkül.
2021. nov. 7. 00:26
 20/21 anonim ***** válasza:
60%
Én csak azt nem értem, hogy neked, kérdező, a HARMADIK gyereknél esik le, hogy a gyes önmagában édes kevés? Értem, hogy az első kettőnél hamar visszamentél dolgozni, de akkor pont tisztában kellene vele lenned, hogy két év után nem nagyon van ingyen pénz, hiszen gondolom ezért mentél vissza.
2021. nov. 7. 00:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!