Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kellene mindig szórakozt...

Miért kellene mindig szórakoztatni a gyereket, amikor ébren van?

Figyelt kérdés
2021. nov. 4. 16:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Nem kell. Örülj, ha elvan egyedül is.
2021. nov. 4. 16:44
 2/13 anonim ***** válasza:
48%

Ha mindig szórakoztatnám a gyereket mikor ébren van, egy idegroncs lennék😄 délelőtt csinálom a dolgom, ő addig vagy a hátamom van hordozóba vagy játszik, vagy ezek felváltva, délután pedig az övé vagyok, olyankor játszunk

Mikor alszik én is pihenek. Most 10hónapos

Tökéletesen tudja, hogy délelőtt nem tudok vele úgy foglalkozni. Beszélek hozzá, éneklek neki, de nincs sírás amiért nem vagyok a seggébe

Viszont délután kiköveteli a figyelmemet

2021. nov. 4. 16:53
 3/13 anonim ***** válasza:
81%
2. Ő van a seggedben állandóan ezzel a hordozással. Ha a hátadon van a hordozóba az nem azt jelenti hogy elvan egyedül. 😳
2021. nov. 4. 17:00
 4/13 anonim ***** válasza:
69%

1# vagyok

Na megjöttek az ősanyák 😄 Kérlek, a lepontozás mellé kommentben akkor válaszoljatok a kérdezőnek!

Hogy kifejtsem: példa tesóm gyereke, kezdetektől fogva kb egész nap foglalkoztatja, mesét olvas, együtt játszanak, az egész nap arról szól, hogy a gyerek le van kötve. Eredmény: lassan 3 éves a gyerek, és nincs el kb 1 percig se magában, valakinek folyamatosan vele kell foglalkoznia, és erőszakosan, hangosan követeli, ha mégsem.

Én szerencsés vagyok, a gyerekem az elejétől jól le tudja magát foglalni, mert nem ahhoz szoktattam, hogy állandóan a fenekében vagyok. Ha odajön hozzám, akkor addig vele vagyok, és olvasok neki, tanítgatom, amíg igényli, de ha arrébb megy egyedül játszani, nem fogom erőltetni, hogy már pedig én szórakoztassam. Korához képest összehasonlítva kettejüket semmiben sincs lemaradva az unokatestvérétől.

2021. nov. 4. 17:04
 5/13 anonim ***** válasza:
47%
Ja, bocs. Nem vágom miért lenne a seggembe. Szereti, és én is szeretem hordozni. Fogom is míg igényli. De itthon általában lekéri magát. Akkor marad, ha beteg, nyűgös. Nyilván jobb így, mintha ordítana. De te jobban tudod:)
2021. nov. 4. 17:06
 6/13 anonim ***** válasza:
44%
Hozzáteszem, a lányom mint írtam elvan egyedül is. De egy 10hónapostól nem várhatom el, hogy reggel 8:30tól délig csücsüljön kussban, és játszon egy csörgővel mert dolgom van:)
2021. nov. 4. 17:08
 7/13 anonim ***** válasza:
35%
6, inkább korlátozod egész délelőtta szabad mozgását, csak hogy házimunkázhass...
2021. nov. 4. 17:26
 8/13 anonim ***** válasza:
76%

Bakker, totál elegen van ebből a "hogy mersz házimunkázni" dologból. Durva momshaming szerintem.

Az IS a dolga, hogy a rá eső házimunkát elvégezze.

A hazimunka amúgy a gyerek etetését, tiszta ruháztatását, tiszta életterének biztosítását is jelenti, főleg őérte házimunkázik az ember, két dolgozó felnőttnèl sokkal kevesebb a feladat.

Meh nem mindenkinek 2 szoba a háztartása, nem mindeninel heti 40 órát dolgozik a párja, nem mindenkinek van segítsége, és nem mindenki tud rendelni, takaríttatni.

A gyerek szépen alkalmazkodik a teendőkhöz. Akkor hordozzák, ha felkéretőzik. A szabad mozgas abban az időben kell, amikor lekéri magát.

2021. nov. 4. 18:25
 9/13 anonim ***** válasza:
94%
Én a gyerekemmel voltam , és "foglalkoztattam" , de már 9 hónapos és jól elvan, ez szerintem gyerekfüggő.
2021. nov. 4. 19:17
 10/13 anonim ***** válasza:
17%
Nem kell. Pisi kaki után be kell tenni a kiságyába, és rázárni az ajtót. Ha kisírta magát elalszik.
2021. nov. 4. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!