Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Őszintén, kétségbe vagyok esve!?

Őszintén, kétségbe vagyok esve!?

Figyelt kérdés

Sziasztok, most leszek 20 éves. Évekig küzdöttem a menstruációmmal, fájdalmak, erős vérzés, ájulás, hányás. Akihez jártam nőgyógyászhoz, nem tudta mi bajom. Elmentem máshoz, a város legjobbjának tartott orvosához. Kivizsgált, alaposan, vért is vettek, stb. Eredmény után mondta, hogy ha későbbiekben szeretnék gyereket, akkor most próbálkozzunk, mert kevés az esélye.

Na itt 2 bökkenő van.

Sziasztok! Nem is szaporítom a szót. A páromba nem bízok(okkal, ő is tudja). Hiába szeretem, ha nem tudok benne bízni. Csak remélni tudom, hogy ez változni fog.

A másik, hogy 20 éves leszek, szeretek bulizni, és élni.. de minden vágyam egy kisbaba, de tényleg.. Csak pár évvel később gondoltam..ti mit tennétek?

2021. nov. 4. 13:13
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Jaj, 2x köszöntem, na sebaj:) bocsi
2021. nov. 4. 13:13
 2/15 A kérdező kommentje:
A párom nem tudja mit mondott az orvos, de ezelőtt is beszéltünk ilyen témáról, nagyon szeretne ő is gyerkőcöt (25/f)
2021. nov. 4. 13:15
 3/15 anonim ***** válasza:
97%

Hát… Csak azért mert ilyet mondott egy orvos, én nem dobnék fel mindent.

Ilyen fontos kérdésben az a minimum, hogy legalább 3 különböző helyről legyen szakvélemény. Nagyon nem mindegy, hogy ez az orvos valóban talált-e valamit nálad, ami miatt ezt mondta..

2021. nov. 4. 13:19
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul a párod sem tűnik szerelemnek. Egy ilyen alapra mégis hogy lehetne gyereket tervezni?? Mi lesz ha lelép? Mi lesz ha te szeretsz ki belőle a bizalmatlanság miatt?
2021. nov. 4. 13:21
 5/15 anonim válasza:
100%

Nyomás hatására ne vállalj gyereket, főleg ha nem érzed stabilnak a kapcsolatod. Főleg ha nem tudták pontosan megmondani még, hogy mi a bajod. Nekem is elég durva volt a menstruációm, igaz, én nem ájuldoztam szerencsére. Fogamzásgátló szinte megszüntette ezeket a fájdalmakat, hányingert, görcsöket.

Lehet ez nem vigasztal de rengeteg olyan nő van akinek szintén nem lehetett volna gyereke, aztán a sokadik próbálkozás után mégis összejött.

2021. nov. 4. 13:24
 6/15 anonim ***** válasza:
89%
Inkább később örökbefogadnék azzal akit szeretek és a társam, minthogy 20 évesen összekössem egy megbízhatatlan emberrel az életem és a semmire gyereket szüljek. Persze végső soron a te döntésed, de mérlegeld, hogy egyedül is menni fog-e, mert ha most nem bízol benne, garantálom, hogy a gyerek max fél éves koráig fog kitartani. 20 éves koromban én is nagyon szerettem bulizni és nem bánom, hogy akkor nem a pelenkákkal voltam elfoglalva.
2021. nov. 4. 13:24
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Menj el másik dokihoz! Ha többen mondják ugyanazt akkor vedd csak komolyan. Nem tudom mi a bajod, de ha 20 évesen teherbe eshetsz, akkor 25 évesen is teherbe eshetsz, 40 évesen már nem biztos.
2021. nov. 4. 13:25
 8/15 anonim ***** válasza:
90%

Ilyet orvos nem mond egy tizenévesnek pontos diagnózis nélkül. Bár szerintem azzal sem.

Mi a diagnózis?

2021. nov. 4. 13:54
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
De mit mondott az orvos, miért nem lehet? Én sem állnék itt meg, minimum még egy orvos véleményére is kíváncsi lennék. Amúgy nekem van egy ismerősöm, neki is azt mondta egy orvos, hogy akkor vállaljon gyereket, mert később nem valószínű, hogy összejön (nem tudom az okát). Vállaltak is, de ő már 24-25 év körül volt és több éves stabil párkapcsolattal rendelkezett. Én így nem mernék belevágni, mint amelyet helyzetben vagy.
2021. nov. 4. 14:13
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is mondta 24 éves koromban az orvos, hogy ideje lenne, mert egyre romlani fognak az esélyek. Mindezt egy vérvételre, vagy inkább a semmire alapozva. Szintén fájdalmas menstruációval mentem hozzá.

Nem volt semmim. Akkor fejeztem be az egyetemet és az akkori tartós párkapcsolatomat is. Pont egy baba hiányzott volna akkor még az életemből. 31 vagyok és spontán teherbe estem.

Szerintem ne pörögj rá erre a témára, főleg ha pontos diagnózis, kórkép sincs a kezedbe arról, hogy MIÉRT kéne mielőbb teherbe esned. Ha van, akkor is legalább 1-2 orvost keress még fel és kérj tőlük véleményt.

Ennyi idősen bizonytalan kapcsolatban biztosan nem szülnék.

2021. nov. 4. 14:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!