Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 18éves vagyok és nem volt még...

18éves vagyok és nem volt még munkaviszonyom. Ebben az esetben mekkora összegű GYES jár? És ha 1év bejelentett munkaviszonnyal megyek GYES-re akkor nő az összeg? És mennyivel?

Figyelt kérdés
2008. dec. 12. 13:10
 1/7 anonim ***** válasza:

a gyes összege nem függ a munkaviszonytól, a gyed amire te gondolsz, és ahoz hogy gyedet kapj 385nap ledolgozott munkaviszony szükséges és akkor a fizetésed 70%-a lesz a gyed. ha ez nincs akkor gyest kapsz ami nemtudom pontosan hogy mennyi.

én sem fogok gyedet kapni.

36hetes kismama

2008. dec. 12. 13:34
 2/7 anonim ***** válasza:
Mivel nem volt munkaviszonyod ,igy gyesre azért jogosult vagy 25ezer párszáz ft. és a baba 3 éves koráig jár!
2008. dec. 12. 13:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Gyedre nem, csak gyesre leszel jogosult, ami asszem 28ezer körül van + ehhez jön még 12ezer családi pótlék.
2008. dec. 12. 13:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Ha 1 év bejelentett munkaviszonyod van, akkor megvan a 180 nap biztosításod, tehát 2 évig járni fog a gyed is, ami a fizetésed 75% ha jól tudom.
2008. dec. 12. 13:42
 5/7 anonim ***** válasza:

gyes az fix összeg 24000 ft kb. mindenki kapja 3 évig.

Ha 1évet dolgozol, akkor jogosult vagy gyedre, ami a béredtől függ. Érdemes kiszámolni, mert többnyire magasabb mint 24000 ft, és akkor azt érdemes kérni.

2008. dec. 12. 15:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Na nem egészen úgy van ám az. Oké, hogy van egy év ledolgozott munkaviszony, de munkaviszonyban is kell maradni! Az nem számít, hogy volt, aztán már nem állsz alkalmazásban. Ha dolgozol most is valahol, és onnan elmész terhesen táppénzre, vagy a terhesség végén szülési szabadságra, akkor még él a munkaviszonyod a gyereked 3 éves koráig, amiből 2 évben GYED-et, és az utolsó 1 évben GYES-t kapsz. A GYED a fizetésed (pontosabban a törzsbéred) 70%-a. De ha már nincs meg a munkaviszonyod, akkor csak a GYES-re vagy jogosult, ami 3 évig jár, és azt hiszem 25 ezer forint. Plusz kapod mellé a családit, ami 12.700, nem hiszem, hogy mostanában emelni fognak rajta.
2008. dec. 12. 20:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha a szülésed előtt van 180 nap munkaviszonyod, és a munkahelyed sem szűnik meg a terhességed alatt ( megmarad a cégednél a biztosított jogviszony), akkor a klasszikus felállás szerint 168 napig jár a tgyás, utána a gyermek 2 éves koráig a gyed, majd 3 éves koráig a gyes. Ha nem volt előtte munkahelyed, akkor csak a gyes jár, ami alanyi jogon jár mindenkinek. Jobban járnál, ha gyermekvállalás előtt dolgoznál legalább fél évet, és onnan mennél el szülni, vagy táppénzre. Terhesség alatt nem küldhetnek el, így jogod lenne mind a három juttatásra. Ez azért előnyösebb, mert 2 évig normálisabb pénzt kapsz (min. 50.000), mint a 28.000-es gyes. Szia!
2008. dec. 13. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!