Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meddig mennétek el, hogy...

Meddig mennétek el, hogy ikrek szülessenek?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék ikreket, viszont nem volt még a családunkban, ezért nálunk sem valószínű, hogy 2 baba születne. Viszont ez minden álmunk. Bevállalnátok ezért a mesterséges megtermékenyítést? Egyáltalán Magyarországon csinálnak ikreket legálisan? Hogy működik ez?
2021. okt. 25. 16:18
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Maximum odáig, hogy íratok fel Clostilbegytet és azt is csak akkor ha megszállottan ez lenne minden álmom, de mesterséges megtermékenyítésre tuti nem vállalkoznék emiatt akkor sem ha lenne ilyenre lehetőség. Viszont tudtommal nincs, csak terméketlenség esetében de azt a címet sem osztogatják ám csak úgy bárkinek, nagyon komoly kivizsgálások előznek meg egy-egy beültetést és indok nélkül senki ne foglalja a helyet szerintem azoktól holmi álmot hajhászva akiknek tényleg szükségük van rá mert máshogy nem lehet gyerekük.
2021. okt. 25. 16:23
 2/27 anonim ***** válasza:
69%

Nekem 3 iker van egyenes ágon természetes úton. Minden este azért imádkozom, hogy a bébim egyedül legyen odabent :D

Egyébként ha meg is termékenyítenek több petesejtet sincs rá garancia, hogy mind a kettő megmarad, szerintem kár vele kísérletezni.

2021. okt. 25. 16:24
 3/27 anonim ***** válasza:
73%
Semeddig nem mennék el. Sokkal nagyobbak a veszélyek ikreknél. Meg lehet, hogy azért is így gondolom, mert a középiskolában láttam, ahogy egy fiú nap mint nap a tolókocsiban tolja az ikertestvérét, hogy ő is ugyanúgy tanulhasson.
2021. okt. 25. 16:40
 4/27 A kérdező kommentje:

Nyilván azokhoz szól a kérdés, akinek nem lenne probléma, esetleg szeretne is ikreket.

Aki nem akar, az minek válaszol?

Nem rosszból írom, csak mindenki tudja, hogy több a kockázati tényező, stb de nem ez volt a kérdés.

2021. okt. 25. 16:46
 5/27 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem az első válaszoló normális hangnemben leírta a tökéletes igazságot.

Néha nem azt kapjuk, amit szeretnénk, esetetekben 2 baba, de más 1-ért is éveket szenved át, szerintem a mesterséges megtermékenyítésen önzőség lenne a helyet foglalnod.

2021. okt. 25. 16:53
 6/27 anonim ***** válasza:
88%
Én arra törekednék, hogy természetes úton megfoganjanak, mert lehet növelni az esélyeket. Kérnék tanácsot a nőgyógyásztól, kérnék én is Clostilbegytet, vagy amit ajánl, szednék vitaminokat, törekednék az egészséges életmódra stb
2021. okt. 25. 16:57
 7/27 anonim ***** válasza:
73%
Egyetértek. Vagy bejon vagy nem, ezért mások elől elvenni a helyet akik évek óta várnak a csodára.... Szerintem amúgy sincs erre legális mód halisten
2021. okt. 25. 16:57
 8/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Igen, az első válaszoló nagyon jó ötleteket írt.

Én nem tartom önzőségnek. Ennyi erővel az is önző, aki saját gyerek mellé örökbefogad (ismerek ilyet). Én ezt nem úgy fogom fel, hogy elvesz egy gyereket olyan pároktól, akiknek még lombikkal sem lehet gyerekük.

Ha örökbe akarnak fogadni akkor fogadjanak, ennek nincs köze az önzőséghez.

2021. okt. 25. 17:01
 9/27 anonim ***** válasza:
81%

Szetetem mikor olyanok vágynak "mindenáron" ikrekre, akiknek egy gyerekük sincs. Fogalmuk sincs h milyen egy gyereket nevelni, de kapásból 2 kell.

Az h emiatt pedig elvennéd olyanok elől a helyet, akik kűzdenek a medfőséggel, borzasztóan önző dolog. Már csak a gondolata is!

2021. okt. 25. 17:01
 10/27 anonim ***** válasza:
95%
Garancia sincs rá, akkor sem ha tényleg összejön a kettő, ezzel muszáj számolni. Nekem az öcséim ikrek lettek volna, de csak egyikőjük maradt életben. Szerintem ez sokkal fájdalmasabb mint megbékélni egy babával.
2021. okt. 25. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!