Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen típusú babanevek...

Milyen típusú babanevek tetszenek?

Figyelt kérdés
Mik a kedvenc neveitek?
2021. okt. 24. 17:14
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
94%
8.Nem vagyok vallásos de az én időmben még nem volt utónév hanem csak keresztnév volt szóval ez nem igazán vallásos dolog nekem...
2021. okt. 24. 17:51
 12/33 anonim ***** válasza:
44%

Hát én biztos ki fogom verni sok embernél a biztosítékot, mert leírom azt a sok típust, ami nem tetszik. Ultracuki nevek (Zoé, Míra, Kíra, Kiara, Lia, Zóra stb), önállósított becenevek (Panna, Panka, Andi, Dorka, Zorka, de nekem a sima Kata se tetszik), magyarosítottak (Dzsenifer, Dzsasztin és társai), extrém gyümölcs- és virágnevek (Eperke, Málna, Zöldike), olyanok, amiknek az egyik verziója sokkal elterjedtebb (Norberta, Marcella, Zoltána) és az olyanok, amikről sok ember el se tudja dönteni, hogy férfi vagy női-e (Horka, Zajzon, Özséb, Asztrid, Jácint, Szendike).

Tetszeni tetszenek az ilyen “átlagos” nevek, mint Péter, Dániel, Krisztián, Bálint, Balázs, Andrea, Szilvia, Renáta, Krisztina stb.

2021. okt. 24. 18:04
 13/33 anonim ***** válasza:
78%
8.és ez nem valláshoz köthető, honnan szedted ezt?
2021. okt. 24. 18:08
 14/33 anonim ***** válasza:
25%
Horka xD
2021. okt. 24. 18:22
 15/33 anonim ***** válasza:
45%

1. Amit nem lehet igazán becézni pl. Réka

2. Magyar helyesírással is ki tudja mondani egy külföldi

2021. okt. 24. 18:28
 16/33 anonim ***** válasza:
89%

Nekem a klsszikus, (felénk) nem túl gyakori, de nem is extra különleges, lehetőleg nemzetközi nevek tetszenek, pl.

Lívia, Klára, Gréta, Emília, Izabella, Júlia

Simon, Benjámin, Benedek, András, Richárd

2021. okt. 24. 18:36
 17/33 anonim ***** válasza:
10%

12#-es válaszolóval teljesen egyetértek. Fura névadási szokások vannak mostanában.

Nekem az alábbi nevek tetszenek:

Anna, Sára, Sarolta, Lilla, Liliána

Kornél, Dániel, Nimród, Zalán, stb.

Szerintem fontos, hogy gondoljunk arra, hogy abból a babából egyszer felnőtt lesz és Kovács Dzsasztin névvel nem biztos, hogy nem indul mindig hátránnyal már csak a neve alapján is, míg a Cserepes Virág is jó poén, de éljén le vele az egy életet, aki kitalálta...

Szóval ez nem annyira a jópofa, cukimuki dologról szól. Egy élhető, kimondható, vezetéknévvel jól összecsengő nevet válasszon az ember. Nekem pl. hiába tetszenek a fenti utónevek, némelyik annyira nyelvbotlósan hangzik a férjem vezetéknevével, hogy biztosan nem jöhet szóba.

2021. okt. 24. 18:50
 18/33 anonim ***** válasza:
60%

Én a nagyon lágy, ritka neveket szeretem. Nagyon tetszenek a francia, olasz és spanyol nevek is.

Igen, gondolok rá hogy egyszer felnő a gyerek, de ha egyszer ezek tetszenek? Én mire kimondom, hogy Anna vagy Sára belehalok az unalomba.

A Dzsesszikát stb ne keverjük ide, mert vannak ízléses, gyönyörű ritka nevek is, nem csak cigányosak. Bár ezen az oldalon csak a Katalint meg az Erzsikét nem cigányozzák le.

2021. okt. 24. 19:03
 19/33 anonim ***** válasza:
17%
Hát akkor mondjál egyet kérlek, mire gondolsz, hátha attól én halok meg az unalomtól mire kimondom. :D
2021. okt. 24. 19:05
 20/33 anonim ***** válasza:
56%
Ilyen típusú kérdést minek feltenni napjában többször is? Az ízlés egyéni dolog, kinek ez, kinek az fog tetszeni. Ebben sose lesz közmegegyezés és nem is kell.
2021. okt. 24. 19:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!