Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Léda névről ?

Mit gondoltok a Léda névről ?

Figyelt kérdés
Születendő kislányomnak ezt a számomra szép és különleges nevet szeretném adni. Már biztosan ez lesz a neve nem ezért kérdezem csak kiváncsi vagyok kinek hogy tetszik. Előre is köszönöm a válaszokat !

2021. okt. 23. 16:14
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
85%

Soha nem értettem ezeket a mit gondoltok XY névről, ha már egyszer el van döntve.

Mindig van és lesz olyan név ami valakinek tetszeni fog, valakinek pedig nem. Szerintem teljesen felesleges itt vitatkozni rajta olyanokkal akiknek nem tetszik. Olyan név nincs ami mindenkinek egyformán tetszeni fog.

2021. okt. 23. 21:06
 22/30 anonim ***** válasza:
90%
Nekem is Ady Lédája ugrik be róla. Szerintem abszolút vállalható név, de a Dominikával így nem passzol, akkor már inkább fordított sorrendben adnám a két nevet: Dominika Léda.
2021. okt. 23. 21:15
 23/30 anonim ***** válasza:
92%

Kislányom Léda, szóval tetszik.

Duma Lédának szoktuk hívni, mert be nem áll a szája:D

Egyébként meg, aki azt írta, hogy csúfolni fogják stb., a gyerekek nagyon kis gonoszak tudnak lenni és bármilyen nevet képesek becézni. Éd akkor már inkább legyen láda a beceneve a lányom, mint valami sokkal rosszabb(nem akarok példákat írni).

2021. okt. 23. 21:21
 24/30 anonim ***** válasza:
90%
Nekem tetszik (jobban mint a Léna). Szerintem a Dominika is szép, de a kettő együtt nem hangzik olyan jól.
2021. okt. 23. 21:43
 25/30 anonim ***** válasza:
42%
Addig lesz jó neki, amíg el nem jutnak Lédához irodalomórán. Huhú, mi lesz ott...
2021. okt. 24. 12:05
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Miert ti mit tanultatok róla irodalom órán?

Mi peldaul semmi durvát, de kivancsi vagyok, te miért mondod.

2021. okt. 24. 12:34
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok kislányt neveznek el így mostanában, szóval én már nem Adyra asszociálok.

Szerintem szép átlagos név. Nekem a Dominika jobban tetszik. Viszont a kettő együtt nem hangzik jól.

2021. okt. 24. 19:59
 28/30 anonim ***** válasza:
86%

Olyan öreges a Léda. Túl kemény és becézni se lehet.

Léna és Adél is jobban tetszik.

2021. okt. 24. 22:57
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
szép, dallamos, elegáns, nőies, úrihölgyes,mint a ,,lady", olyasmi hangzása van.
2021. okt. 25. 18:24
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszik a Léda. Egy kedves ismerősömet juttatja eszembe, akit így hívtak, így abszolút pozitív érzéseket társítok hozzá. (őt soha nem piszkálták a neve miatt). Az irodalmi vonatkozása sem zavarna, számomra nem maradt meg ennyire negatív (vagy jelentős) társításnak.
2021. okt. 25. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!