Kinek a nevére kerül?

Figyelt kérdés
Férjhez mentem 2015ben. 2019ig 3 gyermekünk született, de a harmadik születése után szétmentünk. Én 2020 végén megismertem egy férfit, akivel szeretjük egymást, és egy közös gyermeket szeretnénk. Terhes vagyok jelenleg, viszont a védőnő vetette fel, hogy ugye tudjuk, hogy automatikusan az exem nevére lesz a pici anyakönyvezve, mivel hivatalosan még nem váltunk el. Nincs erre valami Kiskapu? Illetve mennyi idő után kerülhet a jelenlegi párom,a biológiai apa nevére majd a pici?
2021. okt. 12. 14:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
De van. El kell válnod tőle.
2021. okt. 12. 14:58
 2/13 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem is csak a válás a megoldás. Kiskaput nem tudok, férjnél van, az ő nevét kapja. Elég vicces, hogy konkrétan gyereket szerettetek volna úgy, hogy még el se váltál. Nem lehetett megvárni a válást?

Mi 6 hónap alatt váltunk el enno, mert a második tárgyalásig jó sok gondolkodási időt adott a bíró. Miközben a férjem már boldogan elvolt az új barátnőjével. Mikor a bíró a 2. tárgyaláson ezt megtudta, többet nem teketóriázott, fel lett bontva a házasság. Nálatok is biztos gyorsan menne, pláne, hogy már más gyereke van a pocakban. A többin meg reméljük sikerül normálisan megegyezni.

2021. okt. 12. 15:13
 3/13 anonim ***** válasza:
94%

Most már a válás sem elég, mivel a válás után 300 napig még mindig a korábbi férj nevére anyakönyvezik a babát. Csak az a megoldás, ha elváltok, és férjhez mész a jelenlegi párodhoz még a szülés előtt.

Ha ez nem történik meg, mindenképpen a férj nevét kapja születéskor, és majd az apasági vélelem megdöntésére kell pert indítani.

2021. okt. 12. 15:23
 4/13 anonim ***** válasza:
98%
Ismerősömmel ugyanez történt. Pontosabban elvált de mivel 1 év nem telt el a válás és az új kapcsolatból született pici érkezése között csak úgy kerülhetett a nevére ha összeházasodtak. Tehát válás-->új házasságkötés.
2021. okt. 12. 15:56
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Válás, de így is először a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, hacsak nem mész hozza a mostani partneredhez. Ha meg van a válás, az exférjed kezdeményezi az apaság megdöntése eljárást, a párod meg apasági nyilatkozatot tesz és kész. Gyorsabb ma mar a folyamat, De nem annyira, mint az új házasság.
2021. okt. 12. 16:05
 6/13 anonim ***** válasza:
27%
Gondolom a csok miatt nem lehet...
2021. okt. 12. 16:49
 7/13 anonim ***** válasza:
78%

Miért nem lehetett elválni mielőtt még gyereket is vállaltatok?

2 éve kb szét mentetek és még mindig a nevét viseled,a felesége vagy...

Most már kétlem,hogy el tudtok válni olyan gyorsan,hogy meg a gyerek születése előtt megoldjátok a dolgokat.

Ha beadjátok a papírokat válás után az is kb 30 nap mire reagálnak,hogy egyáltalán lehet-e házasodni.

X ideig pedig az ex férj nevére kerül a gyermek amennyiben nincs másik férjed.

Szóval..előbb kellett volna gondolkozni.Most nagyon macerás lesz átiratni is.

2021. okt. 12. 17:21
 8/13 anonim ***** válasza:
85%
A válás konkrétan két tárgyalás, minimum 30 nap a kettő között, és annyi. Gyermekelhelyezes húzódhat el.
2021. okt. 12. 17:52
 9/13 A kérdező kommentje:

Habár rohadtul nincs hozzá semmi közöd,"kedves" 6os, de fel sem vettük a CSOK-ot.

Azért nem váltunk el, mert nem tartottuk olyan sürgősnek, mivel békésen mentünk szét. Mindegy, végülis a lényeg, hogy bizonyos idő után,az igazi apuka nevére kerülhet majd a baba.

2021. okt. 12. 18:35
 10/13 anonim ***** válasza:
68%
A férjed lemond róla, az új pasid pedig a nevére veszi. Azt nem tudom, ez mennyi idő.
2021. okt. 12. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!