Hány nap szabadságom lesz ha visszamegyek dolgozni?
A sztorik: kisfiammal gyeden voltam amikor újra teherbe estem. Jeleztem a munkahelyemen, hogy szeretném, hogy visszavegyenek állományba, aztán mennék betegszabira. ( Nem lényeg, de a munkaköröm nem engedi, hogy várandósan dolgozzak). Belementek, de a felgyűlt szabikat akkor kiírták és utána kezdődött a táppénz. Tehát két hónapig szabin voltam, aztán betegszabadságon.2020 Augusztusban született meg a kislányom. Mennyi szabim van most bent? Arra az időszakra amíg szabin voltam és utána betegszabin jár szabadság? És a gyed alatti időre mennyi jár? Köszönöm ha tud valaki segíteni.
Egyébként 29 nap járna nekem egy évre ha dolgoznék.
Pedig jár, bármilyen hihetetlen. A betegszabadság mellett járó szabadságot még értem is, ha mondjuk covidos vagy most és két hétig nem mész dolgozni, akkor sem lesz kevesebb az évi szabadságod.
De ha valaki szülni megy, nincs a munkahelyén két évig, azt nagyon nem vágom, hogy arra a két évre miért jár betegszabadság.
"azt nagyon nem vágom, hogy arra a két évre miért jár betegszabadság."
Nem jár.
A csed és a gyed első fél évére jár szabadság. Ez összesen 1 év.
A betegszabadságot (keresőképtelenség első 10 napja) ne keverjétek a táppénzzel.
Jól írják. A szabadság idejére, a csed időszakára és a gyed első félévére jár a szabadság.
Ezt egészíti ki a gyerekek után járó szabadság.
Terhességi táppénzre nem jár.
A csed 24 hét + fél év, + néhány nap. Összesen 40 nap alatt.
Nem lényeg, de a munkaköröm nem engedi, hogy várandósan dolgozzak
De, lényeg, mert ez nem keresőképtelenség, és emiatt nem táppénz.
Üzemorvos menthet fel ilyenkor.
Jár szabi, Mt. Munkában töltött időre jár, a keresőképtelenség munkában töltött idő. Ennek semmi köze ahhoz, hogy a szüléshez kapcsolódóan mennyi időre jár.
Megint megjöttek a semmihez nem értünk, de válaszkényszerünk van emberek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!