Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha a fiam nem...

Mit tegyek, hogyha a fiam nem tudja elfogadni azt, hogy van valakim, és nem akar a párommal találkozni?

Figyelt kérdés

Az apjával másfél éve szétmentünk. Nehezen viselte a válásunkat pszichésen, és a dolog odáig fajult, hogy kórházban kötött ki, mert elájult. Azóta jár pszichológushoz.

Az apja szakításunk után másfél hónappal új nőt vitt haza, akit gond nélkül elfogadott. Azóta már az a nő terhes.

A párommal 8 hónapja vagyunk együtt, vele még találkozni se hajlandó, elzárkózik előle. Már össze szeretnénk költözni nagyon régen, de félek, hogy a fiam megint rossz állapotban lenne. Az utóbbi időben minden mondvacsinált indokkal hazarángatott, amikor a párommal voltam. Vele még személyesen nem találkozott. Múlt héten az apjához költözött, mert megmondtam, hogy nem fogom az egész életemet egyedül leélni, és ha tetszik, ha nem, ide fog költözni, és ha az apja új csaját elfogadta, akkor fogadja el, hogy én is boldog akarok lenni.

És lehet, hogy ez durva lesz, de már elegem van belőle meg az apjából is, mert mindig jön ezzel a "Tisztessègesen élj!"- mondatával, amikor ő csalt meg és ő hagyott ott egy 23 éves nőért. És úgy csinál, mintha én minden nap mással bújnék ágyba. Oké, hogy belém kapaszodik, de egy életen át nem lehet úgy élni, hogy mindenben a fiamat nézem. Találtam egy helyes, rendes, odaadó férfit, aki szeret, és elfogad engem úgy, ahogy vagyok, de nekem sül le a pofámról a bőr, amikor mindig visszautasítom, meg mindig eljövök, mert a fiamnak nem tetszik, hogy boldog akarok lenni.

2021. okt. 2. 16:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves a fiad?
2021. okt. 2. 16:42
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős?
2021. okt. 2. 16:42
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az lemaradt ugyan hány éves gyerekről van szó? Nem mindegy, hogy egy kis iskolásról vagy egy kamaszról beszélsz..
2021. okt. 2. 16:44
 4/13 A kérdező kommentje:
12 éves.
2021. okt. 2. 17:04
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

12 évesnek én kertelés nélkül őszintén megmondanék mindent.

Úgy ahogy leírtad nekünk.

2021. okt. 2. 17:09
 6/13 anonim ***** válasza:
95%

Persze hogy másképp kezeli a te párod az, mint az apjáét, hiszen a te párod veletek fog élni.

Nem hagyod ott a pasit, amikor a gyerek huyleseggel hív fel és ezt a gyereknek is elmondod. Azt is, hogy szeretnie nem kell, de elfogadnia és tisztelnie a valasztottadat igen.

2021. okt. 2. 17:26
 7/13 anonim ***** válasza:
76%

Egyetértek 5-össel.

12 éves lázadó kiskamaszod van. Viszont nem hülye! Konkrétan szórakozik veled, és feszegeti a határaid.

Azt kell megértetni vele, hogy mindig te leszel a fix pont az életében, és te nem fogod elhagyni! Az, hogy odaköltözzön, az nagyon korai, felejtsd el. Azt értesd meg vele, hogy nem hoznál senki olyat, aki közétek állna, és olyat választottál, akit ő is kedvelni fog. A tőled telhető legrosszabb üzenet volt, hogy átköltözteted dühödben, főleg úgy, hogy nem is rá haragszol, hanem az exed manipulál! Annyit kellett volna tenned már rég, hogy elmentek a gyerek által preferált programra hárman, és ez nem lett volna kívánságműsor.

2021. okt. 2. 17:32
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el neki. Először beszélj vele te utána mutasd be a párodat. Ennyi te vagy az anyja azt nézed ami nekted/neked a legjobb.
2021. okt. 2. 17:34
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Maradhat az apjánál nyugottan, mond meg neki szereted, de nem ő fogja megmondani, hogy hogyan éled az életed.

Bármikor haza jöhet, de a párod ott lakik veled

2021. okt. 2. 18:36
 10/13 anonim ***** válasza:
97%
Ne haragudj, de szerintem te félsz a saját gyerekedtől. Nagyon becsülendő, hogy az ő érdekeit nézed, de hosszútávon mindketten sérültök. Én már régen bemutattam volna egymásnak őket és figyelembe sem venném a hisztit. Persze baromi sok beszélgetés kell és biztosítanám róla, hogy mindig ő lesz az első, csak ő ezt pontosan tudja, ezért meri ezt megtenni. Tudja, hogy az apja tenne rá magasról, el is fogadta inkább, hogy tovább lépett. Kicsit szedd össze magad és igenis fontos hogy te is boldog legyél.
2021. okt. 2. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!