Meddig kapom a gyerek után az emelt fizetésem?
Figyelt kérdés
A babám most lesz hat hónapos. Eddig kaptam az emelt gyest, ami a fizetésem 70%-a. Ezt meddig kapom? Hallottam olyat, hogy hat hónapig emltet és utána ez lecsökken, de halottam olyat is hogy 1,5 évig jár az emelt. Hogy van ez valak világosítson fel, köszönöm.2008. dec. 11. 08:03
1/5 anonim válasza:
Én kb 5 hónapig kaptam szülés után a tgyást, és utána kellett külön igényelnem a gyest a MÁK-nál. De a gyerekabc.hu oldalon pontosan le van írva az összes járulék.
2/5 anonim válasza:
a szülés után 180 napig jár az emelt amit tgys nek hívnak és tuána pedig a fizetésed 70%-a ami max ha jól tudom akkor 83000 ft ez pedi a csöppség 2 éves koráig ez a gyed
és utána pedig a gyes a csöppség 3 éves koráig de az már csak 28000ft
3/5 anonim válasza:
Nektek szerencsétek van.Èn a lányom 1 éves koraig kapom a 70%-ot,majd utánna csak a csládi marad,ami 154€.
Németországban lakunk.
4/5 anonim válasza:
Itt nálunk úgy van,ahogy a 2. válaszoló írta.
5/5 anonim válasza:
Ez nem emelt fizetés meg nem emelt gyes. Ez a TGYÁS, azaz a Terhességi gyermekágyi segély. Ez a fizetésed 70%-a, de az átlagát nézik, és annak a 70%-a. Az átlag kiszámításakor bele kell számolni a műszakpótlékokat, túlórákat, prémiumokat, jutalmakat, mindent, amit a munkaadód fizetett neked. Ez kb. fél évig jár, utána a GYED-et kapod a gyerek 2 éves koráig, ami szintén a fizetésed 70%-a, de már csak a törzsbéred szerinti 70%-ot kapod. Ebbe nem számít bele, hogy mennyi túlórád volt, vagy ilyesmi, csak az, hogy mennyire vagy bejelentve, és ez után kapod a 70%-ot. De csodálom, hogy ezt nem kérdezted meg amikor a TGYÁS papírokat intézted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!