Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 14-5 hónaposan ti otthagynátok...

14-5 hónaposan ti otthagynátok a babátokat éjszakára a nagymamánál, ha amúgy még fel szokott kelni szopizni?

Figyelt kérdés

Most 13 hónapos a lányom, és gondolkodtunk a férjemmel, hogy jó lenne már elmenni valahová kettesben, egy éjszakára csak, kicsit pihenni.

A nagymamával jól elvan a lányom, az apja nagy bánatára látszólag jobban kötődik a nagyihoz mint hozzá, könnyebben megnyugtatja ha sír, elaltatni is el tudja. Már volt a nagyira bízva 3-4 órákat, minden rendben volt közben, de ht az ugye délután volt, éjszaka az mindig más. Még 2-3x átlagosan felébred szopizni, és reggel ébredéskor is még az az első. Amúgy napközben is még 3-4x szopizik, ami nem nyugtatós hanem rendesen evős, hiába eszik mindent (csak keveset), szóval már csak emiatt is aggódom így ott hagyni 2 napra valahol. Tápszert sosem kapott, nem egy éves korában szeretném elkezdeni, a lefejt tejet meg sosem fogadta el. Tehéntej vajon mennyire lenne jó alternatívája az éjjeli szoptatásoknak? És miből? Félálomban nem fog tudni pohárból inni, cumisüveget meg szintén sosem használtunk.

Ti elmennétek így egy hétvégére valahová, vagy inkább jegelnétek még a témát egyelőre?

Köszönöm előre is! :)

2021. aug. 31. 08:30
A kérdező szavazást indított:
Nem mennék
Mennék
36 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Igazából igényli a szopizást de semmi alternatíva nincs szopizásra, szerintem a tehén tej nem lesz jó. Az én fiam 1,5 éves, tápszeres baba volt, éjszaka még 1x szokott kelni olyankor tápszerezik, próbáltuk sima tejjel nem kellett neki. Szerintem az anyatejet még annyira se helyettesíti a tehén tej mint a tápszert. De gyerek függő.
2021. aug. 31. 08:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam :/ Csak reméltem hátha itt megcáfol valaki :D
2021. aug. 31. 08:39
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

Miért nem próbáljátok a tápszert?

"Tápszert sosem kapott, nem egy éves korában szeretném elkezdeni"

Miért mikor kéne elkezdeni? Nincs meghatározva hogy hány éves kortól kaphat tápszert, valaki ezen nő fel születésétől kezdve és semmi baj nincs ezzel.

2021. aug. 31. 09:07
 4/11 anonim ***** válasza:
75%
Én csinálnék próbaéjszakát, ha megoldható. Aludjon nálatok a nagyi, és menjen át ő éjszaka hozzá. Vagy, ha nem megoldható, akkor aludjon ott a baba, de legyetek ugraszthatóak éjszaka, ha mégsem működne. Te is jobban tudnál pihenni, ha biztosan tudnád, hogy minden ok.
2021. aug. 31. 09:19
 5/11 anonim ***** válasza:
73%
Csak így semmiképp. Mit gondoltál, mit csináljon vele a nagymama, ha ébred? Erre kell kipróbált alternatíva.
2021. aug. 31. 09:33
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Ki fog hatni a tejtermelődésre ha egy vagy fél napig nem adsz a babádnak.

Nem pont ilyen, de hasonló szitu miatt a saját babám pedig inkább éhesen és sírva aludt el, mint hogy kipróbáljon valami újat.

2021. aug. 31. 09:43
 7/11 anonim ***** válasza:
57%

Simán. Az én kicsit kisebb lányom már többször aludt anyáméknál, igaz ő nem szopik már éjszaka (sem). Egyébként egy ekkora gyerek nem hülye, pontosan tudja hogy nincs a mamánál cici. Ezért nem fog működni a "mama jöjjön át módszer", mert a gyerek tudja hogy ott vagy.

Akkor van nehézség, ha éjszaka jelentős mennyiségeket eszik még, mert akkor valóban éhes lehet. Ha csak cicikél, akkor viszont még terápiás is lehet a dolog, mert megtanul aludni anélkül. (Legalábbis extra cicis gyereket van aki így szoktat le, de ebben nincs konkrét tapasztalatom.)

2021. aug. 31. 10:01
 8/11 anonim ***** válasza:
61%
Biztos nem mennék. Neki nem a kaja a lényeg ilyenkor, hanem a szoptatás maga, így aztán nem hiszem, hogy a mama meg tudná nyugtatni egy pohár tejjel...
2021. aug. 31. 10:30
 9/11 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem kínkeserves 2 napja lenne a lányodnak. Még ha egyszer-kétszer szopizna esetleg, de mint írtad 5-7 alkalommal naponta. A másik, hogy te is fejhetnél, mert begyulladna a melled. Én így biztos nem mennék.
2021. aug. 31. 11:37
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
És nem lehet lefejni előre arra az egy éjszakára tejet? Amúgy inkább nagyi függő, hogy bevállalja-e.
2021. aug. 31. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!