Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az normális ha apukám minden...

Az normális ha apukám minden nap iszik alkoholt, mostoha anyám pedig szoptatós anyuka de iszik bort? És azt is kB minden este

Figyelt kérdés

Nem hiszem hogy egy túl egészséges dolog, de talán ez normális és én vagyok csak aki rosszul gondolom. Úgy isszák a bort mintha itóka lenne. Ha meg szoptat akkor gondolom alkohol alapból szóba se jöhetne. Meg apukám cigizik a baba mellett meg stb.

Nem tudom hogy én reagálom-e túl ezt a dolgot.

2021. aug. 17. 11:05
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Nem normális. Alkoholista mind a kettő és veszélyeztetik a kisbabát. Elég szomorú, hogy ilyen embereknek gyerekük lett.
2021. aug. 17. 11:08
 2/4 anonim ***** válasza:
80%
Egyik sincs rendben. A baba mellett cigizèstől a belèlegzett kàris vegyi anyagok ès szèn-monoxid miatt rengeteg baja lehet. Minden nap alkoholt inni az mar alkoholizmus. Napi 1-2 sörrel azèrt lehet teljesen jòl funkcionalni is. Szoptatò anyànak csak minimàlus alkoholt szabadna innia. Ha màr legalàbb 3-4 honapis a baba, akkor havonta egy-egy pohar bor vagy pezsgő belefèr, de mindennap sokat inni semmikèppen.
2021. aug. 17. 11:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Apukám iszik sokat szerintem, minden nap részeg lesz. A mostoha anyám minden este egy pohár bort iszik. Csak azt nem értem hogy másba meg mindenbe teljesen odafigyelnek a baba egeszségére, és akkor isznak.
2021. aug. 17. 11:12
 4/4 anonim ***** válasza:

A mindennapi részegség már alkoholizmus, de ezen sajnos nehéz segíteni, mivel függőség. Ha csak napi 1 sörről vagy ennek megfelelő mennyiségről lenne szó, ott még nem biztos, hogy baj van (de persze már ez is lehet rossz előjel).

Szoptatás mellett nem ajánlott az alkohol, de ha mostohaanyukád is függő, akkor lehet, hogy ennyire sikerül korlátoznia magát. Nyilván nem jó, de ha még többet inna, még rosszabb lenne. Jobban kéne őt ismerni, hogy okosat lehessen mondani. Az meg biztos jó, hogy minden másban odafigyelnek. Jó lenne a füstöt is legalább kiszellőztetni, és az is csak szervezés kérdése, hogy ne közvetlen a gyerek mellett bagózzon. Talán ők úgy hiszik, hogy nem árt a füst a babának?

2021. aug. 17. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!