Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tápszer 6 hetesen, csak este?

Tápszer 6 hetesen, csak este?

Figyelt kérdés

a nappali etetéseknél nincs gond, de az estinél igen, őt már az éjjelinél is. Adjak tápszert kiegészítésként csak az estinél? Hiába eszik van hogy 2 óra az etetás, a cicim kivan, a gyerek keres, nem alszik. Ha elalszik és beteszem a kiságyba kipattannak a szemai és ismét keres. 6 hetesen nem nagyon akarok már tápszert de ha nem tud elaludni mert az esti adagja 120 gr vagy több lenne de nekem meg nincs annyi tejem. A védőnő meg azt mondja ez normális pár hétig. De ha éhes az normális. Nem szimplán nyügös. A doki meg azt mondja 20 perc az etetés a többi játék a cicivel de ha elveszem tőle akkor keres, nyügös.

Akkor meg mi a köztes út??????

Hívjam a dokit is, mit mond vagy adjak neki este. Szopi után kell adni? És mennyit?

2008. dec. 10. 10:06
 1/3 anonim válasza:
Az én anyukámnak anno egyáltalán nem volt teje, ezért én egy másik nőtől kaptam az anyatejet. De nem tápszert. Jó az immunrendszerem, nem vagyok rossz-evő, nem vagyok allergiás, nem vagyok elhízott, sorolhatnám még. Jelen korunk táplálkozás-"kultúrája" miatt folyamatos problémák alakulnak ki a gyermekeknél. Kerüld el a tápszert - főleg ilyen pici korban -, jobb dolga lesz késbb a babádnak, de neked is... Egy tipp a "ha elalszik és beteszem a kiságyba"-problémára: próbáld ki, hogy amíg elalszik a karodban, ülj rá arra a lepedőre vagy takaróra, amire a kiságyban fekteted, valamint, amivel betakarod, hogy felmelegítsd. Utána pakold be a gyerekkel együtt a kiságyba. (Vagy már eleve takaróval a teste alatt/felett altasd a karodban.)Gondolj bele, hogy te elalszol a kanapén, majd hajnalban bemászol az ágyadba, ami kellemetlenül hűvös... Talán még téged is felébreszt, nemhogy a picit... (Ha pedig ez a tipp bejött, kérlek, jelezd.)
2008. dec. 10. 10:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Szoptass két mellből, ha az egyik kiürült, már nem nyel a baba csak szívja, tedd át a másikra. Azért kel fel, mert éhes, valószínűleg. Próbáld meg, hogy ha jóllakott, büfi, pici ringatás, és leteszed, ha nem alszik, cumival hátha. Az én kislányom is ilyen volt, 5-6 hetes korától cicil kettőből, és cumival alszik, az megnyugtató. Ne adj tápszert, mert akkor elapad a tejed, a kicsi hamar átszokik a cumisüvegre. Próbáld meg két mellből, és ha utána is éhes, akkor tápszerezz.

Nekem a kórházban azt mondták, hogy ne adjuk fel a szoptatást, még akkor sem, ha a baba nem hizik, csak stagnál a súlya, akkor sincs semmi baj, csak ne fogyjon. Sűrűn rakd cicire,akár 1,2-2 óránként, és én most sörkúrán vagyok, megmondom neked, rengeted tejem lett tőle. Alkoholmenteset iszok, reggel 2 dl, dél körül 2 dl, és 4-kor 2 dl, és este 2 dl.

Egy próbát megér, mert hidd el tápszert keverni rosszabb, mint szoptatni.

11 hetes kislány anyukája

2008. dec. 10. 18:54
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi szépen, alkoholmentesből mindegy milyet iszok?
2008. dec. 11. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!