Mikor és milyen állatot engedtél meg tartani a gyermekednek? Milyen tulajdonságokra figyeltél (a gyermek tulajdonságaira gondolok).
Vacillálok, hogy legyen "kisebb" elköteleződés, mint pl. egy tengerimalac (illetve hát ugye kettő, mert párban érzik jól magukat), vagy legyen rögtön egy kiskutya, amit családilag szeretgetünk (mivel erre még egyedül nem képesek). (Ha kutya, akkor az uszkár jön szóba, ha ez fontos szempont.)
A gyermekeim ikrek, első osztályosok, és sosem volt még állat itthon, de nekem gyerekként többféle is volt, jó volt, hogy voltak. Most költöztünk nagyobb lakásba (de még mindig panel emelet) és bizony azért a hely korlátozott. Viszont itthonról dolgozom, szóval a kutyát is le tudom vinni, ha nagyon akarom. De nyilván ez nagyobb elköteleződés.
Mit gondoltok 7.5 éves ikrek mellé milyen állat lenne való inkább?
Az egyikük nyugodt, precíz, szerintem neki nem lenne gond takarítani utána, vagy etetni, a másik fiam viszont szétszórt "művészlélek", a saját törölközőjét is elfelejti kiakasztani, vagy elgondolkodik a tányérja felett evéskor :)). Mellette félek, hogy éhenhalna akármilyen állat, bár nyilván vigyázni fogunk rá mi szülők is.
Ha a saját gyermekeitekből indultok ki, milyet választanátok / választottatok?
//Szeretnék ebben a kategóriában maradni, mert itt érem el az anyukákat, apukákat, akiknek a véleményére kíváncsi vagyok.//
Kiskutyák csak kislányoknak való!:D
Inkább tengeri malac mert az is tud intelligens lenni,nekem is most van 2 kocum,és olyan értemelsek hogy oda jönnek és kérnek kaját vagy ha valami nem tetszik,visítanak.
És volt már példa,hogy bejöttek az szobámba,és szagolgattak hogy mozis van velem
"Milyen előnyét látod a macskáknak, a kutyákkal szemben, főleg gyerek szempontból?"
Nem feltétlenül látom előnyét a gyerek szempontjából, egyszerűen mi vagyunk a macskásak, mi szeretjük és ugye az ember igazából magának szerez be állatot, ha a gyereknek hoz egyet.
Mi nem szeretjük a kutyákat, biztos nem foglalkoznánk vele rendszeresen, nem tudjuk vállalni a vele járó felelősséget. Szóval ti is csak olyat vállaljatok, amivel kapcsolatban el tudjátok fogadni, hogy úgyis nektek kell gondoskodni róla.
1es vagyok.
Nekünk két kutyánk van, de mi kertes házban élünk. Nagyon védelmező a gyerekekkel szemben.
"Szóval ti is csak olyat vállaljatok, amivel kapcsolatban el tudjátok fogadni, hogy úgyis nektek kell gondoskodni róla."
Köszönöm, ez is egy nagyon hasznos gondolat volt, annyira a gyerekekre és az állat igényeire koncentrálunk a férjemmel, hogy még nem gondoltunk bele, hogy ha nem a gyerekeknek lennének, akkor milyen állatunk lenne.
Soha nem lenne tengerimalacom, ha nem lennének gyerekeim, de el tudom fogadni, hogy legyenek, ha ez számukra a megfelelő állat. Annyira nem vágyok rá, de aranyosak, végülis. Csak azért nagyon nem mindegy, mert ezek az állatok is nagyjából 8 évig élnek, ez nem rövid távú elköteleződés azért.
Egy biztos, hogy akármilyen állatunk is lesz, maximálisan oda fogunk figyelni az igényeire, ebből nem engedek majd. Ha vállalunk, akkor annak minőségi állattartásnak kell lennie.
Panelba ha nagyon ragaszkodsz kutyához akkor mindenképp nyugodt fajta legyen. Mérd fel mennyit tudtok vele foglalkozni, sétáltatni, mert hát ugye az se jó ha ti dolgoztok gyerekek suliban ő meg egyedül a lakásban.
Imádom a tacsikat, de kotorék eb nem jó lakásban. A legtöbb kistestű kutya ráadásul nem épp gyerekcentrikus.
Nekem anno macskám, kutyám, hörcsögöm, görényem volt,és nagyon szerettem volna egy patkányt, de az valahogy soha nem jött össze. 🤔 Még a csincsilla felé hajlok, de annak hullik a szőre és imád porban fürdeni.
Gyerekeink mellett kutya macska, kecskék vannak most. Tavaly volt nyúl, baromfi, galamb még.
Persze ezek inkább haszonállatok. De igazából nagyon imádják a kutya és a macskák mellett a kecskéket is.
Nekünk macskánk van a panelban, de miattam és nem a gyerek miatt. (Macskás vagyok.)
A macskával nem kell annyit foglalkozni mint egy kutyával, a gyereknek nagyon jó feladattá vált az alom takarítása, szereti is csinálni 😅 nagyon imádja a cicát, szeret vele játszani, simogatni, fésülni, etetni. A macskahányást (szőrcsomó) én takarítom.
csak és kizárólag olyan állatféle ami terráriumban vagy akváriumban van.
semmilyen szőrös nem jöhet, kutya macska hörcsög miazmás semmiképpen sem .
Allergiás vagyok az állatszőrre, szóval nem opció egyik sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!