Isobel vagy Isabella nevet adjuk kislányunknak?
Sziasztok!
Novemberben fog megszületni kislányunk, mostanában a névválasztáson gondolkozunk.
Egyesült Államokban élünk, ezért választunk angol neveket.
Mindkettőnknek tetszenek az Isobel/Isabella nevek, de nem tudunk dönteni, melyik legyen a kettő közül.
A váalsztásnál azt is próbáljuk figyelembe venni, melyik név lenne jobb egy felnőttnek (ha felnő a baba), bármi szeretne majd lenni, illjen hozzá a neve.
Azt is néztük, melyik filmben/sorozatban/könyvben jelentek meg a nevek, mégiscsak ne egy filmbéli gonosz boszorkány nevét kapja a kisbabánk.
Mindenképpen Izzie-nek {Izi} vagy Is-nek {Iz} becéznénk, így a beceneveknél nem probléma a névválasztás.
Melyik filmben/sorozatban/könyvben hallottátok ezeket a neveket és milyen tuladonságokkal?
Szerintetek melyik kislányosabb/felnőttesebb/szebb/"életkorfüggetlenebb"?
A válaszokat előre is köszönjük!
Grace klinika, a gyönyörű és jószívű doktornő, Izzie Stevens. Ha jól emlékszem, ő Isobel volt, de szinte mindig Izzie-nek, Iz-nek szólították. Igaz, hogy minden Grace klinika részt vagy 10x láttam, de nekem kizárólag ő jut eszembe a névről. A második válaszoló által említett Israel K.-ról életemben nem hallottam.
Szerintem mindkét választás nagyon szép. Én az Isabellát mondanám kislányosabbnak.
Most olvastam az első női nyomozóról, Isabella Goodwin-ról.
És hát na, a kedvenc gyümölcsöm az izabella szőlő.
Tényleg, Isobel Stevens. Ő volt az egyik kedvencem a sorozatban. Az Izabella szőlő is nagyon finom, ez is egy jó pont lehet.
Tényleg nehéz a döntés:a kislányunk élete végéig ezt a nevet fogja viselni (ha csak nem dönt úgy, hogy megváltoztatja) akkor is, ha ügyvéd, akkor is, ha orvos, akkor is, ha óvónő, akkor is, ha kertész lesz (vagy bármi más ami szeretne)...
Nekem az Isobel jobban tetszik, nem tudom, miért. A fentieken kívül nekem egy dal jut róla eszembe, konkrétan ez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!