Meddig zártad ki a gyereked életéből az okostelefont, tabletet, tv-t, stb.? Mikor engedted meg neki, hogy mesét nézzen, telefonon, számítógépen játszon? És mennyit engedsz nekik?
Az enyém 4 éves de én nem hagyom meg neki se a tévét se a telefont (egyáltalán nem). Egy ekkora gyereknek mesélni kell, hogy legyen fantáziája.
Én gyerekekkel dolgozom és saját tapasztalat, hogy azok a gyerekek aki tévés és telefonos mesen és jatekokon nőnek fel, egészen másképpen gondolkoznak. Sokkal kevésbé kreatívak, nehezebben tudnak megoldani bizonyos szituációkat, türelmetlenek, szóval mi még ezen egy ideig nem is szeretnénk változtatni, mert ezek a korai évek nagyon jelentősek.
Az autizmus túlnyomórészt genetikai eredetű, szóval hacsak nem a tévé csinált fel, akkor értelmetlen amit írtál 14es.
Az, hogy buta-e nem abban a korban derül ki, amikor még a telefonnal kell a gyereket az autósülésben tartani.
Hát én nem minősíteni őket, mert majd később megbosszulja magát ez a lustaság. Számomra elképesztő, hogy nem lehet úgy enni egy felnőtt embernek, hogy közben ne nézzen sorozatot. Evés közben mi eszünk. Nem teveellenes vagyok, nézzük mi is ha már alszik a gyerek.
Aki mesenezes közben tömi a gyereket az belegondolt, hogy mi lesz azzal a gyerekkel később? Az oviba nem lesz laptop meg telefon az ebédhez. Szerencsétlen meg azt hiszi, hogy ez a "normális".
Szerintetek hogy lesz vizuális fantáziája? Vagy úgy alapból honnan lenne fantáziája? Ha elolvasod egy mesét neki, akkor neki az agya alkot egy képet arról amit hallott, amely tudás neki később az iskolában és az életben nagyon fontos lesz. Ha nem tanulja meg, mert mindent készen kap az agya. Nem kell elképzelni mert ott a kép, akkor ezt honnan kellene megtanulnia? És nem, nem lehet később bepotolni ezt. Ezek a gyerekek ha tetszik ha nem hátránnyal indulnak. Ez nem vélemény, ez tudomány.
"Kicsit "bort iszik, vizet prédikál" esete lenne, ha ilyen körülmények között tiltanám a képernyőtől."
Kávézok és alkoholt is szoktam inni, mégsem kínálom a gyerekeknek.
Ami nem való, az nem való neki. Ilyen esetben szó sincs képmutatásról.
A képernyő előtt mi dolgozunk, szórakozni pl: mint most alvásidőben szoktunk.
Uez. Én is a gyerek előtt szgep előtt dolgoztam és éltem mindennapjaim, de ep esszel beláttam, hogy a gyerekkel törődnöm kell, így nincs már időm egész nap a neten baromkodni csak este...
Nyilván ha már.visszamegy valaki dolgozni akkor be kell szépen adni a gyereket a bölcsődébe vagy az óvodába ahol szépen foglalkoznak vele és nem egész nap a monitort nézik majd. Ez ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!