Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudok rajta segíteni?

Nem tudok rajta segíteni?

Figyelt kérdés

Kislanyom másfél hónapja csunyan elesett. Főleg a száját érte az ütés fel is volt dagadva egy par napig. A fogait megneztük nem lógott egyik sem. Szépen begyogyult a szája örültem is neki...kajával, fogmosassal sem volt gond. Erre tegnap azt vettem észre h szürkül a foga :( gondolom elhalt az ütéstől...lehetséges h rá másfél hónapra kezd szürke lenni? Vagy ez a normális.

Különösképpen odafigyelek a fogaira és nagyon becsületesen mosom is neki minden nap...megcsak másfél éves :( megszakad a szívem

2021. júl. 20. 22:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges, érdemes lenne elvinni egy fogorvoshoz. Nem tudom hova valósiak vagytok, de pl Budapesten a madarász utcai kórházban, Heim Pálban is van kifejezetten ilyen piciknek fogászat, nálunk is volt hasonló dolog, telefonon is készségesen segítenek.
2021. júl. 20. 22:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Fogorvoshoz vidd el
2021. júl. 20. 22:40
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Szegényke. De legalább csak tejfog.

Fogorvoshoz vidd el

2021. júl. 20. 22:42
 4/9 A kérdező kommentje:
Intézem a fogorvost aki most beteg aztan szabin lesz...azt mondta így látatlanba h ha szurkul akkor elhalt, azzal meg mar nem tud mit tenni :(
2021. júl. 20. 22:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha elhal a fog, az nem azonnal fog szürkülni, kell hozzá egy-két hónap. Nyilván ezt fogmosással nem lehet helyrehozni. Mutasd meg fogorvosnak, de sokmindent nem lehet tenni. Remélhetőleg nem sérült a maradandó fogcsíra. Ne legyél lelki beteg, a tejfog az ilyen "fogyóeszköz"... Sok gyereknek sérül.
2021. júl. 20. 22:44
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Tesomnak volt egy ilyen szürke foga esés miatt, de nem tudom mennyi idő alatt szürkült be, ha jól emlékszem ott volt neki, amíg ki nem esett, tejfog volt szerencsére.
2021. júl. 20. 22:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Nálunk kb másnapra szürke lett, de kifog esni semmi baja nem lesz attól, hogy elszürkül, nincs min izgulni, majd kiesik amikor ki kell neki, és ott lesz a maradandó foga 6 évesen.
2021. júl. 20. 23:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Nalunk is lassan szurkult el, hetek alatt. Amikor trauma erte fogorvoa latta azonnal, de nem volt teendo, es a serules jellege miatt ugy latta hogy a maradando fogcsira valszeg rendben van. Sajnos latszodik, hogy volt valami tortenes, mellette levo metszonek nem csak a szine de meg a merete is mas (az meg nott picit), ugyhogy varjuk hogy majd kiessen.
2021. júl. 21. 08:30
 9/9 anonim ***** válasza:

A kisfiam az oviban száguldott a falnak egy motorral, ütközéskor lefejelte a motor kormányát, megsérült a szája, fájlalta a fogát. Azonnal rohantam Érte, mentünk fogorvoshoz. Komoly gond nem volt, viszont 1-2 hét elteltével szürkülni kezdett a foga. Most 8 éves, szinte az összes csontfoga kint van már, gyönyörű, egészséges fogacska nőtt az elhalt helyén.

A kislányom pedig rollerrel hasalt el a bejárat előtti lépcsőn, Neki le is tört egy pici darab az egyik első fogából. Látta azonnal fogorvos, egy picit lecsiszolta, hogy ne legyen éles. Sajnos, Neki is elszürkült az a fog. Ő most 6 éves, jelenleg nőnek a csontfogai, az elszürkült szépen kiesett, a helyén ép, gyönyörű csontfog nőtt.

2021. júl. 22. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!