Ezek az új ősi magyar nevek honnan kerülnek elő?
Ugy értem valaki talált egy régi naptárat vagy nem is ősi hanem csak uj alkotás? Van egy oldal ott mindig ezt irják: a legujabb ősi magyar nevek: ...feldsrolás.
Egyre hajmeresztőbb nevek vannak már ott is....
Pfff... akkor tudom majd, hogy ha az oviban összefutok Gugyával az a Te fiad,vagy lányod... és nem fogsz átverni,hogy ősi magyar neve van,mert emlékszem majd erre a "beszélgetésre".
És mint írtam,nem bántásból írtam azt amit,de látom nem megy az olvasás...és tovább lépek.üdv.
Sok ősi magyar név van, ami eddig nem volt engedélyeztetve, viszont már igen (pl Vejke, Motun - teljesen ÚJ mégis ŐSI nevek).
Fogsz egy ezer éves magyar történelemkönyvet, van benne egy csomó ősi magyar név, amiket még engedélyezni kellene (lehetne).
Írásos emlékekben nagyon sok név található,nem csak Magyarországon,máshol is,ahol említik esetleg Attila családját,vezéreit,vagy csatákat,tárgyalásokat,stb.
Ahogy írják,ezek közül sok nem volt engedélyezve,ill ha volt is,nem adták.Pl az egyik fiam Csoma,kiderült,h anyukám fodrászának a nagybátyja-tehát jóval régebbi generáció-szintén Csoma,csak ő már bácsi.:))
Erdélyben is sok régi név fennmaradt,mert ott magyar neveket adtak,amit nem lehetett lefordítani románra.
Hát lehet, hogy ezek a nevek tényleg léteztek, és most megint lehet adni őket, de ki az az elvetemült szülő, aki pl. olyan nevet ad a gyerekének, hogy GÖRÉNY??? Mert ilyen magyar neves oldalon már ezt is láttam. Vagy most csak ránéztem arra az oldalra, és olyan férfi nevet láttam, hogy Liüntika. Ez tényleg tök magyarosan hangzik... És most találtam meg az eddigi legdurvábbat: Rákos
Eszén van az a szülő, aki ilyen nevet ad???
Szerintem ezek között a nevek között bőven van olyan, amit úgy izzadtak össze manapság.
A Liüntikának van ma használt alakja:Levente,egyébként Árpád fejedelem fia volt.Esetleg reklamálj nála,h nem tartod elég magyarosnak a nevét.:DDDD
A Rákos meg mint tudjuk többféle jelentéssel bír,pl Rákos-patak,vagy Rákospalota...de senki nem kötelez se téged,se mást,h így nevezze el a gyerekét.Az Arzén pl olyan kellemesen csengő név?Mégis egy időben elég elterjedt volt,sőt,én ismerek Arzén nevű férfit.Vagy az Orália,Leokádia-ezek mind létező,nem magyar eredetű nevek,amik használatban voltak,esetleg vannak,nem tudom,de anyakönyvezhetők-.
Én is azt mondom, hogy a magyar neveket kéne előnyben részesíteni. Múltkor unokatesóm ballagásán kihívtak egy Horváth Frensziszt. Hát no comment :D
Szerintem lassan pár Lakatos Rambó is fog rohangálni az utcán...
Nekünk fontos szempont volt, hogy a babánknak magyar neve legyen. Azt sem néztük, hogy milyen gyakori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!