Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az Anasztázia név tényleg...

Az Anasztázia név tényleg hasonlít az anesztézia szóra? Csúfolnák?

Figyelt kérdés
2021. jún. 28. 18:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Még én sem tudom mi az az anesztétia... nemhogy egy gyerek..
2021. jún. 29. 00:22
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
#11 vagyok és leírni sem tudom bakker 😝
2021. jún. 29. 00:23
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2021. jún. 29. 09:48
 14/21 anonim ***** válasza:
26%
A környékünkön ez nagyon C kategóriás név - egyúttal valamiért kétlem, hogy a tulajdonosaik gyakran asszociálnának az anesztéziára...
2021. jún. 29. 09:58
 15/21 anonim ***** válasza:
80%

Egy valamit jegyezz meg: ha ostoba prolik kölykeivel fog érintkezni a gyermeked, tényleg BÁRMILYEN nevet adhatsz, úgy is kitalálnak valami módot arra, hogy gúnyolják.

Az én osztályomban volt pl. egy Kristóf meg egy István. Az előbbi volt Kristofos, a másik meg Pisa (a Pistából). Szóval ezt lehetetlen kivédeni.

Amúgy jelen esetben az én fantáziámmal nem tartom túlzottan valószínűnek a csúfolódást, nem azok a kölykök csúfolódnak jellemzően, akik ismerik az anesztézia szót.

2021. jún. 29. 18:42
 16/21 anonim ***** válasza:
79%

"Cigánynév felénk is."

Elég szomorú... Arisztokrata nők éltek régen ezzel a névvel. Nem egy "Dzsenifer" vagy egy "Vanessza" kategória.

Amúgy nem asszociálok az aneszteziológiára és kétlem, hogy a csúfolódó korosztálynak majd pont ez fog eszébe jutni. Én Tímea vagyok és "Tibi" lettem, pedig a szüleim nem gondolták, hogy ezt a nevet majd csúfolni fogják. A csúfolódás elsősorban nem a névnek szól, hanem a gyereknek, akit kipécéznek valami miatt.

2021. jún. 30. 09:47
 17/21 anonim ***** válasza:
73%
Attól, hogy régen arisztokrata név volt, most még az a bizonyos réteg adja, és nem mindenki nemes hölgyekre asszociál róla. Ez az, amit a szülőnek figyelembe kell venni, és nem azt, hogy mi volt 150 éve. Én Alexandra vagyok. Amikor a nevemet kaptam, minden második cigánylány is Szandika volt. Pedig fater egyszerűen törimániás, és ha már nem az ő nevét kaptam, nem fiú lettem, akkor legyek elnevezve Nagy Sándor után. A kutya sem gondolta soha, hogy én azért lettem Alexandra. Viszont élmény volt itt, Borsodban.
2021. jún. 30. 12:13
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez megint egy ostoba előítélet, hogy csak a "prolik" gyerekei csúfolódnak. A gyerekek elég genyók tudnak lenni, tök mindegy, hogy milyenek a szülők, ez a csúfolósdi általában bennük van egy bizonyos korig, utána leszoknak róla. Nem mindegyik csinálja, de azért elég tipikus.

Én pl kimondottan elit suliba jártam (már ha volt egyáltalán elit iskola a 90-es években), főleg orvosok, jogászok, felsővezetők gyerekei jártak ide, meg néhány pedagógus szülő járatta oda a gyerekét. Mégis ugyanúgy ment alsóban a csúfolódás. Ákos - Mákos, Csaba - Kaka, Kitti - Fingi, Judit - Jupiter, Petra - Lepra, Anna - Anakonda, most így kapásból ezekre emlékszem, de szinte minden gyereknek volt valami csúfneve.

Mondjuk pont az, hogy anesztétia, szerintem senkinek nem jutott volna eszébe, gyerekek ritkán ismerik ezt a szót.

2021. júl. 2. 06:59
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szép név az Anasztázia, bár kicsit olyan fellengzős. Olyan ki ha én nem név. Nálunk ilyen
2021. júl. 12. 09:01
 20/21 anonim ***** válasza:

Bárhogy nevezheted ha gúnyolni akarják fogják!

Nekünk Sütő a vezetéknevünk....

Lányom osztályában Karina a kislány, Őt Karcsinak meg Karesznak hívják....

2021. dec. 2. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!