Fontos a születendő baba nevét abból a szempontból is jól megválasztani, hogy külföldön is "megértsék"?
Szerintem igen. Mi mindkétszer ennek alapján (is) választottunk.
Elég valószínű, hogy a gyerekeim nem akarnak majd itthon dolgozni, élni. Ha mégis, Magyarországon is ismertek a neveik. Ha külföldre mennek, nem kell magyarázkodniuk.
Nagyon nehezen boldogulnak a külföldiek a számukra nem létező betűkkel (cs, zs, sz, ő,...). Mi figyeltünk erre.
En sosem gondoltam, hogy ez fontos lehet...DE kulfoldon elunk es itt is szuletett a lanyunk...Magyar nevet adtunk....meg is bantuk.A kovetkezo babank ha lany lesz Rebeka lesz, mert az angolul es magyarul is van.
Itt nem feltetlenul kell Kevin stb nevekre gondolni (bar nincs vele bajom).
Olyan nev legyen ami mindket orszagban elofordul (persze, csak ha kulfoldon eltek vagy esetlef fogtok elni)
Nekem van Kevin es Lara es Lora angol ismerosom is.
En is angliaban elek... (en vagok az utolso elotti)
nálam inkább az volt kritérium, hogy tekintélytparancsolóan hangzzon. Mi Romániában élünk, a kisfiam Sebestyén, aminek van külföldi (angol, francia, román, olasz, stb) megfelelője, a Sebastian. Én úgy gondolom, hogy akármi is legyen a gyermekemből, ha a munkáltatójának tetszik, ahogy dolgozik, és elégedett vele, akkor venni fogja a fáradtságot, hogy kimondja a nevét rendesen. A férjem László, és érdekes módon az összes őstulok román ki tudja mondani a nevét, még ha a vezetéknevével meg is gyűlik a bajuk néha.
Szóval én nem pártolom, és nem is fogom pártolni, hogy a fiamat leSebastianozzák. A sors fintora, hogy ha lesz kisöccse, az András vagy Krisztián lesz. Mindkettőnek van külföldi megfelelője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!