Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha maszkulin nő...

Mit tegyek, ha maszkulin nő vagyok és lányom fog születni? Mit adhatnék át majd a lányomnak így?

Figyelt kérdés

A nőiesség szikrája sincs meg bennem és anyámban.

Egyszerűen hiába szeretnék sminkelni, hiába szeretnék csinosan öltözni, rondán áll minden.

Nagyon sok hátrányom szarmazott abból, hogy anyám nem nőies.

Nem tudott megtanítani sminkelni, ciki ruhákba öltöztetett. Sokáig néptáncoltam, ahol a lányoknak be kellett fonni parkettába a hajukat. Kinek nem volt egyedül befonva a haja normálisan? Nekem.

Sajnos nem lettem másabb, mint ő. Ugyanolyan nőietlen vagyok.

Lányom fog születni, aki nem lesz egy világszépe, elnézve a családunkat, és még nőies se lesz.

Az én generációm még csak-csak talált magának párt, de a mostani, meg az ezután következő generációnak nem lesz ilyen szerencséje, mert hatványozottan a külsőségre épül minden.

Most majd jön az "ilyen mentalitással minek kellett gyereket vállalni?" meg "gondolhattál volna arra/számíthattál volna rá, hogy lány lesz?", de nem gondoltam volna, hogy ilyen sokként fog érni az, hogy lányom lesz. Meg beszéltem hétvégén a legidősebbik fiútesóm gyerekével, és ő is mondta, hogy külsőségekre épít mindenki,megy a klikkesedés ezerrel, és nagyon szkeptikusak mindenkivel, tehát nincs olyan, hogy te csatlakozhatsz bármelyik baráti társasághoz, hanem lúzerként azokhoz tudsz csapódni, akik maradnak.

2021. jún. 4. 15:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdező, szerintem tulgondolod. A gyerekeknek sokmindenben a szülők a minta, de pont amikor a leginkább kezd kibontakozni a noiesseguk, addigra sokkal nagyobb hatással van rájuk a saját korosztalyuk, tinikorban.

A nőiesség belülről fakad, smink nélkül, a férje kapucnis melegitofelsojeben is nőies tud egy nő lenni, nem csak tűsarkúban és szoknyaban. Persze én is ismerek olyan nőket, akik robosztusabb csontozatuak, éles vonasokkal, rövid hajjal, de férjnél vannak, így biztos hogy van bennük nőiesség, hisz valami csak megtetszett bennük a ferjeiknek, ami vonzónak tartanak.

Én magam a barátnőimtol tanultam meg sminkelni, öltözködni, szepsegapolni, nem anyukamtol.

Van egy barátnőm, na nála noiesebb no kevés van. Magas, vékony, minden jól áll rajta, a haja mindig tökéletesen frizuraba vágva, magassarkúban jár, ügyben a kiegészítőkre is. Egyszer régen a koliban megszamoltuk, hogy csak ott 50 pár cipője van (a többi otthon). Az anyukája 5 éves korában meghalt, a nagymamája nevelte fel, aki tipikus falusi asszony volt, szóval tőle biztosan nem látta, hogy kell csinálni. Ráadásul elmondása szerint 16 éves koráig kifejezetten fiús volt, sportcipoben, rövid hajjal, sultossapkaban járt és a fiúkkal lógott. Utána jött a váltás. Ma o az, aki másoknak tanácsot ad, oltozteti a kevésbé tehetséges barátnőit.

2021. jún. 4. 17:25
 12/20 anonim ***** válasza:
98%

Nem tű sarkú a miniszoknya ,müköröm stb a nőies nő ismerve.

Én soha nem sminkek rühelem egyszer anyukám ki sminkelt én meg közöltem vele hogy nem tetszik le is mostam azonnal ,nincs tüsarku cipőm ,mert kényelmetlen kitörik bokám ,én sportos cipőket szeretem túra cipőm vidám színű és kényelmes szandálom is túra szandál és kényelmes bordó ettől eltekintve csinos ruhákba járok.nem szakadtan.

2021. jún. 4. 19:27
 13/20 anonim ***** válasza:
81%

Nekem kifejezetten trampli, nőietlen nő anyukám van (szeretem meg minden, de azért van szemem, látom, hogy nem egy elegáns úrihölgy), belőlem mégis egész nőcis nő lett. Nem ezen múlik. És még csak nem is a nevelésen, mert látva anyámat, a rokonság egyéb nőtagjai mindenáron belém akarták nevelni, hogy egy IGAZI NŐ az pontosan milyen. Hát gondolhatod, hogy ez kamaszkoromban hogy sült el :D Csakazértis szakadt, bő ruhákban jártam és direkt terpeszben ültem és inkább jártam mezítláb, minthogy magassarkút húzzak. De aztán felnőttem, kikerültem az otthoni közegből, és amikor elmúlt a család befolyása, akkor végre sikerült kibontakoznia a saját személyiségemnek. Így lettem mostanra (28 vagyok) egy kifejezetten nőies nő. Nem sminkelek mindig és nem tűsarkúban megyek túrázni sem, de igenis van egy megjelenésem a hétköznapokban is, és ez belőlem fakad, teljesen független anyám által adott mintától, vagy akár amúgy a nagymamám által szajkózott baromságoktól, hogy egy NŐ mindig csendben ül és kedvesen mosolyog meg hasonlók.

Igazából az mellékes, hogy te mennyire vagy nőies úgy egyébként. Amit nyújtani tudsz a gyerekednek, az ettől független és ezerszer fontosabb: érzelmi biztonságot, szeretetet, elfogadást, megértést, stb, stb, stb. Ezekre van igazán szüksége. Ha ezekből eleget kap tőled, akkor később egy önbizalommal teli nő lesz belőle, akinek lesz bátorsága felvenni a harcot a felszínes világgal szemben és úgy felvállalnia önmagát, hogy boldog és kiegyensúlyozott lehessen. Ez a fontos, nem az, hogy mennyire szép vagy csúnya, vagy nőies vagy akármi.

2021. jún. 4. 20:23
 14/20 anonim ***** válasza:
92%

Pszichológus a sajàt magadról alkotott kép miatt.

A nőiesség nem ez.

Az általad nőiesnek mondott nő vagyok.

A gyerekek előtt 1 farmerem volt 4sportos lábbelivel.1 terrmedzésre

1

Biciklizésre

1

Túrára

1pedig olyan alkalmakra, amikor nem lehetett elegánsba menni... de oda is inkább balerinát vettem

Nah az anyukàm nőies, de a sportosabb vonalon.

Én itthon is enyhe sminkelek, ő sosem

/ nem tőle tanultam/

Ő rövidhajú, nekem derekamig ér..

Tehát a szemèlyiség szàmít.

Ahhoz idomul a kinézet szerintem

Te bem vagy elégedett a lelkeddel így a kinézeted is tükrözi

2021. jún. 4. 21:02
 15/20 anonim ***** válasza:
62%
Bakker,szegény gyerek. Előre eldöntötted, hogy ronda lesz? De kedves vagy...az én anyám is kifejezetten trampli, úgy öltözik, mint egy hajléktalan, tőle se sminket, se öltözködést nem tanultam, másoktól is lehet tanulni...főleg a youtube korában.
2021. jún. 4. 21:54
 16/20 A kérdező kommentje:
Se az én családomban, se a párom családjában nem szépek a nők. Majd pont ő lesz Miss Hungary?
2021. jún. 4. 22:02
 17/20 anonim ***** válasza:
96%
Tudod kérdező, elég undorító ahogy a gyerekedhez viszonyulsz, amikor még meg sem született. Na látod, nem a külsoddel van a legnagyobb baj, hanem a belsőddel. És ezt a frusztrációt majd ráteszed a lányodra es elhiteted vele, hogy ő sem szép, mert az anyja meg az egész családja ronda. Aztán majd jöhet az önigazolásod, hogy te megmondtad, hogy a te lányod sem lesz igazi nő. Holott csak ugyan azt csinálod vele, amit veled csinált az anyád.
2021. jún. 4. 22:09
 18/20 anonim ***** válasza:

Anyám életében nem sminkelt kb max egy rúzs én már 12 évesen a szerzett smink készlettel gyakoroltam akin tudtam😁

Öltözködés hát míg kicsi te adod a ruháket rá az én lányom addig vett fell kb lányosabb ruhát, a mostani 20 évesek vagy bombázónak öltöznek vagy bohócnak😂

A reklám újságokban megnézed miket adnak a lányokra és ami tetszik olyasmit keresel, de ezt sem kell túl tolni, játszani nem kell habos babos.

2021. jún. 4. 22:57
 19/20 anonim ***** válasza:
93%
Ki mondta, hogy miss Hungary lesz? De ez akkor is -gáz, hogy szerencsétlenbe már akkor belesulykolod az önbizalomhiányt, amikor még meg se született...
2021. jún. 4. 22:59
 20/20 anonim ***** válasza:
64%

A csúnya, és a miss hungary kategória között van néhány fokozat. Láttam már csúnya szülőktől szép gyereket, és szépektől csúnyát is. Vicces ez a genetika.

A hozzáállásod a legnagyobb baj. Még meg sem született a gyereked, de már egy szrdarabnak gondolod.

Semmi nincs abban, ha nem ő lesz a következő világszépe. Ettől még értékes ember lehet, ha nem teszed tönkre. Lehet okos, intelligens, kedves, jóindulatú, segítőkész. Ezek fontosabbak a külsőnél.

A nőiesség pedig olyan dolog, ami vagy van, vagy nincs. Trampli anyukával (zsíros haj, össze-vissza kinyúlt, foltos ruhák, lyukas zokni, papuccsal) is láttam már nagyon csinos, csajos kislányt. Nem rózsaszín, habos-babos, egyszerűen a gyerek kisugárzása, a megjelenése, a mozdulatai voltak olyanok. Pl a játszón más gyerekek nyakig retkesek voltak, ő olyan, mint aki a reklámból lépett ki. Tiszta, a ruhája rendezett, ha leült, lesimította a nadrágját, egyenes hát, nem nézett ki úgy, mint egy kismalac. Pedig játszós melegítőben volt, de vigyázott rá. Nem úgy tűnt, hogy az anyja példáját vette alapul.

Menj pszichológushoz, mielőtt nagyobb kárt okozol a gyerekedben.

2021. jún. 5. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!