Prena teszt tévedhet a baba nemét illetően?
Figyelt kérdés
Barátnőm ikerbabákkal terhes 14 hetes.Uh-n 1 fiút és 1 lányt láttak, de a prena teszt szerint 2 kislánnyal bővül a család.Én mondtam neki, hogy inkább az uh tévedhet mint a prena teszt, de azt mondta hogy reménykedik a vegyespárosban ő az uh-ban jobban bízik. Érdekelne, hogy én mondtam butaságot, vagy tényleg előfordulhat hogy a vérből készített vizsgálat téved?2021. máj. 30. 23:02
1/10 anonim válasza:
Prena szerint nincs Y kromoszóma a vérében. Szóval nincs fiúmagzat.
2/10 anonim válasza:
A Prena teszt azt tudja megmutatni, hogy van-e Y kromoszóma a babák DNS-ében, vagyis, hogy van-e legalább egy fiú magzat. Értelemszerűen ha Y kromoszómát nem találtak akkor nincs fiú magzat, ha találtak akkor legalább 1 van de akár mindkettő is az lehet. Nyilván mindenki abban bízik jobban amit szeretne, a gyakorlatban ritkán vagy inkább soha nem téved a Prena ilyenekben, a 14. héten az UH viszont még simán tévedhet, nekünk pl a 19. hétig meg sem tudták a nemét mondani.
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Én nem néztem utána,hogy hogyan működik a prena, csak józan paraszti ésszel gondoltam végig hogy az uh tévedési esélye milliószor nagyobb mint egy vérből készített vizsgálaté.😊Ment a zöld pacsi mindenkinek!
2021. máj. 30. 23:18
4/10 A kérdező kommentje:
Képzeljétek!Ma megint azt mondták a baratnőmnek hogy 1 fiú és 1 lány.Persze örülök neki, de az hogy lehet, hogy a prena teszt tévedett?
2021. jún. 3. 15:09
5/10 anonim válasza:
Nem valószínű, szegényt hogy hitegeti valami dilettáns 🤦♀️
6/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, genetikus/nőgyógyász,megyeszékhelyen a legjobb géppel rendelkezik, biztosra mondta a vegyespárost.Kíváncsi leszek rá nagyon, de nekem hihetetlen hogy a vérvizsgálat tévedett.😳De mivel vegyespárost szeretne baránőm, kívánom, hogy teljesüljön az álma. 😊
2021. jún. 3. 15:31
7/10 anonim válasza:
Ismerősömnek is annyira biztosra mondták a kislányt, hogy még a babaváró bulit is megtartották, nem győzték utána törölgetni a képeket amikor megtudták, hogy fiú lesz és ő ráadásul egy neves kórházban dolgozik, tehát kompetens, neves szakemberek, a saját kollégái vezették a tévútra. A 14. héten pedig normális orvos eleve nem mond biztosra semmit. Ettől függetlenül nyilván teljesüljön az álma, csak erre nem sok esélyt látok akkor sem.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, majd megírom hogy mi lett a story vége 😊
2021. jún. 3. 17:05
10/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Végül tényleg egy fiú és egy lány lakott a pocakban.A 21. héten újra megcsinálták a tesztet, kiderült hogy az elsőnél logaritmus hivba vagy mi volt, legalábbis ezzel magyarázták.
2021. okt. 28. 13:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!