Ha a gyereked kap az osztálytársaitól/óvodatársaitól használt ruhát, akkor az nem ciki neked meg a gyerekednek?
Szerintem nem ciki. Mindig tovabbadtuk a mèg hordhatò ruhàinkat, ès a gyerekeimèt is tovàbbadom. Szìvesen fogadunk el ruhàt.
Nekem mindig jò èrzès valaki màson làtni a règi ruhàinkat, vagy tudni, hogy kitől kaptuk azt, ami most a gyerekemen van. Olyan, mint egy làthatatlan kapocs. Volt egy farmerruhàm, zsiràffal az elejèn. Örültem, mikor egy fiatalabb baràtnőmön làttam az iskolàban.
Nèha maceras a gyerekem ruhàit vàlogatni, elhatàroztam màr, hogy egyszerûen eladomanyozom. De mikor ismerős kisgyereken làtom a kinőtt holmijàt, rögtön meggondolom magam.
Szerintem az a ciki ha valaki gyereke ilyen kis bunkó, hogy odakiabál a másiknak, hogy az ő ruháját hordja. 😏
Miért ne lehetne a kinőtt, de jó állapotú ruhákat odaadni másnak? Ki kellene dobni ha semmi baja?
13.
Nem biztos, hogy bunkóságból mondja. Én is adtam és a fiam felismerte és mondta, hogy az őve volt, minden rosszindulat nélkül jegyezte meg.
14
Az iskolában, kiskamaszként mindenki előtt jó hangosan?
Szerintem is a nevelésen múlik, ha mi jól neveljük a gyerekeinket, az unokáinknak lesz hol éljenek. Ebbe beletartozik az újrahasznosítás is, akár ruháról, akár petpalackról van szó.
Mit várunk a gyerekektől ha már a szülők is így viselkednek?
Ha otthon nem ezt hallaná, nem kiabálna rá az osztálytársára.
Mi kapunk ruhát az osztálytárstól, és a szomszéd kislánytól is. Ezek a 7 évesemre jók. Amit ő kinő, azt én is tovább adom egy 5 éves kislánynak. A nagy fiam ruháit a barátnőm kapja, és ott a legkisebb ruháit az én legkisebb gyerkőcöm kapja. Nem ciki. A gyerekek büszkén mutogatják egymás között, hogy nézd ezt tőled kaptam.
Anyagiakkal kapcsolatban kívánom hogy mindenki így álljon. De minek vegyek feleslegesen, ha egyszer hibátlan darabokat kapunk. ;)
Nálunk nem volt ilyen a gyerekeimnél sincs.
A barátnőmnél volt ilyen általánosban. Mindig cikizték érte én már 5.-ben sem voltam alacsony és a szüleink jóban voltak így mindig ő kapta a ruháimat. Anyukám butikban dolgozott és féláron jutott hozzá a márkás ruhákhoz. Minket sem vetett fel a pénz de akkoriban nagyon nagy dolognak számított a márkás ruha. Sokat cikizték érte szegényt. Ballagás után más iskolába jártunk mindketten ezért már nem piszkálták érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!