Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor fordítottátok meg az...

Mikor fordítottátok meg az autós ülést?

Figyelt kérdés

Mennyi idős volt a gyereked, mikor menetiránnyal szemben utazott?

14 hónaposom nem bír ki egy fél órát sem az autóban, sír keservesen, mintha vernénk. Sajnos muszáj néha autóznunk, de egyszerűen katasztrófa 5-10 perc után, hiába ül mellette mindig valaki, hiába szórakoztatjuk. Már a mesét is megpróbáltuk, de nem jó az sem. Arra gondoltunk meg kellene fordítani az ülést, de nem tudom, hogy szabad-e ilyen korban, bár gondolom ez sem használna semmit.

2021. máj. 27. 12:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
22%

Mivel a közvetlen környezetemben halt meg egy 1,5 éves kislány olyan ütközésben amit simán túlélt volna, ha háttal utazik, így viszont a fejeje túlságosan előrebukott a tehetetlenségtől. Ennyi idősen a fejük súlya még a testtömegük 25%-a.

És sokan azt mondják, hogy úgyse lesz baj... Alapvetően ha nem lesz baj, akkor minek gyerekülés is, nem?

Természetesen olyan is van, amikor nem történik tragédia. Meg azt is tudjuk, hogy a balesetek mindig másokkal történnek. Én azért úgy gondolkodtam, hogy ha ne adja az isten, mégis tragédia történne, okolnám e magamat, egy olyanért ami kivédhetö is lett volna,ha nem fordítom meg. 15 hónapos és még legalább 2 éves koráig háttal fog utazni, illetve utána amíg bírja.

De természetesen mindenki úgy csinálja, ahogy neki és a gyerekének a legjobb.

2021. máj. 27. 13:59
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

11-esnek ajánlom

[link]

2021. máj. 27. 14:05
 13/18 anonim ***** válasza:
92%
9 hónapos korában nyaralni mentünk, háttal kötöttük be, mert én is sokáig akartam így utaztatni. 30 perc után már meg kellett állni. Ezalatt a 30 perc alatt megállás nélkül sikított (hiába csináltam bármit), a férjem már nem tudott koncentrálni és majdnem balesetet szenvedtünk. Akkor megfordítottuk és a maradék 1 órát csendes nézelődéssel töltötte. Elhiszem hogy általában biztonságosabb háttal utaztatni, de nekünk épp így vált veszélyessé. Most 19 hónapos, azóta menetirány szerint utazik.
2021. máj. 27. 14:10
 14/18 anonim ***** válasza:
95%
A folyamatos sírás és szórakoztatás feszültség nagyon balesetveszelyes. Mas típusú ülést is kipróbálhatsz
2021. máj. 27. 14:12
 15/18 anonim ***** válasza:
33%
Ne haragudj 12, engem ez a cikk nem győzött meg, mivel csak a két éves kor feletti gyerekekről beszél, illetve hogy egy afölöttit mekkora baromság háttal utaztatni, csomó helyen érzek csúsztatást és személyes véleményt. Elolvastam, de ettől még nem változott a véleményem. A videót nem néztem meg.
2021. máj. 27. 14:15
 16/18 anonim ***** válasza:
Amíg a hordozóban elfért, addig ült háttal. Aztán az utolsó 1 hónap szenvedés volt. Ahogy elerte a 10kg-t (9hósan), stabilan ült, onnan az autósülésbe előre nézett. Onnan 1 hiszti nem volt sosem.
2021. máj. 27. 14:19
 17/18 anonim ***** válasza:
35%

Egyébként tök sok töréstesztes videót lehet találni, ami erre a kérdésre vonatkozik

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Végignézve ezeket és látva mi történik a gyerek testével egyik illetve másik esetben, szerintem nem szolgál magyarázatra.

Ettől függetlenül mindenki úgy csinálja, ahogy neki a legjobb. De attól még erről érdemes tudni vagy látni inkább.

2021. máj. 27. 14:44
 18/18 anonim ***** válasza:
71%
Én 2 éves kora előtt nem tervezem megfordítani, most 21 hónapos. De azt én sem tudom elképzelni, a 3 éves 104 centis lányom lába hol férne el, pedig még ő sincs 15 kg...
2021. máj. 27. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!