Mikor fordítottátok meg az autós ülést?
Mennyi idős volt a gyereked, mikor menetiránnyal szemben utazott?
14 hónaposom nem bír ki egy fél órát sem az autóban, sír keservesen, mintha vernénk. Sajnos muszáj néha autóznunk, de egyszerűen katasztrófa 5-10 perc után, hiába ül mellette mindig valaki, hiába szórakoztatjuk. Már a mesét is megpróbáltuk, de nem jó az sem. Arra gondoltunk meg kellene fordítani az ülést, de nem tudom, hogy szabad-e ilyen korban, bár gondolom ez sem használna semmit.
Mivel a közvetlen környezetemben halt meg egy 1,5 éves kislány olyan ütközésben amit simán túlélt volna, ha háttal utazik, így viszont a fejeje túlságosan előrebukott a tehetetlenségtől. Ennyi idősen a fejük súlya még a testtömegük 25%-a.
És sokan azt mondják, hogy úgyse lesz baj... Alapvetően ha nem lesz baj, akkor minek gyerekülés is, nem?
Természetesen olyan is van, amikor nem történik tragédia. Meg azt is tudjuk, hogy a balesetek mindig másokkal történnek. Én azért úgy gondolkodtam, hogy ha ne adja az isten, mégis tragédia történne, okolnám e magamat, egy olyanért ami kivédhetö is lett volna,ha nem fordítom meg. 15 hónapos és még legalább 2 éves koráig háttal fog utazni, illetve utána amíg bírja.
De természetesen mindenki úgy csinálja, ahogy neki és a gyerekének a legjobb.
Egyébként tök sok töréstesztes videót lehet találni, ami erre a kérdésre vonatkozik
Végignézve ezeket és látva mi történik a gyerek testével egyik illetve másik esetben, szerintem nem szolgál magyarázatra.
Ettől függetlenül mindenki úgy csinálja, ahogy neki a legjobb. De attól még erről érdemes tudni vagy látni inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!