Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kellene egy kislánynak...

Miért kellene egy kislánynak "apuci pici hercegnőjének" lennie? És miért jó ez?

Figyelt kérdés

Szinte minden kérdésnél, ami a gyerek nemére irányul, az van, hogyha valakinek lánya születik, akkor ő lesz apuci pici hercegnője, akit meg kell védeni. Miért kellene megvédeni? Vagy ha a lányát meg kell védeni, akkor a fiát miért nem?

És miért jó az, hogy a lányát apuci pici hercegnőjeként kezeli?

2021. máj. 23. 10:50
 1/10 anonim ***** válasza:
30%
Hát mert a kislánykák, (de a nagyobb kislánykák is) emberfeletti tüneményes, rózsaszín vattacukor felhőből született csoda angyalkák, akik körül a világ forog. Nem tudtad?
2021. máj. 23. 10:54
 2/10 anonim ***** válasza:
37%

Lehet ez az "apuci pici hercegnője" megfogalmazás ellenszenves, mi se használjuk, de attól még igaz, hogy egy kislánxnak sok esetben az apja az első "rajongója", és hogy hogyan éli meg a nőiességét, azt nagxbam befolyásolja, hogy az apja ezt az első időszakban mennyire erősítette meg benne. Nem kell túlzásba vinni, meg mindenféle giccses habos-babos kelléket belevinni, de ha láttál már kislányt rajongással nézni az apjára, akkor talán érted, miről beszélek.

Nálunk van fiú is, lány is, és ha ciki ha nem, egészen más a kapcsolatuk az apjukkal.

2021. máj. 23. 11:06
 3/10 anonim ***** válasza:
70%

Én 37 éves nő vagyok, és annyira nem voltam apuci pici hercegnője, hogy 1 éves korom óta nem is látott. Nem is értékelném, ha egy pasi azt mondaná, majd ő megvéd. Gyerekkoromban és kamaszkoromban is nekem kellett megvédenem magamat. Annak ellenére, hogy apa nélkül nőttem fel, nem is tartanak nőies nőnek, pedig sosem voltam erős fizikumú.

Ha fiad van, meg fogja tudni védeni ő is magát, ha az apja nem védi meg. Ne aggódj, az élet hoz nem várt meglepetéseket. Az ilyen búra alatt tartott hercegnőcskék meg hadd várjanak arra, hogy majd apuci megvédi őket. Az élet viszont nem ilyen. Apuka sem lesz ott majd egyszer.

2021. máj. 23. 11:09
 4/10 anonim ***** válasza:
37%

Velem se foglalkozott apam ugy ahogy kellett volna de utolsonak nagyon savanyu a szolo...🙃

Egy normalis apa igenis megvedi mindentol a lanyat..ez nem azt jelenti hogy buraban tartjak es nem tudja sajat magat megvedeni..

Hanem hogy barmi van szamithat az apjara!

2021. máj. 23. 11:39
 5/10 anonim ***** válasza:
98%
Utolsó, egy normális apa a gyerekét védi meg, mindegy, milyen nemű a gyermek. Kamaszkorában meg elvileg vannak olyan intenciói az egyénnek, hogy saját kezébe vegye az irányítást, ne a szülőkre számítson.
2021. máj. 23. 11:47
 6/10 anonim ***** válasza:
22%
Annyira én sem értem ezt, de talán azért, mert egy fiút nem kell megvédeni. Ez ilyen sztereotípia, sajnos evvel sok mindent nem tudunk kezdeni.
2021. máj. 23. 12:20
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

5os ez igy van, de kislanyrol volt szo nem kamaszlanyrol

Es egy fiu tobb mindentol meg tudja magat vedeni mint egy lany. Egy lanyra jobban kell vigyazni...

2021. máj. 23. 16:40
 8/10 anonim ***** válasza:
28%
Nálunk bátyusok kicsi hugija van lányomnak van 2 idősebb Bátya és ha bántanák akkor jaj lenne az illetőnek mert 2 fiam nem engedné hogy ok nélkül bántsák hugukat.
2021. máj. 23. 17:09
 9/10 anonim ***** válasza:
85%

7. Bocs, de kisgyerekkoromban sem éreztem magam kevesebbnek azért, mert lány vagyok. Nem egy testi fogyatékosság, hogy valakinek a születése előtt pár hónappal nem nőtt pénisze.

Egyébként gyerekkoromban olyan magas, fejlett kislány voltam, hogy kevés fiú mert ujjat húzni velem. Aki igen, annak elkentem a száját. Pedig ahogy fentebb írtam, nem voltam erős fizikumú, sőt testnevelésben kifejezetten ügyetlen voltam.

Ma egy átlagos magasságú és testalkatú nő vagyok, sőt kamaszkorom óta szemüveget is hordok és szellemi munkát végzek. De nem várnám azt egy férfitól sem, hogy megvédjen. Elég nagylány vagyok ahhoz, hogy megvédjem magam.

Egy nőnek gyakran a férjétől is meg kell magát védeni. Ott pedig nem segíthet apuka, vagy a bátyusok.

2021. máj. 23. 18:16
 10/10 anonim ***** válasza:
52%

Nem tudom ki állítja ezt, az én fateromnak három lánya van, nem éreztem úgy, hogy valami pici hercegnők lettünk volna, szerintem az egy szem fiát, aki a második házasságából született, sokkal jobban kényezteti, mint minket, lányokat valaha is. Érdekes módon minket kifejezetten fiúsan nevelt, megtanított szerelni, fúrni-faragni, vezetni is sokat jártunk vele, fociztunk, betonoztunk is, laminált padlót raktunk együtt és még sokmindent. A féltestvérem idén érettségizik, de egy szöget nem tud beverni, ha apám meg akarja tanítani valamire le se tojja, pár hete is én meg a férjem segítettünk neki kerítést csinálni, amíg az öcsém a házban gépezett.

Szóval ha ebből indulunk ki, az apám fia nagyobb hercegnő, mint akármelyik lánya. 😅

2021. máj. 23. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!