Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megérte felvenni a CSOK-ot?

Megérte felvenni a CSOK-ot?

Figyelt kérdés
Most hogy emelkednek az építő anyag árak?
2021. máj. 23. 07:50
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem provokációnak szántam a kérdést és meg is lepődtem pár válasszon, hogy azt hiszik.

Csak érdekelt, hogy másnak megéri-e így is.

Köszönöm a válaszokat!

2021. máj. 23. 10:50
 12/15 anonim ***** válasza:
Én válaszolok reakcióját értem meg mert ez az a téma amit sokan provokálásra használnak meg hogy szidni lehessen aki felvette vagy fel szeretné venni.
2021. máj. 23. 17:12
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha okosan végig gondolod, nem nehéz rájönni, hogy azoknak érte meg, akik az elején felvették. Neki még jó áron volt az ingatlan. 2016 után viszont olyan elrugaszkodott árak lettek, hogy akik mostanában veszik\vették fel, hatalmasat buknak. Mivel nemsokára csökkennek az árak és a most 60-70 milliós házak nem fognak ennyit érni.

Viszont van egy hatalmas hitelük, amit akár 20 évig fizetnek. Lesz egy hatalmas házuk, ahonnan mennének a gyerekek, de a kötöttségek miatt nehéz lesz eladni és támogatni a gyerekeket. Félretenni a hitel mellett bem a legegyszerűbb.

Tehát pillanatnyilag nekik is jó, mert nagy ház és kert... De később majd jöhet a fejfájás.

2021. máj. 23. 19:08
 14/15 anonim ***** válasza:

10 évig nem lehet eladni.

Azt is meg tudod mondani, hogy mennyivel fognak csökkenni az ingatlan árak? 5 vagy 20 százalékkal?

2021. máj. 23. 20:49
 15/15 anonim ***** válasza:

#14 nem, nem tudom megmondani. De már ennyien nem fognak csokot felvenni, így csökkenni fog. Ez szinte biztos. A mi igaztalanunk most 3x annyit ér, mint amikor vettük. Ha nem is a harmadára, de bőven csökkenni fog. Főleg, mert most sok hagyaték lesz. Bár ez inkább a kisebb lakások és régebbi ingatlanokra lesz hatással.

Eddig felvették azok is, akiknek már volt gyereke stb. de jó pénz, ezért jöjjön a harmadik.

Innentől már csak az veszi fel, akik kezdik a családalapítást vagy akik eddig nem vették fel, mert kivártak. Ha nincs kereslet, akkor csökken. Ez azért nem egy bonyolult logika.

És 20 millió hitellel hogyan adod el? Ez az egyik nehézség, amire céloztam.

Amúgy 10 éven belül is el lehet adni, csak olyat kell venni, ami továbbra is megfelel a kritériumoknak. Egyik ismerős most járt utána, mert költözne.

2021. máj. 23. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!