Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállalnak gyereket...

Miért vállalnak gyereket sokan a semmire?

Figyelt kérdés

Legjobb esetben eltartják 18 ig aztán kidobják hogy boldugoljon.

Ingatlanja ilyennek sosem lesz,mindig más zsebét tömi majd.

Mi értelme volt a semmire léteznie nem értem

2021. máj. 9. 10:06
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
71%
Most ha jol ertem, szar az a szulo,aki nem tud 18 eves gyerekenek/gyerekeinek hazat venni? Cicam,magyarorszagon elunk. Ha csak ilyen emberek valalnanak gyereket,akkor igencsak kihalna az orszag nagyon hamar. En pl egy ilyet ismerek csak. Anyukam uncsijanak a szulei vettek mindket gyereknek 1-1 lakast egy megyeszekhelyen. Hozzateszem,az egyikojuk amint tehette,eladta,hogy aztan elb**sza a penzt. Jo,ez neveltetes kerdese is. Ettol meg ugyanugy nem ert el semmit az ember gyermeke. Eleg az,ha szeretetben felneveli,megteremti neki a biztos anyagi korulmenyeket MIG FELNO,ES NEM KEPES A SAJAT LABARA ALLNI, kitanittatja egyetemen,ha kell. Sajnos magyarorszagon eleg kevesen tehetik meg ennek ellenere is,hogy hitel nelkul 40es eveik elott sajat hazuk legyen,ezert valoban nem a legrosszabb dolog a babavaro-csok, nyilvan vannak,akik valoban a semmire veszik fel,na ok majd 5-6 ev mulva buknak mindent IS. De vannak,akik siman tudni fogjak fizetni a havi torlesztoket, es ugyan ott lesznek kiadas ugyileg,mintha alberletben lennenek,csak nem masnak tomik a zsebet,hanem a sajat hazukert fizetnek.
2021. máj. 9. 10:54
 12/29 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom a válaszolók többsége melyik társadalmi rétegből érkezik, de a mi családunkban már a nagyszüleim sem úgy születtek (1940 környéke), hogy minden gyereknek saját lakást adtak a szülők...De ha a saját korosztályomat nézem, akkor az ismerőseim úgy 80%-a nem fog lakást kapni a szülőktől, mégsem akarja egyik sem felkötni magát. Én őszintén inkább azt választottam volna a szüleim helyében, hogy megszülethessek és majd valahogy lesz lakásom, mint azt, hogy meg se születhessek. Érdekes felfogás amúgy ez a mai, nem veletlen, hogy sokan 40+ évesen szülnek, végülis mennyivel jobb azon izgulni, hogy a gyerekem segge alatt van egy lakás, csak érjem meg, hogy leérettségizik, vagy még az érettségije előtt elpatkolni aztán a 17 éves gyerekemre hagyni egy lakást, amit majd nem tud fenntartani saját kereset hiányában.
2021. máj. 9. 10:55
 13/29 anonim ***** válasza:
82%

Ha jól értem nekem meg a férjemnek sem kellett volna megszületnünk mert a szüleink nem tudtak nekünk házat venni? Ha valaki nem engedheti meg magának hogy mindent a gyerek segge alá toljon akkor inkább ne is vállaljon gyereket?

Egyébként lehet máshogy is támogatni nem csak anyagilag, mi pl vettünk babaváróból egy felújítandó házat, amit a félretett pénzünkből újítgatunk a családunk pedig minden hétvégét itt tölt és segít a munkákban.

Szerintem amíg tisztességesen fel tudják nevelni a gyereket, pl nincs olyan hogy hó végén nincs pénz gyógyszerre, addig nincs gond. Az, hogy a szülő a gyerek 18 éves korában nem tud házat venni neki, az teljesen más kategória.

2021. máj. 9. 10:59
 14/29 anonim ***** válasza:
80%

Mit foglalkozol másokkal...

Ne vallalj gyereket ha nem tudsz neki 18 évesen lakást venni, a többiek meg azt csinálnak amit akarnak.

Tipikus vitaindító kérdés, semmi értelme.

2021. máj. 9. 11:12
 15/29 anonim ***** válasza:
76%

9#

Minden szavaddal egyetértek. Régen biztos bűn volt rinyálni a szülőség nehézségeiről, ma már elég pl a GYK-t megnyitni, mindenki kendőzetlenül írja le, mi okoz neki nehéhséget. Egy ismerősöm sincs aki azzal áltatott volna engem mikor terhes voltam, hogy ez egy csillámpónis időszak. Nem szégyen nem szoptatni, nem szégenyen nagyszülői segítséget kérni ahol van.

Aki meg tényleg azért szül, mert Viktorunk aztmondta, annak gratuálok. Pont letojok mindennemű politikai rizsát, úgy élek ahogy akarok.

Plakátoknak hinni? 😃

Most ez komoly? Remélem te reklámokat se nézel ennyi ésszel, mert a szart is eladatják veled.

2021. máj. 9. 11:59
 16/29 anonim ***** válasza:
44%
Mert a középkorban tartunk társadalmilag. az egyetlen, széles körben elfogadott életpálya, hogy szaporodsz. A kormány erre durván ráerősített az elmúlt években, na meg a szaporodási támogatások/hitelek is pont ezt az agyatlan réteget célozzák meg. Jól jön az ingyenpénz most, az, hogy a következő 18 évben mi lesz, másodlagos
2021. máj. 9. 12:28
 17/29 anonim ***** válasza:
80%

A mai világban hol tudsz házat venni segítség nélkül 25 éves korodban? Hol tudsz házat venni segítség nélkül 30 éves korodban? Hol tudsz házat venni segítség nélkül 40 éves korodra? Mióta mindenféle támogatással, kedvezménnyel támogatják a nagycsaládosokat, az egygyerekes, a két gyerekes, a gyermektelen nem tud házat venni. 15 millió forintért kapsz egy régi parasztházat, amit pluszba még fel kellene újítani. Hogy tudsz házat venni segítség nélkül úgy, hogy nem vered magad olyan hitel adósságba, hogy még a dédunokáidnak is azt kelljen fizetni?

Le leszek pontozva, de sehogy. Sehogy nem tudsz szülői segítség nélkül, hitel felvétele nélkül, 3-4-5 gyerek megszülése nélkül házat venni. Üljön le mindenki és gondolkozzon, hogy az ő idejében mennyibe került egy ház meg most mennyibe kerül egy ház.

2021. máj. 9. 13:49
 18/29 anonim ***** válasza:
19%
#17: Egy embernek nehéz, de egy pár aki félre tud tenni havi 300k-t (ami azért minimális karrierrel simán megoldható, meg tudja venni frekvenált helyen is a házat/lakást és nem adósodik el egy életre, simán tudja törleszteni a hitelt is.
2021. máj. 9. 15:30
 19/29 anonim ***** válasza:
72%
Igen,13 ev alatt siman osszegyujtik ra a penzt. A fiatal par. Akik osszejonnek tegyuk fel 23 evesen,36 evesen vegre vehetnek hazat. Vagy nem. Es aki nem 40 eseven akar gyereket? Masik kerdes,hanyan is tehetik meg,hogy havi 300 ezret felretegyenek? Ugye te se gondolod komolyan azt,amit irtal...
2021. máj. 9. 16:01
 20/29 anonim ***** válasza:
84%
Havi 300 ezret akkor lehetne félretenni, ha a pár ketten keresnek 700 000 forintot. Hol élsz te, hogy 300 000 forintot csak úgy minden hónapban félre tudsz tenni? És mi van, ha gyereket vállalnak? Utána már ha addig sikerült félretenni minden hónapban 300 000-ret, utana már csak max 150 000-ret tudnának félretenni.
2021. máj. 9. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!