Kislánynak milyen nevet adnátok?
2021. ápr. 27. 15:36
Nekem valahogy intuícióval az jött, hogy valamiért Zs-betűs lenne ideális a névadás-tekintetében.
Úgyhogy bátorkodtam kiválogatni a Zs-sek közül, amikkel szerintem nem hangzik rosszul. Itt láttam, a Kérdező a Zsófi-típusú neveket nem szereti, meg egyébként talán lehet, hogy az nem is igazán passzolt volna a vezetéknévhez; de tehát mindegy, a többit kinéztem az MTA-s listából, amivel szerintem jó lehet (Amúgy nem mind szép, csak passzol, úgyhogy bármi is legyen a választásod; szépet válassz:))
A nevek, amik szerintem fainak lennének:
Zsaklin
Zsana
Zsanett
Zsella
Zselyke
Zseraldina
Zsinett
Zsuzsanna
Zsuzsánna
Zsüliett
Zsüsztin
2021. ápr. 27. 21:42
52-Es nekem pedig nagyon nyelvtörést okoz az S és a Zs egyben
2021. ápr. 27. 21:48
53-as, nekem nem:) Jó, mondjuk a Zsellával igen:)
De szerintem ezek közül fog választani:
Zsaklin
Zsana
Zseraldina
Zsuzsanna
:) Szerintem pl ezekkel mind jó. :):)
2021. ápr. 27. 21:52
55/96 A kérdező kommentje:
52-esnek: nem tudom, hogy mit értesz "Zsófi típusú nevek" alatt, de én csak a Zsófira nondtam, hogy nem akarom.
54-esnek: ezt nem találtad el.
Zsófi-típusú, mint: Zsófi, Zsófia, Zsófianna; meg még egyébként a Zsókát is belevettem (de amúgy az egyébként az Erzsókából indult ki , én asszem, azt Erzsébetből önállósodott.)
2021. ápr. 27. 22:00
Amúgy,Kérdező,mégegy nagyon fontosat mondanék; hogy mi lesz a gyereked neve, az egy nagyon fontos, egész életet meghatározó, egész életre szóló döntés lesz; tehát ez egy nagyon fontos hatású döntés; tehát szerintem simán olvasd át az egész MTA-s női nevek-listát; nem olyan hosszú az egész, és akkor mondjuk pl jegyzettömbbe vagy gépen, vagy egy füzetbe kiírod magadnak, mik azok, amik tetszenek, vagy lehet wordbe is, paintbe is, ahova akarod, és akkor kihuzigálod/kitörlöd azokat, aminél van amelyik jobban tetszik. Vagy pl ha a végén már nagoyn holtverseny alakul ki, akkor már ki is sorsolhatod, de tehát lehet, hogyha átfutnád az egész mta-s listát, meglátnál egy olyan nevet, amiről eddig még esetleg nem is hallottál, pedig ha látnád azt a nevet magad előtt leírva; akkor beleszeretnél. Vannak mindig új nevek is, asszem párhavonta frissítik.
2021. ápr. 27. 22:04
*Tehát csak hogy ennyi, hogy szal ennyit megtehetsz a gyerekedért; hogy tehát nem veszed félvállról a névadást; egyébként már az se rossz, hogy tehát kiírtad ezt a kérdést, tehát már ez is jó, csak az nem , hogy magadtól pl nem tudom, mennyire próbáltál már ötletelni, energiát belefeccölni, hogy elnevezd a pici babádat, aki majd a legfontosabb gyöngyszem lesz az életedben; tehát érted; azé' lehet, hogy érdemes átnézni a listát, mert lehet,hogy tetszene rajta olyan név, amit mi most nem soroltunk; még mi se ismerünk minden nevet; lehet, hogy ha valamelyiket meglátnád, akkor megragadná a tekinteted az a név; hogy tehát anynira megtetszene.
2021. ápr. 27. 22:06
Az is segítene kérdező ha leírnád hogy milyen nevek tetszenek. Például mi az ami megtetszett a felsoroltak közül?
2021. ápr. 27. 22:40
60/96 A kérdező kommentje:
Ezek a válaszok tetszettek: 5., 6., 7., 8., 11., 12., 15., 16., 17., 19., 20., 28., 45.
Kapcsolódó kérdések: