Van itt még olyan aki egyedülálló szülőként albérletbe lakik? Hogy boldugoltok?
Szia!
Én is egyedül vagyok a kisfiammal,következő hónaptól készülünk albérletbe.Hogyan fogunk boldogul,na ezt én is szeretném tudni.De muszáj,nem tudok együttélni a szüleimmel.Ráadásul gyesen vagyok,a gyerekem megy bölcsibe,majd utána tudok keresni munkát(persze ha találok).Fogalmam sincs mi vár ránk.
Igen, én.
Hát, anyagilag szűkösen vagyunk, de remélem előbb utóbb majd jobb lesz.
Én is albérletben lakom a gyermekeimmel (2db) és a kutyámmal.
Soha nem unatkozom, nincs gondom az elalvással és ritkán költök Magamra.
Javaslom hogy a polgármesteri hivatalba feltétlenül menjetek be,sok papírt kell kitölteni de vannak anyagi és nem anyagi segítségek.Ne hadjátok hogy lerázzanak.
Fel lehet még keresni a gyermekjóléti szolgálatot ott is tudnak néhány dologban segíteni.Én nem de egy ismerősöm ilyen helyzetben van,és van mikor meghívom ebédre vagy vacsira.Volt hogy a családunk nem fogyasztja el a teljes ebédet azt van hogy ételhordóban elviszem nekik.Nekem is jó érzés adni és látom hogy nekik milyen sokat jelent 1-1 tányér étel. A mai világban nem szégyen segítséget kérni főleg ha a gyerekekről van szó. :-)
Én nem egyedülálló vagyok, de csatlakoznék az előttem szólóhoz. Valóban fel lehet keresni a gyermekjóléti szolgálatot, ott többet tudnának segíteni Neked, mint itt. S vannak különböző támogatások segélyek hátrányos helyzetűek részére. Vagy a helyi önkormányzatot keresed fel vagy a gyermekjólétibe bemész. A gyereket meg nyugodj meg nem vehetik el Tőled, mivel anyagi okból nem lehet egy gyermeket se kiemelni a családjából, s a gyermekjóléti célja épp az, hogy segítség a nehéz helyzetben lévő szülőket. Pl. a te esetedben, persze ez a jövedelmedtől is függ, igényelhetsz rendszeres, s rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, de ezt pontosan elmondják a gyermekjólétisek, s azt, hogy Te esetedben mi jár. Segítenek kitölteni a nyomtatványt. Van még az átmeneti segély, azt biztosan megkapod. Ez a 1993. évi III.-as tv-ben benne van, netről is le lehet tölteni, hogy mi az az összeghatár aminél még jár. Az átmeneti segély egyszer igényelhető pl. olyan esetben, ha a megélhetésed veszélyben van. Vagy pl. fürdő felújítás. De ezt is érdeklődd meg, az biztosabb. Én is Gyermekjóléti Szolgálatban voltam gyakorlaton, bár elég régen, s azóta nem sikerült elhelyezkednem, s mi is egy fizuból vagyunk (90ezer) a párommal, s lassan a picivel, nem albiban, jó lenne, mert após elszedi, de még mindig gazdaságosabb. Ja, s a gyermekvédelmi tv. az 1997.évi XXXI vagy XXXII-es tv, nem emlékszem így fejből pontosan. Remélem tudtam segíteni.
Amúgy Ti a gyerekkel mennyi jövedelemből éltek? S mennyi megy az albira? Ha megírod, lehet tudnék még segíteni. S ha nem tudtál róla, akkor még tudnám javasolni, az anya óvót vagy a családok átmeneti otthonát is, ahol együtt lehetsz a gyerekkel, kapsz étkezést, szállást, s ott tudnál spórolni. Pl. volt olyan család, akin látták, hogy igyekezett, annak az Önkormányzat adott lakást, ahol élhettek. S az már a sajátjuk lett. Szóval érdemes utána járni ezeknek a dolgoknak. Sok szerencsét
Hát, akkor tényleg nem kapsz :( Sajnálom. Azért próbált meg a Gyermekjólétit, ott biztosan tudnának neked olyan kiskaput találni, hogy megkapd legalább az óvodai étkezést. Vagy utalj az albérletre. Ha viszont nagyon szűkösen lennétek a gyerekkel, az anyaóvóban próbálkozzatok.
Amúgy meg érdeklődj utána az óvodai étkezésnek, mert egy rokonom is úgy van bejelentve, hogy egyedülálló, azért nem házasodtak össze a vőlegényével, s így emelt összegű családi pótlékot kap + az óvis étkezést, valamint ingyenes tankönyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!