Ekkora divat lett ősi magyar nevet adni a gyereknek, vagy mindenkiben hirtelen felszínre tört a magyarságtudat?
Figyelt kérdés
2010. aug. 21. 00:53
11/14 anonim válasza:
9.54:tudom,h bibliai,arra próbáltam utalni,h divat lett a szokatlan bibliai nevek adása is.
12/14 anonim válasza:
dehogy tört felszínre... szimpla divat szerintem, sok esetben sznobság! ciki már szappanoperás nevet adni, mert az a romák szokása, de mégse lehet a gyerek Anna vagy Gábor, mert az túl közönséges, hát akkor legyen ősmagyar neve, vagy legalábbis Napsugár...
kevesen vannak, akik tényleg minden ilyen szándék nélkül adnak régi magyar nevet.
13/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, leginkább az utolsóval értek egyet.
PS: Csabának miért nem nevezi el mostanában senki a fiát?
2010. aug. 23. 12:11
14/14 anonim válasza:
Nem hiszem hogy népszerűbbek lettek a szokatlanabb, ősi magyar nevek. Bár különlegesek, mégsem hinném hogy ettől szebbek, vagy elfogadhatóbbak lennének. Az, hogy elég kevesen kapnak ilyen neveket, az nem feltétlen arra utal, hogy előnyösek lennének. Valamiért mindig sajnáltam azokat, akik mondjuk a hét vezérről kapták a nevüket, meg pl. a Cseke, Soma, Csoma, Előd, Napsugár kaliberű neveken is megrökönyödöm, mert hiába ritkák és egyediek, ha túl kirívóak. Magyaros hangzású, jól bevált szokványos nevek (János, Lajos, István, Mihály stb.) az igazán ajánlottak egy újszülött számára, ha már annyira idegenkednek a szülők az idegen eredetű nevektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!