Egyedülálló anyaként mennyiből jöttök ki?
14
Mint gyt igen. A másik szülő hozzárakja a saját felét az 50 ezer + csp+adókedvezmény akkor 73700 van egy gyerekre elkölteni. Egy ideális világban ez már teljesen oké, csak sajnos tudjuk, hogy ennek jelentős része nem a gyerekre megy hanem a körmösnél meg a fodrásznál köt ki.
"Egy ideális világban ez már teljesen oké, csak sajnos tudjuk, hogy ennek jelentős része nem a gyerekre megy hanem a körmösnél meg a fodrásznál köt ki." => ROSSZUL.....
De mondjátok már el hogy megy el 200 egy gyerekre? Pedig én költekezős típus vagyok nem smucig és van is miből, de nem megy el rá ennyi.
Ami elmegy rá kb havi szinten:
-vitaminja durván 4000 ft
-tusfürdő, sampon, fogkrém, fogkefe, pipere kb 4000
-tisztasági csomag kb 2000
-amit megeszik, nem tudom lebontani, de kb 20000 ft értékre saccolnám, iskolában ingyen eszik
- rezsi átalánya kb mondjuk 10000 ft a villany víz tv internet fogyasztása
-zsebpénz 3000 ft
-sportolni jár az még további 6000 ft havonta
-írószer pótlás néha még pár ezer vagy egy színező vagy foglalkoztató
Épp hogy alulról súrolja az 50 ezret. Ruhát nem veszek neki állandóan, mert ha veszek akkor drágát jó minőségűt veszek, pl most tavaszi szezona költöttem neki 60 ezret, ősszel megint annyit. Tehát ez 120 évente, akkor még ez egy újabb 10-es havi összegre lebontva.
Ezen kívül mit költötök még egy gyerekre? Én vagyok gondatlan szülő?
Jó ő még 10 év alatti, nem tini, ott esetleg a ruha több picit.
Míg kisebb volt Helen Doron angolra járt, pontosan nem tudom már mennyi volt, de azt hiszem 6000 ft körül havonta.
Milyen különórák kellenek ahhoz hogy 200 ezer legyen? Ha 15 féle mindenre jár akkor persze elképzelhető, én nem terhelem agyon a gyereket, normális családban nőve szerintem alapból értelmes gyerek lesz akkor is ha nem jár 200 ezerért foglalkozásokra, pedig hidd el én is ki tudnám fizetni.
"- rezsi átalánya kb mondjuk 10000 ft a villany víz tv internet fogyasztása"
Gondolom tv-d interneted akkor is lenne ha ő nem lenne, fűteni szintén kéne, a villany víz többlet meg szvsz nincs annyi.
"amit megeszik, nem tudom lebontani, de kb 20000 ft értékre saccolnám, iskolában ingyen eszik"
=> Bár most nincs iskola, de nem mindenkié eszik ingyen, ahol nincs 3+ gyerek, ott kb 14ezer/hó az étkezés.
Betegség esetén gyógyszerek, anyuka kiesik a munkából, táppénz, nem mindegy, hol dolgozik, hogy a gyerekkel össze tudja egyeztetni, túlórákat nem tud vállalni, közbejöhet bármilyen váratlan kiadás...
Saját tapasztalatból tudnék én is mesélni, nem fogok, de ezekre senki nem gondol, miközben fifty-fifty számol és fillérezget. Nem nagyon állnak sorban az apukák, ha beteg a gyerek, vagy egyéb dolog van.... Majd anyu megoldja, az a dolga. Ő meg az Atyaúristen, mert odavetett 20-25ezret, és veregessük vállon....
"A másik szülő hozzárakja a saját felét"
De fogjátok már fel, hogy a gyereket nevelő szülőnek nem kellene pénzben hozzátennie a felét a gyerek költségeihez, hiszen ő természetben járul a gyerekneveléshez azzal, hogy most, főz, takarít, felügyel rá, hordja oviba/suliba, táppénzt vesz ki, ha, beteg és így tovább.
Egy hétvégi apuka tizedannyit nem tesz hozzá a gyerek nem tesz hozzá a gyerek neveléséhez, mint anyuka, ezért kellene neki jobban hozzájárulnia az anyagiakhoz.
És mi ma 25 ezer forint? A gyerek kajája meg rezsije nem jön ki ennyiből, nemhogy valami más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!