Van itt olyan anyuka, aki előbb kel minden reggel, mint a baba/totyogó?
Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy abból van reggelente a legnagyobb problémâm, hogy nem tudok nyugodtan elkészülni, sose ugyanakkor kel a lányom, meg egyszerűen utálok arra kelni, hogy sír/kiabál a másik szobából. Arra gondoltam, hogy 6ra állítok ébresztőt, _általában_ annál kicsit tovább alszik. Csak attól félek, hogy így még fáradtabb leszek, mert azért még kel éjjel. Az lenne a kérdésem, hogy van-e itt olyan anyuka, aki így csinálja, ha igen, mennyire fárasztó, mi a pro/kontra? Kérem azok ne írjanak, akiknek amúgy is dolga van reggel, tehát vinni a tesót stb, hanem akik tényleg zömében otthon vannak a gyerekkel. Volt múltkor egy hasonló kérdés, ott majdnem mindenki azt írta, hogy a gyerek kelti.2021. márc. 2. 09:38
1/7 anonim válasza:
Engem soha nem keltett a gyerek, alapvetően korán kelő vagyok, 5 körül kelek minden reggel ébresztő nélkül. Nekem így kényelmes, tudok dolgozni, főzni, bármit csinálni ilyenkor.
Próbáld ki egy hétig milyen korábban kelni, mennyire vagy fáradt így. Mit veszíthetsz?
2/7 anonim válasza:
Az én szemem automatikusan kipattan minden reggel változó időben, de mindig még a gyerek előtt. Eddig sosem keltett ő, pedig 6 éves. Azt hiszem valami belső nyomás van rajtam, éjszaka is felkelek, ha forgolódik vagy nyüszög, ha a másik, saját szobájában alszik, akkor is még mielőtt szól, hogy anya, valahogy megreccsen az ágy, vagy olyan érzésem van, hogy fel fog kelni és fentvagyok egyből..
3/7 anonim válasza:
Nem mindegy, milyen a gyerek. Az enyém rossz alvó születése óta: nehezen altatható, keveset és iszonyú felszínesen alszik. Szóval nálunk nem is "csak" a fáradtságom és a bagoly típus mivoltom miatt nem működött ez, hanem mert ha én felkeltem, ő is azonnal... Odáig tehát már el sem jutottam, hogy bármit csináljak, miközben alszik (a nappali alvásai alatt próbáltam volna, de rögtön ordítva ébredt a legapróbb kis neszre is).
4/7 anonim válasza:
Én általában korábban kelek. Már csak azért is, mert a férjem készülődik munkába és akárhogy próbál csendben lenni, nem jön össze 😂. Olyankor előkészítem a tàpszert a babának, meg kávézok, bevetem az ágyat, összepakolok ha kupi van. A gyerek általában 8 körül kel én meg fél 7-7 között.
5/7 anonim válasza:
Férjemmel együtt keltem, így volt időnk reggelizni meg egy kicsit magamra is amikor ő elment dolgozni. Az elején én is a babával keltem, de sosem volt magamra idő, így váltottam. Ha fáradt voltam akkor inkább a délutáni alvás idejében pihentem egy kicsit.
6/7 anonim válasza:
Nekem kell reggel pár perc, de szerencsére a gyerek örökölte. Elkezd mocorogni, arra felkelek. Nem sír csak felül, és dörzsöli a szemét és mered... mint én. Ilyenkor mikor még kis kómás, addig tudok tevékenykedni. Nem tudnék hamarabb felkelni szerintem. Az a baj, hogy mikor a férjem kel (5:20) addig én fent vagyok és figyelem nem kelti-e fel a gyereket a zuhanyzással stb. Aztán elmegy és visszaszunnyadok.
7/7 A kérdező kommentje:
Hát eddig bevált... 5:50-kor rezgett az ébresztő, igaz hogy nem keltem fel rá, hanem a férjem 😅 aztán 10 percig még telefonoztam az ágyban, mostmár fel vagyok öltözve, fogatmosva, még a hajamat is kivasaltam, csináltam egy kis rendet és most iszom a kávém :P lányom még nem kelt fel, de mostmár jöhet nyugodtan 👶
2021. márc. 3. 06:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!