Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért szédülnek az anyukák...

Miért szédülnek az anyukák szülés után? És miért fontos az első pisilés.

Figyelt kérdés
2021. febr. 16. 10:54
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
Kimerültség, vérveszteség. Fizikailag, lelkileg megterhelő egy szülés. A pisilés azért fontos mert abból látják hogy rendben működik ez a folyamat. A hólyag rendszeres ürítése segíti a méh összehúzódását, ezért erre figyelni kell.
2021. febr. 16. 11:13
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

Voltál már úgy, hogy nagyon kihajtottad magad edzés közben és megszedültel? Na ez is olyan. Nekem kb minden izmomban izom láz lett másnapra.

Plusz amit az első valaszolo is írt, vér veszteség. Én csak kb fél litert veszítettem, de az is elég volt.

2021. febr. 16. 11:47
 3/7 anonim ***** válasza:
94%
A szülés hatalmas erőkifejtést igényel plusz a vérveszteség. Én remegtem is percekig utána.
2021. febr. 16. 12:13
 4/7 anonim ***** válasza:
94%
Én is remegtem mint a nyárfa levél. Kimerültem és a pisilés épphogy csak ment..
2021. febr. 16. 13:06
 5/7 anonim ***** válasza:
94%
Fáradtság és a vérveszteség. Gondold el mennyire durvák a fájások.
2021. febr. 16. 13:50
 6/7 anonim ***** válasza:
95%
Én is szedültem sokáig utána, nem tudtam letusolni, csak jóval később. Gondolom a vérveszteség, meg nem sokat ettem aznap. Én katétert kaptam, a pisiléssel csak másnap volt gondom..
2021. febr. 16. 13:53
 7/7 anonim ***** válasza:
92%

12 órát vajúdtam. Annyira remegtem a kimerültsédtől, hogy 5 takaróval betakartak nem használt.2 óra megőrzés után fel kellett kelnem, mennem kellett pisilni. Vagyis azt mondták, addig nem mehetek le osztályra amíg nem pisilek. Mondtam, hogy nagyon nem érzem jól magam, de akkor is erősködtek. Alig bírtam lemászni az ágyról össze is estem. Ketten raktak vissza az ágyra. Nagyon ki voltam merülve. Kaptam infúziót, a gyerek a kehemben. Kértem, hogy vigyék el egy kicsit mert tényleg nem vagyok jól, muszály pihennem kicsit. Nagy nehezen elvitték. Nem sokkal később újra fel kellett álljak. Akkor már sikerült elcsoszognom a fürdőbe. Megfürödtem, de pisilni nem tudtam. Azt mondták, hogy az epidurál miatt van, és addig nem mehetek le osztályra amíg nem látják, hogy nem tett kárt az epidurál, és jól működnek az idegek.

Megkatétereztek, én voltam a legjobban meglepődve milyen rengeteg sok pisi kijött belőlem. Kaptam 1 nagy pohár teát, alhattam 1 kicsit, tudtam pisilni, és 1-2 óra múlva már én mondtam, hogy hozzák a babámat. :)

Második szülésem összesen 4 óra volt cakk pakk. Ott is kaptam a végére epit, de csak kicsit. Ott nem volt se remegés se a pisiléssel nem volt gond.

2021. febr. 16. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!