Mások is sokkal szervezettebb anyukákkal vannak körülvéve?
Figyelt kérdés
Minden anyuka ismerősöm dolgozik otthonról egy éves és az alatti babája mellett... Ház pikkpakk, van énidő minden este, gyerekkel is van foglakozva, stbstb...
Ezzel szemben én el sem tudom képzelni, hogy dolgozzak a lányom mellett. Egy éves. Szép rend van, 70 nm-t takarítok minden nap, főzve is van, és nekem az alvàs nagyon fontos így az estéket se áldoznám be a munkára. Tud játszani magában de csak 10 perceket, az nem sok mindenre elég... Aludni napközben csak akkor alszik amikor én ebédelek, így ismét akkor sincs időm. Viszont ahogy így beszélnek a dologról meg tök semmirekellőnek érzem magamat... 🤦♀️
2021. febr. 12. 11:35
11/11 anonim válasza:
Egyébként jó volna néha belekukucskálni egy-egy ilyen "szervezettebbnek" tűnő anyuka életébe, hogy vajon milyen a miénkhez képest, szerintem könnyen kiderülne, hogy olyan áldozatok árán történik mindez, ami nálunk vagy szóba sem jön, vagy egyszerűen nem szeretnénk az adott dolgot beadni. Pl van egy japán nő, akinek a vlogjait követem YouTube-on, szeretem nagyon a japán kaját és ő ilyen főzős műsorokat csinál. Konkrétan kimonóban áll a konyhában, feltűzött szép frizurával, sminkkel és mindig ott van a kislánya is, aki most olyan 2 éves lehet. Na egyszer csinált egy ilyen napi rutinos videót, ami úgy kezdődött, hogy fél5kor kel... hát én nagyon szeretem kisminkelni magam, de ha ez csak annak az árán fog tudni megvalósulni (1-2 héten belül szülök), hogy hajnalok hajnalán fel kell kelnem, mert akkor van rá idő, akkor lehet lejjebb adok az igényeimből. Szerintem ez pont olyan, mint mikor látsz egy kockás hasú nőt és irigykedsz rá, hogy neki milyen jó, csak közben amúgy a csaj komoly diétát követ ezért a hasért, meg heti 5x2 órát edz. Most engedjük el, hogy lenne-e ezekre időd vagy sem, de őszintén: érne neked annyit a kockás has, hogy non stop natúr csirkemellet egyél salátával? Mert nekem amúgy nem, hiába prioritás a sport nálam, tudom, hogy egyedül egy jobb diéta választott el a fitnesz hastól, de én szeretek enni, nem vonok meg magamtól semmit azért, hogy egy hétig úgy tudjak végigvonulni a tengerparton, hogy azt higgyem, mindenki engem néz (mert amúgy nyilván nem :D). Szóval nem kell az ilyenekkel foglalkozni, nyilván a külvilág felé mindenki igyekszik a legjobb formáját mutatni, de nem tudhatod, hogy az minek az árán valósul meg, ha valóban úgy van egyáltalán és nem csak 1-1 pillanatot kapsz el az életükből. Nem beszélve arról, hogy lehet van ott egy teljes értékű apa, hiszen sok helyen a férj reggeltől estig dolgozik, vagy csak egyszerűen nem érzi, hogy dolga lenne a saját gyerekével, vagy a saját otthonával, meg nyilván ott is van könnyebbség, ahol van nagyszülő, akire lehet számítani. Amíg te boldog és elégedett vagy, addig teljesen mindegy, hogy xy-nak milyennek TŰNIK az élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!