Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Amikor a második babát vártad,...

Amikor a második babát vártad, magabiztosabb voltál, mint az elsőnél?

Figyelt kérdés

Ugye, az elsőnél van sok bizonytalanság... hogy kell megfogni, gondozni, pelenkázni meg különben is.

A másodikat magabiztosabban vártad?

Én azt gondoltam, így lesz, de inkább rám jött a para, és előjöttek az emlékek, milyen nehéz is volt egy picike újszülöttel. És akkor még nem is kellett mással foglalkozni, csak a picivel

2021. febr. 9. 13:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, már tudtam, mire számítsak. A félelem bennem is megvolt, mert tudtam, hogy egy kétéves gyerek mellett nem lesz könnyű. De mivel már tudtam, hogy kell bánni egy újszülöttel, így azért annyira nem éreztem parásnak a helyzetet. Az első gyerekemmel a kórházban nem voltak velünk a picik, csak szoptatáskor hozták őket. Most, hogy nem rég megszületett a kistesó, már úgy volt, hogy végig velünk voltak. Vmilyen szinten jó, hogy így alakult, mert így könnyebb volt, hogy rendesen el tudtam látni.
2021. febr. 9. 13:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, pedig nekem több, mint 8 év van a két gyerek között. Így, hogy megvan a rutin, nekem minden sokkal könnyebb (5 hónapos a kicsi).
2021. febr. 9. 13:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Sokkal jobb ea konnyebb volt a masodikkal. Erdekes modon mondjuk en a szulestol feltem jobban, mert az elsonel nem nagyon tudtam mennyire faj, a masodiknal meg pontosan..

A szules utan inkabb az volt nehez h nekem "csak" 2 ev van a gyerekek kozott es osszehozni volt nehez. Pl az alvast, hogy josson mindenkore kizarolagos ido.. Stb. Maga az hogy kelni kell meg pelenkazas, hasfajas, fogzas akarmi.. stbstb az mar nem volt nehez. Mindent megoldottunk sokkal konnyebben.

2021. febr. 9. 14:05
 4/8 anonim ***** válasza:
45%
Sokkal, már csak azért is, mert az első annyira nem tervezett volt, hogy esemény utánit is vettem be, plussz előtte babát is csak messziről láttam, a 2. pedig hónapra pontosan meg volt tervezve
2021. febr. 9. 14:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen

De első nap ugyanúgy féltem megfogni

Ollllyan pici volt ( pedig az első babánál sokkal nagyobb mérete volt)

Utána könnyebb volt

2021. febr. 9. 14:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyébként nekem is inksbb az volt a nehéz, hogy 1,5 év van a gyerekek közt

5. Vagyok

2021. febr. 9. 14:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Ilyenektől az elsőnél sem féltem. Nekem a hozzátáplálás volt mumus, az meg ugyanúgy para volt a negyedikkel is, mint az elsővel.
2021. febr. 9. 14:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Én valahogy az elsőnél sem voltam bizonytalan.

Mondjuk sokat segített, hogy 18voltam, mikor tesóm született, ott rengeteget "tanultam".

2021. febr. 9. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!