Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni egy nagyon...

Mit lehet tenni egy nagyon védelmező anyával, aki a fiát olyan szinten védi, hogy semmivel nem lehet büntetni?

Figyelt kérdés
Mióta kamasz lett a gyerek, folyamatosan védi, még akkor is, amikor nem kellene. Az ő gyereke még kicsi (16 éves), az ő gyereke mindig a körülmények áldozata, nem tehet semmiről soha. Mindig ő beszél helyette, hogy nehogy az apja megbüntesse. Még a fülét se lehet meghúzni. Olyan mértékig elmegy, hogy egy hajszálon lóg a fiú, hogy el ne tanácsolják az iskolából, mert annyi igazolatlanja van. A szép szó, beszéd nem segít. Az se hatja meg a gyereket, hogy selejt iskolába fog járni, ha még többet hiányzik, mert nem hiszem, hogy egy ilyen gyerekért bármelyik iskola is kapkodna. Egyébként jól tanul, csak ez a fránya igazolatlan órák nem lennének meg beírások, mert nemcsak a tanároknak beszél vissza, hanem az igazgatóhelyettesnek is.
2021. febr. 5. 21:25
 1/5 anonim ***** válasza:
97%
Elég büntetés lesz neki amit a fiától kap 10+ év múlva... csak akkor már késő neki is, a fiúnak is :(
2021. febr. 5. 21:32
 2/5 anonim ***** válasza:
94%
Semmit.
2021. febr. 5. 21:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy anya feladata az, hogy megvédje a gyermekét. De ezzel azért túlzásba esik, mert nem a veszélytől védi meg, hanem a józan észtől.

Mi az, hogy online oktatásban nem vesz részt? Nincs telefonja, laptopja? Ha nem akar bent lenni, el lehet tőle venni. Nem esne nagy nehezére az, hogy bejelentkezne normálisan online órára, a névsorolvasásnál annyit mondana, hogy itt vagyok, és az egész órán telefonozhatna, nem nagy ördöngősség. A legtrehányabb, leghosszabb, tanuló is képes rá nálunk.

2021. febr. 5. 21:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A fiú akkor csak nemrég lett 16 éves, mivel eltanácsolást írtál és nem kirúgást. De ha így folytatja, jövőre az is meglehet.

Amúgy tisztán levehető, hogy a fiú csak lázad. Élvezi, hogy kiboríthatja az apját.

Amúgy az anyuka mitől retteg ennyire? Gondolom nem újkeletű ez a dolog, hogy "Ne bántsd az én fiacskámat, mert nem tehet róla, rossz társaságba keveredett,szegény" kezdetű monodráma. Anyukának is rendet kellene tenni a fejében, hogy az, hogy felelősségre vonják a fiát, és ne adj isten elcserdül egy jól megérdemelt atyai pofon, még nem lesz a gyerek lelkinyomorék. Mivel ebben az évben még tanköteles, igenis a szülő felel érte, a szülőt veszik elő baj esetén, amíg a gyerek nem lesz 18. Bár gondolom anyuka szívesen ülne a börtönben a saját fia helyett.

Én is védelmező anya vagyok. Mindenkivel szemben védem a gyermekemet, ha az apja rákiabál a gyerekre egy piti dolog miatt, képes vagyok a férjemmel összeveszni. De! Nem majomszeretettel nevelem, és nem vagyok tyúkanyó. Igenis kell egy gyereknek az, hogy érezze, hogy a tetteinek következménye van.

2021. febr. 5. 22:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Az ilyen kérdésekben meghallgatnék mindenkit. Simán lehet anyuka a fąsz, de apuka is egy abuzív állat.
2021. febr. 6. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!