Születésszabályozás! Mihez kötnéd a gyermekvállalást?
Az egyik válaszoló gondolkodtatott el, hogy szerinte rossz, hogy 80as IQval is lehet gyereket vállalni!
Gyűjtsük össze ki mit érez hátránynak, mitől “kímélne meg” egy kisbabát, gyereket, embert, hogy át kelljen élnie a szülei “örökségét”!
Elítélem az egész gondolatot, én a gyermekvédelmi rendszerre erősítenék inkább, de biztos többeket zavar, hogy “bezzeg ő is gyereket vállalt, pedig..”
Szóval én első körben kizárnám a pszichés betegek gyermekvállalási szándékát, ne örökítsék és ne keserítsék meg gyermekeik életét, szóval egy hónapos megfigyelésen esne át minden ember.
Továbbá kizárnám a függőket, játék(xbox is!), alkohol, Kávé!, cigi, étel! függőket, bár lehet ezt be lehetne súvasztani a pszichés problémák közé.
Aztán kizárnám az érettsègizetleneket, menjen legalább minden szülő át egy kettessel az általános műveltsèg mérése miatt.
Kizárnám az egészségügyi kockázatosokat, akik valószínű, hogy hamarabb meghalnak, vagy gondozásra szorulnak, mint hogy nagyszülők legyenek. 43 év feletti nők, férfiak 40 felett(ők korábban halnak jó 10 évvel) kizárva. Kövérek, szív, cukorbetegek egyéb súlyos betegek kizárva, egészsèges anyák és apák szülhetnek, hogy a gyerekük teljes értékű életet élhessen.
Bármilyen nagy valószínűséggel genetikai betegséget örökítő betegek csak előzetes elbírálás alapján..
Legyen 1 év munkaviszonya, legyen legalább 19 éves, és tudjon felmutatni egy férfit és egy fix támogató embert vagy félretett pénzt bébiszitterre, hogy ne legyen túlhajszolt, kimerült, ideges.
Végezzen el egy gyerekápolási tanfolyamot mindkét fél!
"Egy osztály harmadának van valamilyen eltérése a fejlődése során, de kicsi korban nehéz belőni és sokan a "legrosszabtól" tartanak"
Aki a legrosszabbtól tart, az nem a gyakorikérdéseken érdeklődik, hanem szakembert keres fel. Ez inkább csak feltűnési viszketegség, vagy maga sem veszi annyira komolyan a helyzetet. Arról nem is beszélve, hogy ezek a tanulási nehézségek és az arra adott diagnózisok túlságosan megszaporodtak, és egyre több gyermekre mondják rá, hogy igen, x baja van, mivel ez is a defenzív medicina része. Nem csak kis korban, de később is nehéz belőni, hogy ki az, aki csak egy neveletlen, lusta, esetleg átlagnál picit butuskább illető és ki az, akinek őszintén valami problémája van. Azért, hogy bevédjék magukat a szakemberek, inkább rámondják, hogy dis akármilyen, vagy ADHD-s vagy ami tetszik. Csak aztán mikor ezek a komoly hátránnyal küzdők mégis hazavisznek egy diplomát, miközben az érettségin lobogtatták a felmentési papírjaikat, akkor komolyan elgondolkodtató, hogy mi az, amire 18 évesen nem volt képes, de fél év múlva egyetemen viszont igen. Én ugyanis nem vettem észre, hogy más lenne a penzum a díszgráfiásnak, mint az összes többinek, érdekes is lenne, ha úgy ki lehetne járni mondjuk egy orvosi egyetemet, hogy mindenféle diagnózisokra hivatkozva Pistikének nem kell bizonyos tárgyakból úgy, vagy olyan szinten referálnia. Nyilván te sem feküdnél egy olyan sebész kése alá, aki olvasni is alig tud. De nyilván ilyen nincs, hiszen a tananyag mindenkinek ugyanaz és a számonkérés is. Kérdem akkor még egyszer: milyen csoda folytán tudja megtanulni a biofizikát, biokémiát, míg a matematika érettségit nem? Ezt ráadásul valós kérdés ihlette, ugyanis it gyakorin volt egy srác, aki a biológia BSC után azon gondolkodott el, hogy mégis csak leérettségizne matekból, mert rosszul érzi magát, hogy nincs, miközben szemlátomást semmi olyan baja nincs, ami miatt anno fölmentést kellett kapnia. Úgyhogy hagyjuk ezeket a problémákat, meg ki aggódik, ki nem, mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei, vannak, akiknek az előbbiből van több, másnak az utóbbiból, de az semmiképpen sem egészséges hozzáállás, hogy lassan minden egyes fingásra azt hiszi ezoanyu128, hogy ADHD, de csak addig, amíg itt vekenghet gyakorin, mert amint szakemberhez kéne menni, már ő sem gondolja komolyan, vagy ami ennél is jobb, a szakember megállapította, hogy Noelka teljesen egészséges, de hátha elolvassa a kérdését szuperanyu15, aki viszont biztosan állítja, hogy a penetráns fingszag a babgulyás után egyértelmű jele a diszlexiának.
A kávéra visszatérve: minekután voltam már olyan nyaraláson, ahol nem ízlett a kávé, ezért el tudom mondani, hogy 7 nap után sem jelentkeztek elvonási tünetek, várandóság alatt pedig azonnal koffeinmentesre váltottam, nem gondolnám, hogy azért én már függő vagyok és ebből adódóan anyaságra alkalmatlan, mert rituálisan minden reggel és délután elkortyolok egyet.
És, mint írtam, mindannyiunknak van valami függősége, bizony neked is, mégha ez nem is tudatosul. Nem kellene azért a napi 2 kávét a rendszeres drogfogyasztással, vagy alkoholizmussal egy kalap alá venni, de önmagában még a dohányzást sem érzem kizáró oknak, habár én magam utálom és taszítanak a cigi szagú emberek, de ismerek olyan férfit, aki még anyák között is kiemelkedő, de azért naponta egy féldoboz cigi lemegy. Ha csak az emberiség legkiválóbb példányai szaporodnának, akkor nagyon gyorsan kihalnánk. Ez nem azt jelenti, hogy nem értenék egyet bizonyos korlátozásokkal, de az inkább elsősorban nevelési elvekkel, némileg egzisztenciával, értelmi képességekkel lenne összefüggésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!