Családi adókedvezmény papíron közösen vagy egyedül kell nyilatkozni?
Házasok vagyunk, egy gyermek van, csak a férjem venné igénybe az 1 gyermek után járó összeget, közös nyilatkozatot X-eltem mert a NAV így írja, hogy közösen kell nyilatkozni, egyedül akkor kell, ha pl egyedülálló a szülő.
Férjem munkahelye szerint nem jó, egyedül kell nyilatkoznia.
Szerintetek?
Tessék, harmadjára is bemásolom..
Ha a házastársak úgy döntenek, hogy a kedvezmény teljes összegét csak egyikük érvényesíti az összevonás alá eső jövedelmére, akkor ez is a családi kedvezmény közös érvényesítését jelenti, hiszen mindketten érvényesíthetnék a kedvezményt, de úgy döntöttek, hogy azt csak egyikük veszi igénybe.
Ebben az esetben a családi kedvezmény évközi érvényesítésére vonatkozó adóelőleg-nyilatkozaton a kedvezményt érvényesítő házastársnak a közös érvényesítést kell bejelölnie.
Na ez a szuper, hogy a munkaügyisek sem tudják mit csinálnak komolyan..
Én is Államigazgatási Főiskolát végeztem, igaz nem vagyok munkaügyes, de tudok 5 magyar mondatot értelmezni, látom aki ezzel foglalkozik annak meg nem megy.
Ez nagyon gáz, kedves munkaügyes, főleg hogy nem is idei módosítás, tavaly is már így kellett leadni.
Közöset kell ikszelni, de csak az egyik fél tölti, ő veszi igénybe, ő adja le a munkahelyén, viszont kötelezően feltüntetve a másik adószámát, munkahelyét.
(egy gyeden lévő könyvelő)
Tessék, probléma megoldva:
[link] - így kikerülheted a hülye munkaügyest.
Nem is engedi kitölteni anélkül, hogy ne a közöset jelöld, ha van házastársad.
Most megnéztem ezt az online kitöltést, igen, ott is azt írja amit fentebb is másoltam.
Felhívjuk figyelmét, hogy ha a családi adókedvezményre több személy jogosult, mindenképpen közös nyilatkozatot kell tenni, akkor is ha a kedvezményt teljes egészében Ön érvényesíti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!