Hogy lehet ilyen?

Figyelt kérdés

Van egy 10 éves lányom. A férjemnek van 3 testvére, mindenkinél egy gyerek van. Csak nálunk van kettő.

Anyósomék folyamatosan kivételeznek az egyik lányunokával, de érezhetően. Folymatosan pénzelik őket. Pl.az en gyerekem meg a másik kettőjé egy évben egyszer kapnak ajándékot a sógornőm lánya folyamatosan. Karácsonykor adott a lányomnak 2000Ft-ot anyósom. Nekem nem lett volna bőr a képemen odaadni. Inkább ne adjon semmit. Hozzáteszem felveti őket a pénz. A kislánynak meg 60.000-ért vettek ajándékot. Senki másnak nem adott semmit. Megrendeltette velem a kicsinek a járókát, hogy majd ő kifizeti. Azóta is fizeti. Negyvenezrem bánta, hogy megbíztam benne. Szemmel látható, hogy a mi gyerkeinket nem tudja elviselni. A gyerekek folymatosan kérdezgetik, hogy mért kap a kislány mindig többet de már nem tudok mit mondani. Sokszor sír mert neki is jól esne, ha kapna valamit. Én megveszem neki, de csak látja, hogy különbséget tesz köztük. Ti mit mondanátok a gyereknek? Az igazságot?

2021. jan. 21. 14:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az én apám nem vesz tudomást az unokáiról, engem a születésnapomon hív fel egy évben egyszer, én is őt. A család többi részével se tartja a kapcsolatot, többekkel durván el is mérgesedett a viszonya. Amikor a fiam 3 éves kora körül kérdezgetni kezdte, hogy ki az én apukám, hol van, stb. akkor nekünk is volt egy ilyen dilemmánk, hogy köntörfalazzunk-e vagy sem.

Végül azt mondtam neki, hogy a nagypapával azért nem találkozunk, mert rossz ember. És ennyi volt. Azóta se kérdezett semmit 2 év alatt, tudomásul vette és nem érdekli inenntől. Néha eltöprengek hogy bölcs dolog volt-e ezt ilyen egyenesen megmondani, de egyelőre úgy látom, hogy igen.

Valószínűleg ugyanezt tenném ha a te helyzetedbe kerülnék. A lányod ráadásul még csak nem is kicsi, 10 évesen ezeket a dolgokat már tisztán kell látni. A kislány azért kap többet nálatok, mert a nagymama rossz ember, és nem igazságosan ajándékoz. Ennyi. Sok igazságtalan ember van a világon, nem kell velük foglalkozni.

2021. jan. 21. 14:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Persze a férjedet is vond be ebbe először, remélhetőleg ő is ugyanígy látja, és nem lesz ellenére, hogy tisztázzátok, milyen ember is a mama.
2021. jan. 21. 14:47
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én még csak nem is minősíteném, hogy rossz ember-e, egyszerűen egyetértenék a gyerekkel, hogy ez igazságtalan. Megnyugtatnám, hogy jól látja, és ennyi.

Az élettől nem védheted meg sajnos.

2021. jan. 21. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!