Hány évesen kell a szülőnek felvilágosítania a lányát?

Nekem 8-9 évesen mesélte el anya a menstruálást, de nem kezdett kiselőadást tartani, hogy mi válik le stb, csak mondta, hogy ne lepődjek meg, ha jön majd vér, normális. Még 11 sem voltam és meg is jött.
Gyerekként nem foglalkoztam vele, hogy kinek milyen nemi szerve van, sosem beszéltünk ilyesmikről, meg arról sem, hogy készül el a gyerek, vagy a kistesóm pl. Anya hasából kibújik, ennyi. És így sem vagyok tudatlan, időben meg tudtam mindent amit kell. Ne kínozd szegényt ezzel a “ha két ember szereti egymást” szöveggel. 14 éves kor környékén beszéld meg vele, hogy majd ha ott tart (x év múlva nyilván) akkor szóljon neked és segítesz beszerezni a védekezéshez szükséges dolgokat, meg, hogy figyeljen oda nehogy kihasználják ha lány, mondjuk ha fiú akkor se. Szépen lassan, adagokban.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!