Lehet szoptatás és fogamzásgátló mellett lehetséges hogy van ovuláció?
11 hónapos a kislányom, akit szoptatok és mellette desirett fogamzásgátlót szedek.
Valahogy jött egy megérzés és csináltam egy LH tesztet, ami pozitív lett.
A kérdésem az lenne, hogy ez lehetséges egyáltalán? Járt már valaki így?
A teszt előtt együtt voltam a párommal lehet belőle terhesség?
Ezt találtam most: "In a comparative efficacy trial (which allowed a maximum time of 3 hours for missed pills) the overall ITT Pearl-Index found for Desirett was 0.4 (95% confidence interval 0.09 - 1.20), compared to 1.6 (95% confidence interval 0.42 - 3.96) for 30 μg levonorgestrel.
Tehát a Pearl-indexe 0,09 és 1,20 között van attól függően, mennyire pontosan ugyanakkor veszed be minden nap és van-e valamilyen egyéb hatás (hasmenés, hányás, antibiotikum) a szedés alatt. A beszedés 3 órás csúszásával 0,4% (tehát 100 nőből egy év alatt 0,4 nő esik teherbe ha három órát csúszik a beszedéssel - azaz 1000-ből 4, ami 250-ből egy).
Utolsó: azért a tanulmányoknak talán lehet hinni. Nem gondolod?
A minipill megbízható, ahogy a kombinált fogamzásgátló is. Csak ugye normálisan kellene szedni, amire az emberek jelentős része képtelen, aztán persze mindenki hülye, csak ő nem.
Nem véletlen, hogy pontos szedés mellett a kombinált tabletta pearl indexe 0.8, "átlagos" használat mellett meg 6-8. Mert az emberek még ahhoz is sötétek, hogy normálisan alkalmazzák...
A minipill USAban nagy divat. Sokan szedik, akik nem szedhetnek osztrogent is tartalmazó 2fazisu fogamzásgátló tabletattat. Nem szoptatnak mellette es nem lettek terhesek sem. A lenyeg, hogy lehetoleg percre pontosan ugyanakkor vegye be a használó, de egy 3 oras idoablak meg belefer. Viszont kihagyott, elfelejtett tablettát nem lehet 12 oran belul pótolni, meg varni a csodát, hogy egy nap nem szamit. Mondjak ketfazisunal is, hogy egy kihagyás is növeli a terhesség kockázatát, de nagyon kismértékben.
En semmi ilyet nem szedek, szedtem, de a munkám miatt elegge tisztaban vagyok ezekkel. A változókori hormonpotlast is ördögtől valónak tartjuk, pedig nyugaton, foleg USA-ban az is termeszetes es alapvető dolog.
Szoval a Mini pill sem szemet, meg kukaba valo valami, ha valaki amugy nem idegenkedik a hormonális fogamzasgatlastol akkor ettol sem kellene.
Ha meg igen, akkor keressen alternatív megoldasokat, használjon óvszert, vagy méhen belüli hormonmentes eszközöket, illetve sterilizaltassa magat vagy a párját.
Minden nap pontosan szedtem be a gyógyszert természetesen.
Csupán az érdekelt, hogy a szoptatás és a gyógyszer mellett együtt előfordulhat - e ilyesmi. Van-e valakinek saját tapasztalata a tanulmányokon kívül.
Természetesen ha várandós leszek tárt karokkal fogjuk fogadni a csemetét, hiszen tervben van a kistesó csak vártunk volna még 1-2 évet 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!