Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az alábbiak közül melyik név...

Az alábbiak közül melyik név tetszik leginkább (a hét vezér nevei közül) ?

Figyelt kérdés

2020. dec. 9. 20:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Az Ond sajnos valóban nagyon könnyen kellemetlenül csúfolható. A többi oké.

Nekem a magyar nevek közül tetszik a Lehel, Hunor.

Búzád név is van (hasonlóan, mint Árpád), de elég fura lenne becézni ...

2020. dec. 10. 07:16
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiam Huba:)
2020. dec. 10. 12:06
 13/16 anonim ***** válasza:
95%

Hááát, pont a legbénábbakat sikerült összeszedni. Még a Tas a legtűrhetőbb. Ilyen osztálytársam volt is, őt a TANÁR szivatta mindig, hogy "Na mi van Tas, csak nem vagy ittas?" Szóval nem a proli gyerekek, hanem a tanár. Azért ebből szerintem érezni mekkora kicseszés ez a név, de még mindig inkább ez, mint a másik 3.

A Töhötöm mint valami medve neve a Dörmögő Dömötörből, vagy mintha Lázár Ervin Dömdödöme keresne nevet a kisbocsának.

Kond mint valami hangutánzó szó, úgy megcsaplak, hogy majd csak kond a füled.

Az Ond meg elég egyértelmű...

Akkor már az Álmos meg az Előd tényleg ezreszer vállalhatóbbak.

2020. dec. 10. 12:19
 14/16 A kérdező kommentje:

#13 Remek a példa, kiválóan megmutatja, hogy a sz#r prolik az ún. "értelmiségi" rétegből is kikerülhetnek. Különösen elkeserítő, amikor ilyen személy hatalomhoz jut, pláne védtelen gyermekekkel szemben. Ettől függetlenül azt gondolom, elszigetelt eset az ilyen.

A szülők felelőssége remélem, fel sem merül ez esetben senkiben.

2020. dec. 12. 06:49
 15/16 anonim ***** válasza:
93%

Hát de, bennem felmerül. Nyilván a tanár a görény, ez tiszta. De én azt a szülőt sem értem, aki direkt kicseszik a gyerekével. Itt kb minden válasz leírta, hogy ezek a nevek egyenesen röhejesek, meg hogy vannak okés ősmagyar nevek is, szóval nem az, hogy most legyen mindenki Benett vagy Ádám. De ha valaki csakazértis olyan nevet ad a gyerekének, amivel 100% hogy nagyon keményen meg foja szívni (mint az itt felsoroltak, de az Ond az még ebből a mezőnyből is "kiemelkedik") az szerintem önző. Mert a saját egyediségét szeretné görcsösen kifejezni a gyereke kárára. Lehet majd mondogatni a gyereknek mikor tanárostul a nevén szórakozik az egész osztály, hogy ne foglalkozzon a prolikkal. Hát kösz. Ez lehetetlen, nem lehet teljesen ignroálni a környzetet, azt, hogy mindenkinek felszalad a szemöldöke ha bemutatkozol, azt, hogy még egyetemen, munkahelyen is kínos helytebe hoz, mert a felnőttek ugyanúgy kiröhögik az ilyet, mint a gyerekek.

Én az ilyen szülőknél azt nem értem, hogy miért nem magukat nevezik át akkor arra a bazi "különleges" névre ha ennyire bele vannak szerelmesedve. Nekem is egyedi nevem van, és utálom, gyűlölöm, soha senkinek nem engedem hogy azon hívjon. Rohadtul haragszom az idióta szüleimre, hogy ezt így elszúrták nekem. Másoknak miért lehet normális neve, és nekem miért nem járt? Miért kellett egy ilyen billogot tenni rám? Ja, mert a szülő a saját lázadását a gyerek kárára éli ki. Más f.szával könnyű verni a csalánt... De szomorú, hogy valaki pont a sját gyerekéével akarja, mikor 100%-ig biztos lehet benne, hogy ez a gyereknek nem lesz jó. Szóval de, én nem tartom azt jó szülőnek, akinek fontosabb a saját fennsőbbrendűségét meg egyediségét villogtatni, mint az, hogy milyen élete lesz a gyerekének. Ugyanúgy visszaél a hatalmával, mint a fenti tanár. Meg van a hatalma nevet választani, erre direkt olyat választ, amin mindenki röhögni fog.

2020. dec. 12. 22:05
 16/16 anonim ***** válasza:

1.Legjobban Kond tetszik ezek közül, de a

2. Tas is nagyon jó még; egy határozott embert képzelek el ezzel a névvel

3. Ondot, és Töhötömöt nem andnám. Amikor így mondjuk amúgy, hogy "Ondot", tehát t-ragot kap, akkor meg kicsit hasonlít az "ondót"-ra is egyébként:S aminek asszem van az a másik változata , hogy g _ _ i

Tudom , egyébként a Kond kicsit a vakondra hasonlít, de szóval az nem olyan vészes szerintem, meg a vakond amúgyis aranyos; attól még szerintem talán adnám, de egyébként szóval a Tas is cool név.

Töhötöm név nagyon nem hangzik jól; borzalmasan érezném magam, ha ezzel a névvel látnának el a szüleim.

Ondot meg lehet, hogy pl sokan csúfolnák; tehát az nem feltétlenül jó. De lehet, hogy nem csúfolnák sokan, de szóval Kond ilyen szempontból szerintem sokkal jobb.

Tehát én Kond és Tas közül választanék, nekem a Kond a legszebben csengő az összes felsoroltak közül. Meghogy pl az a legelegánsabb hangzású. Második pedig a Tas.

(Remélem,hogy csak egyszer küldi el,nagyon akadozik a netem; de szóval ez most jelenleg a legvégső válaszom.:))

2020. dec. 13. 01:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!