Mikor tud elaludni egy gyerek magától úgy, hogy nem kell
altatni?
Figyelt kérdés
2020. dec. 5. 22:01
1/10 anonim válasza:
Gyermeke válogatja.
Az én kicsim, mikor elindultunk otthonról, öt perc múlva a kocsi, vagy a villamos, busz mozgásától (ringatásától) már aludt is.
Még 3 éves korában is. Majd megszakadtam, mire a megállótól hazaértem vele, olyan mélyen képes volt elaludni.
2020. dec. 5. 22:03
2/10 anonim válasza:
Bizony gyereke válogatja. Sok 6-8 éves is igenyel még egy kis mesét vagy hát simit. Nyilván őket már nem kell ringatni, de sokan igénylik azt a biztonságot nyújtó szülői jelenlétet, amit az esti altatás jelent. Amikor már csendes a ház, anya/apa teljes figyelmet fordít felé.
De olyan is van aki már 2-3 évesen is szól hogy ő álmos, betakarod, puszi és már ki is mehetsz.
Nem lehet előre tudni.
2020. dec. 5. 22:14
3/10 anonim válasza:
6 éves lányomnál addig ott kell ülni, amíg el nem alszik.
A 3 éves fiam az esti mese után bemegy az ágyába és alszik.
2020. dec. 5. 22:33
4/10 anonim válasza:
A 2,5 éves kislányom 8 hónapos kora óta magától alszik el. Van egy kis rituálé mielőtt betesszük az ágyba, utána ő egy kicsit még énekelget de magától elalszik, nem kell ott lenni vele.
2020. dec. 5. 22:57
5/10 anonim válasza:
Gyerekfüggő
A 9 hónaposomnál nem is szabad a szobában lenni
A 2,5 èves mellett ott kellülni
2020. dec. 5. 23:56
6/10 anonim válasza:
Nem gyerekfüggő, hanem szoktatásfüggő. Mindkét gyerekem elaludt magától az első perctől, mert ahhoz voltak szoktatva, hogy amikor elfáradtak, le voltak rakva a kiságyba, és alvás volt. Cumiztak kb. másfél éves korukig, de ébren nem volt nekik odaadva, csak ha aludtak. Így a cumit is az alvással kötötték össze. Sosem kellett ringatni meg altatgatni őket. A nagyfiam kb. 2 éves korától kéri az esti mesét, úgyhogy azóta mesélek neki, de utána egy jóéjtpuszi/ölelés, kimegyek és alszik. 4,5 éves, a kicsi még csak 6 hónapos.
2020. dec. 6. 11:36
7/10 anonim válasza:
Ja és ha két gyereket láttál, akkor az összeset láttad... ne nevettesd már ki magad.
Az ilyen bezzeganyáktól kíméljen meg az élet mindenkit, mint a 6-os!
2020. dec. 6. 14:07
8/10 anonim válasza:
Aj bakker, nem vagyok bezzeganya, a bezzeganyák pont nem dugnának cumit a gyerekük szájába, hogy mást ne mondjak. És nem is állítom, hogy minden gyerek egyforma, mert természetesen nem. Csak leírtam, hogy az enyémeknél hogy volt. Illetve igen, merem állítani, hogy van jelentősége annak, hogy mihez van hozzászoktatva a gyerek már a kezdetektől. Ettől még lehet, hogy a 6 hónapos lányomnak pl. majd "elromlik" az alvása, vagy lesznek nehézségek, de eddig bevált. És ettől még mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné.
2020. dec. 6. 14:19
9/10 anonim válasza:
Szerintem nem, vagy nem csak szoktatás kérdése. Én hiába akartam, hogy magától elaludjon, ha orditott. Az meg nem magától elalvás, hogy álomba sírja magát...
2020. dec. 6. 16:24
10/10 anonim válasza:
Tényleg gyerekfüggő. A nagyot altattam másfél éves koráig, akkor abbahagytuk a szoptatást, és jé, el tudott aludni egyedül is. Jóéjt puszi, és kijöttem, elaludt egyedül. A második babakora óta azt szerette, ha berúgtuk a mózeskosarat egy elhagyott sarokba, ha ringattuk, ordított. :D A kicsit is úgy kb másfél éves koráig altattam, utána már őt sem, elalszik mindhárom szépen magától. Mondjuk ez meg már a szoktatás része, hogy amikor érzékeltem, hogy nincs rá igényük, nem feküdtem direkt melléjük altatás jelszóval.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!