Hogyan dolgozzam fel, hogy már harmadjára elvetéltem?
Istenem, hogy lehet ezzel a szöveggel jönni, hogy úgyis beteg lett volna. Nulla érzelmi intelligencia.
A párod se semmi. Haragszik rád!? Mi a fene? Veled együtt kéne ezt feldolgoznia.
Voltatok kivizsgáláson, hogy mi a gond?
Illetve szerintem a pároddal együtt kéne a pszichológushoz mennetek, mert itt nem csak rólad van szó, hanem a kapcsolatotokról is. Próbáltatok beszélni erről?
Szerintem nem haragszik, a férfiak másképp dolgozzák fel ezt a témát, de fontos lenne erről beszélgetni vele. Mond el neki, úgy érzed haragszik rád emiatt. Nem kell veszekedni, nem kell egymást hibaztatni, mert ilyenkor nem hibás senki, de kommunikaljatok különben ramegy a kapcsolat.
Fontos lenne tudni mi okozza a vetélést, egy genetikai vizsgálat mindkettőtöknek és egy hormon panel neked kellene, illetve egy nagyon alapos nőgyógyászati vizsgálat.
Nehéz ügy ez, én 4 vetélésen vagyok túl, ebből egyet nem számolok mert csak kémiai terhesség volt. Mind a 6 héten ment el. Hibáztatni bárkit ilyenkor felesleges, erről nem tehet az anya.
Nálunk végül a hormon eredetű probléma volt.
Az ismerőseid egyébként jól mondják, bár tudom ez ilyenkor téged nem nyugtat meg. De gondolj csak bele. Inkább magától távozzon a gyermek a terhesség korai szakaszában, mint egy halva születés, vagy születés után pár nappal haljon meg szegény, mert az élettel összeegyeztethetetlen betegsége van.
Szánj időt a gyászra és arra hogy a kapcsolatotok újra erős talpakon álljon. Vizsgaltasd ki magad közben, zárj ki minden lehetőséget ami vetéléshez vezethet, a fogaktol kezdve mindent.
Gondolom, a párod nem azért haragszik, mert elvetéltél, hanem mert valamit rosszul kommunikáltok. Akár pont mindketten csak megértést, közeledést vártok a másiktól, miközben csak magatok sajnáljátok duzzogva és távolodtok. Ha ez a gyanús, okos enged...
Pszichológus nem úgy működik, hogy elmégy és megúszod a gyászt. Kb. fél év rendszeresen járás, és az önismeretet segíti, pl. azt megérteni, hogy idő kell és fájnia kell, az a normális.
Mindenképp vizsgáltasd ki magad, ha még nem tetted. Ez arra is jó, hogy értelmeset, céltudatosat tegyél.
Szia!
En 2 hete szultem meg a 22 hetes ikerbabaimat.
Igaz,nekem ez az 1.vetelesem volt,de en pozitivan allok a dolgokhoz es minden rendben lesz.
Esetleg neked kiderultek a okok,miert veteltel el?
Kitartast kivanok!
Nem tudom hányszor voltál, de a pszichológus több hónapos terápia alatt tud segíteni. Nem pár alkalommal. Illetve az se mindegy hogy milyen módszerrel kezel, megvan e a kémia köztetek. Én mindenképp ebbe az irányba mennék.
Ezen kívül a pároddal is tudnotok kell nyíltan beszélni erről és együtt is feldolgozni ezeket a veszteségeket.
Valamint utánajárni mi áll a vetélések hátterében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!