Más is gondolja még így, hogy normális az is ha egy nő nem akar gyereket?
Én egész kis korom óta tudom ezt mert ismerem magam hogy totálisan alkalmatlan lennék erre a szerepre és hogy nem kis felelőséggel jár hogy "játszol" a saját testeddel is és egy másik emberrel, egy gyerekkel is.
7 éve van férjem ő elfogadta és megbeszéltük (30 felett max az örökbefogadás jöhet szóba az is 5 éves körülinél kb), de a legtöbben körülöttem még ezt mindig nem akarják megerteni, elfogadni és azt hiszik ha rám eröltetik, győzködnek akkor jót tesznek majd nekem pedig NEM hisz ez életre szóló visszafordíthatatlan döntés (főleg a nő életében, testében) nem játék.
Néhány ok (legalábbis részemről!):
1. túl népesedés van, meg amúgyis ebbe a világba?!
2. türelmetlen és kicsit agressziv vagyok
3. nem szeretek 0-24-be mást kiszolgálni
4. nem vagyok egy gondoskodó típus
5. jobban szeretek aludni, bulizni vagy mást csinálni éjszaka
6. és nagyon ritkán sajnálok meg embereket szóval sírhatna ott nekem este hogy éhes
7. inkább a szabaság,munka hobbik mint a kötöttség, "bezártság"
8. Inkább vagyok spontán minthogy megtervezzem minden percem hogy mikor kinek passzolom le ha épp arra van szükség (a bölcsi sincs nyitva hétvégén azért)
9. Ja és tokofóbiám is van egy szinten
10. Évekig a nyakunkon lógnak majd pl
11. És ez már lehet kevésbé "normális" de félek a párom elhagy vagy esetleg jobban szeretné a gyerekét mint engem
És lehetne azt mondani hogy felelőtlen vagyok meg éretlen a gondolkodásom de szerintem az lenne a felelőtlenség ha ilyen személyiséggel szülnék és elrontam a saját ill. más életét is.
És igen jöhetnek a kommentek hogy egyedül halok meg és hogy elhagy a pasi ha nem teszem meg stb... ez sem érdekel inkább leszek egyedül minthogy olyat csináljak amit nem akarok átélni se, és attól hogy nő vagyok nem kötelező szülni.
Tisztelet a kivételnek mindig és szerintem az sem megkövezendő aki máshogy gondolkodik.
Tudom tök fölöslegesen írtam ezt ki úgyis csak az én véleményem de jól esett kiadni a sok csesztetés után.
Remélem vannak még itt olyanok akik szerint normális ez.
Én elfogadom, ha valaki nem akar gyereket.
De mit keres akkor a Gyerekvállalás/nevelés kategóriában?
Ezért tettem azon belül az "egyéb kérdésekbe", mégse írhatom a "közoktatás,tanfolyamok" közé
Hírtelen nem volt jobb ötletem hová írhatnám
Én csak azt nem értem minek kell magyarázkodni?
Nem akarsz,nem akarsz. Kész pont. Nem tartozol senkinek és semmivel elszámolással maximum a férjednek, de ez is már le van tisztázva nálatok.
Atyaég, de jó lenne, ha lenne lehetősége a gyámhatóságnak örökbefogadás előtt ezt elolvasni...
Sírhatna este, hogy éhes?
remélem, soha nem lesz gyereked, akkor sem, ha majd meggondolod magad és szeretnél.
Aki szeretne gyereket az szül, aki nem az nem.Senkinek semmi köze a másik életéhez.Viszont ha a családod nem érti meg, akkor ide hiába írkálod, mert mi sem fogjuk tudni megmagyarázni nekik, hogy te miért nem szeretnéd.Családi kategória egyébbe pld remekül lehet panaszkodni, hogy miért nem tiszteli a te döntésed a családod.
5 éves örökbe fogadott gyerekre miért van szükséged? Egy 5 éves gyerek már tudja, hogy nem te vagy a szülője, róla is gondoskodni kell még vagy 13 évig, ki tudja mennyi lelki nehézsége van már annak a ,,rendszernek" köszönhetően ami addig nevelte.Hát nem tudom.Ha innen nézzük talán még mindig a saját gyerek lenne a könnyebb.(Nem rábeszélésből, hanem mert látom milyen egy állami gondozott lelkileg sérült gyerek)De úgy hogy benned nincs vágy a gyerek iránt, inkább engedd el és ne akarj megfelelni másoknak, se szüléssel, se örökbefogadással.Elég sok már így is a lelki sérült gyerek, ne nevelj még egyet...
Kedves Kérdező!
Az hogy valaki nem akar gyereket általában nem veszik az emberek normálisnak, pedig az kellene,hogy legyen.
A világ túl van népesedve.
Viszont a magyarázataid,gyerekesek.
És 5 éves gyereket örökbefogadni, akit már x ember nevelt, vagy átélte hogy meghaltak a szülei, vagy kiemelték egy bántalmazó családból,hát na EZ TÉNYLEG NEM NEKED VALÓ.(bár a magyarázataid alapján egy csigát sem bíznék rád)
Egy 5 éves örökbefogadott gyerekkel kő kemény munka van,ott aztán nincs "énidő".A saját újszülötteddel van időd összeszokni(hónapok)saját szokásokat kialakítani.
Ezzel nem a gyerekvállalást akarom promótálni, főleg te ne szülj.
Gyerekkoromban sokat hallottam a kínai egyke rendszerről,és embertelennek tartottam.(3-milliárd emberrel több lenne,szóval nyertek a földnek kb 200 évet)
Ha úgy őszintén belegondol mindenki,mindenhol ez kellene,hogyha nem akarunk kihalni 100-200 éven belül.(humánusabb lenne, nem megszületni, mint most a vírus,illetve a gazdasági következmények miatt a már meglévők halála)
Kedves Kérdező!
Ne szülj, és még véletlenül se fogadj örökbe(az az örökbefogadható 5 éves,szenvedett már eleget, nem egy gyerekes/ önző mostohára van szüksége).
És tényleg a legjobb szándékkal mondom ezt, hisz az embert a saját, vágyott vérszerinti gyereke is ki tudja néha idegelni.Ez nem neked való dolog.
Éld az életed gyerek nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!