Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nézitek le azt aki...

Miért nézitek le azt aki fiatalon akar szülni?

Figyelt kérdés
És miért buzdítotok mindenkit a hosszú várakozásra? Van egy csomó olyan kérdés, ahol 23-27 közötti nők panaszkodnak hogy a párjuk még nem akar gyereket és hogy vegyék rá. De az ilyenek mindig le vannak szólva hogy hova siet még, 30 fölött ráér elkezdeni próbálkozni, stb, stb. Nem tudjátok hogy 30 fölött már sokkal nehezebben jön össze és sokkal nagyobb a valószínűsége valami komplikációnak vagy betegségnek? Az egy dolog hogy a szervezet képes még kihordani a babát, mert van aki még 45 évesen is szül, de sokkal jobb neki ha a 20as évek elején éri ez a megterhelés, mintha később, a regeneráció is sokkal gyorsabb. Szerintem az egy dolog hogy ti így gondoljátok, ezzel még nincs baj, szívetek joga, de azért nem kéne másokat lenézni, leszólni ugyanerre biztatni, ha másnak más az értékrendje.
2020. nov. 21. 07:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%

A huszonévesek arroganciája nekem sem szimpatikus. Vegyük 4-es hozzászólót. 21 éves, több éve dolgozik állítása szerint. Vajon milyen végzettsége lehet, amivel majd esetleg egyedülálló anyaként a 8-16 óráig tartó melók között válogathat? De az írásából süt, hogy ő majd tojáshéjjal a fenéken megoldja a gyereket,ca töretlenül boldog házasságot meg mindent. A hozzászólásbol az jön le, hogy elképzelni sem tudja, hogy esetleg szar kerül a palacsintába. Egy harmoncon felülit már ért néhány pofon az életben, már nem olyan naiv.

Egy 35 évest is ugyanolyan váratlanul éri az anyaság pofonja,ca különbség annyi, hogy a 35 évesnek van muníciója, van mire emlékezni, visszagondolni. Gondtalan élet, utazás, meló, kalandok, stb.

Az anyaság egy végtelen rabszolgaság, amit csak a gyereked iránt érzett végtelen és feltétel nélküli szeretet tesz elviselhetővé. És az a helyzet, hogy egy nő magának szül gyereket, ha tetszik, ha nem. Ezt én is a saját karomon tanultam meg. Én ha előről kezdhetném, sem huszonévesen tenném. De mindenki maga tudja.

2020. nov. 21. 11:34
 12/23 anonim ***** válasza:
Harmincon felülit...
2020. nov. 21. 11:35
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy hány éves az illető, ha a párját RÁ KELL VENNI, az már régen rossz! Itt nem a kor a gond, egy gyerek KÖZÖS döntés kell legyen, senki nyakába nem lehet sózni, mert te adj uram isten azonnal gyereket akarsz.

Nekem a 21-22-23 éves kor még nagyon fiatal egy gyerekhez, én biztos nem szültem volna ennyi idősen, ekkor még javában tanultam, még messze nem volt meg a stabil kapcsolat (2-3 év után biztosan nem vállaltam volna senkivel gyereket, főleg nem olyannal akivel gimi alatt összejöttem tini fejjel), se az anyagi háttér stb stb, de ez a magánvéleményem, ez senkit nem befolyásol semmiben.

2020. nov. 21. 12:43
 14/23 anonim ***** válasza:
37%

Drága 11-es válaszoló, nagyon kedves, hogy ennyire “aggódsz” értem ...

Érettségim és egy kozmetikus szakmám van, 16 éves korom óta dolgozok iskola mellett + hétvégéken, amióta elvégeztem az iskolát azóta pedig kozmetikusként és képzeld nagyon jól megy :)

Én sosem szerettem bulizni, ahogy a párom sem, nekünk a munkából álltak a hétvégéink mert szerettünk volna korán önállósodni, persze ha 16 éves koromban nem a szüleimmel éltem volna, akkor nem tudtam volna a pénzemet az utolsó forintig eltenni, de inkább támogattak és büszkék voltak rám, hogy a kortársaimmal szemben én nem részegen, bedrogozva fetrengtem valahol az utcán hétvégente.. :)

Nem minden 21 éves ugyanolyan..

Nem tudom milyen arroganciát szűrtél le az írásomból de őszintén nem is érdekel :)

Tisztában vagyok azzal, hogy az élet hozhat bármit, hogy esetleg nem örökké leszek a párommal de erre egy nincs garancia senkinél, ha az ember 20,30,40 éves, akkor sem ..

2020. nov. 21. 13:01
 15/23 anonim ***** válasza:
4-es voltam
2020. nov. 21. 13:01
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Furcsa, én egy kérdésnél sem láttam, hogy 25-27 éveseket próbálnának lebeszélni.

18-22 éves, végzettség nélküli, munkatapasztalattal alig rendelkező, csak az idősebb férj egzisztanciájára hagyatkozó fiatal lányokat igen, ez talán erthető.m

2020. nov. 21. 14:15
 17/23 anonim ***** válasza:
91%

“Dolgoztunk, gyűjtögettünk az elmúlt években, hogy legyen saját házunk, autónk és mára megvan mindenünk :)

16 os. Látod így megy ez 21 évesen, állítòlag elég erre 3-4 év . Jó tudni.

2020. nov. 21. 14:21
 18/23 anonim ***** válasza:
85%

Igen, ráadásuk 3-4 évnyi diákmunka iskola mellett, biztos abból vettek autót, házat meg mindent :D

Na, hát pont ez a baj, kedves 21 éves. Le merem fogadni, hogy nálatok is inkább apuka meg a szülők biztosítják az anyagi hátteret a gyerekvállaláshoz... ami önmagában nem probléma, csak ne állíts már be úgy a dolgokat, mintha 21 évesen aztán olyan sokat hozzá tudtál volna tenni a babázáshoz.

2020. nov. 21. 15:09
 19/23 anonim ***** válasza:
89%
Én nem nézem le a fiatalabb anyukákat. Viszont: te lenézed és kritizálod az idősebben szülő nőket. Ehhez ugyanúgy nincs jogod, mint fordítva. Az anyaság rendben van, ha a nő egészséges és vágyik rá, gyakorlatilag 18-20 éves kor felett, ameddig a természet engedi. Nem én és nem is te mondod meg, hogy ki a jó anya.
2020. nov. 21. 19:19
 20/23 anonim ***** válasza:
4%
Engem nem érdekel ki hány évesen szül. A környezetemet pláne nem. Amerikában élek. Több ismerősöm él Németországban, Angliában, Kanadában. Õk sem mondták, hogy bárki beleugatna a magánéletükbe. Ez a magyaroknak sajnos nagyon szokása.
2020. nov. 22. 03:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!